Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
28-01-2016, 20:28:40

Gośka mnie też mówił że sypia się kolejne poziomy, nie u wszystkich a w 30% i nie ma to większego znaczenia, wiadomo dbać trzeba i rehabilitowac chociaż z tą rehabilitacja różnie bywa...
Początkująca
28-01-2016, 21:56:57

Witam wszystkich no no Piotr gratulacje z powodu zrzucania kg essenza ja mam dyskopatie od c2 do c7 robiony c5 to sie zgadza ze sie sypie dalej mi zostały drętwienia mrowienia drżenia poranne rąk bo po operscji zmieniłam pozycję spania na taką która mi szkodzi z rękami zgiętymi w łokciach co budzi mnie 3-5 razy w nocy sypie się też lędzwiowy i zaczynają się problemy wydalnicze ze się tak wyrażę jakby zwieracze nue trzymały tak więc po operacji prawie dwa lata ale przyznaję zniechęciłam się do cwiczeń totalnie do tych zleconych przez ortopedę ćwiczę w swoim tempie i nie do bóluZus przysłał papiery o ewentualne przedłużenie renty a ja z barkami nieusprawniona dalej jeszcze czekam na zabiegi zlecone we wrzesniu mój operator dostępny już 1 02 zamierzam go prosic o rm barku na cito bo samymi blokadami niczego dobrego nie osiągnę oj oj rozpisałam się jak zwykle trochę martwią mnie te zwieracze bo boję się wychodzić może zdażyć się duuży "kleks" ahoj wszystkim
Początkujący
29-01-2016, 16:58:50

Witam wszystkich serdecznie . Widzę ze tu co niektórzy sie zastanawiają co do operacji ja miałem tydzień temu we czwartek czyli 8 dni minęło od . Według mnie podjąłem właściwą decyzję w szpitalu bylem od srody do piątku czuje sie dobrze miałem operowane c5/c6/c7 co do objawów to było ich kilka ale np, mrowienie nóg zniknęło co do pozostalych wyjdzie w praniu . Widze ze niektórzy również mówią ze dolny odcinek siada ale czy ktos wcześniej badał sobie dolny kręgosłup przed operacja górnego ja wiem ze dół mam popsuty również tam mam dyskopatie na 3 poziomach wiec zobaczymy za rok czy cos sie pogorszylo czy nie wydaje mi sie ze nie bo jak by tak było to pirwszy by siadł piersiowy takie jest moje zdanie . I dla tych co sie zastanawiają i odkladaja tak czy inaczej trzeba bedzie to zrobić a lekarz powiedział czym organizm młodszy tym lepiej wiec nie ma co czekać tylko robic .
Początkująca
29-01-2016, 19:21:42

Witam szyjki
Jaka najlepsza maść na bliznę ? Smaruje cepanem, ale nie widze aby była jaśniejsza ...
Forumowicz
29-01-2016, 20:54:09

WITAM wszystkich bolesnych.Na wysepce bez zmian.Dziekuje za Zyczenia Kamila i Procetowa dzis kolejny kilogram moze uda mi sie jeszcze......Gośka 89 co do mnie to juz wiele pisalem.Mianowicie miałem ból jakby ktos wbijal ni szpilke miedzy szyje a bark z prawej strony.Gdy kosilem kosiarka spalinowa szapnela i zaczelo boleć.Ten ból zwiekszyl sie i odczuwac zaczołem w tym samym miejscy nie szpilkę ale gwóżdz.Zczasem to była siekiera tóż przed sama operacja .To tak w skrucie ekspresowym./Notatki miałem do tej pory z kazdego dnia walki z bólem.Po operacji jak bym nigdy nie miał bólu.Mój operator wspominał o efekcie domina.Powiem tak nie żaluje decyzji bo byla by taka sama.Pozdrawiam i spokojnej nocy piotr M....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
gość
31-01-2016, 16:06:49

Ja smarowałam dermatixem (żel silikonowy), blizna prawie niewidoczna.
Początkująca
31-01-2016, 19:35:28

Cześć, jestem kolejną zmasakrowaną szyją :( mam dyskopatię c5c6 modelowanie rdzenia ok 3 mm i ucisk na lewy korzeń nerwowy. Objawy trochę ustały ale myślę, że operacja mnie nie ominie. Byłam na wizycie u dr Andrychowskiego w Warszawie i myślę, że jeśli będzie trzeba to poddam się operacji u niego-bardzo miły człowiek, jak sądzę dobry lekarz. Czy ktoś oprócz Kasiek.84 też się u niego operował? Druga sprawa to przeciążenie więzadeł w odc piersiowym, widziałam, że ktoś tu o to pytał. Mi niestety nie pomogła blokada u ortopedy, także zostają tabletki i żele przeciwzapalne, a jeśli ktoś zna lepszy sposób na regenerację więzadeł kręgosłupowych niech proszę da znać :) Pozdrawiam Was
Początkująca
31-01-2016, 19:35:48

Cześć, jestem kolejną zmasakrowaną szyją :( mam dyskopatię c5c6 modelowanie rdzenia ok 3 mm i ucisk na lewy korzeń nerwowy. Objawy trochę ustały ale myślę, że operacja mnie nie ominie. Byłam na wizycie u dr Andrychowskiego w Warszawie i myślę, że jeśli będzie trzeba to poddam się operacji u niego-bardzo miły człowiek, jak sądzę dobry lekarz. Czy ktoś oprócz Kasiek.84 też się u niego operował? Druga sprawa to przeciążenie więzadeł w odc piersiowym, widziałam, że ktoś tu o to pytał. Mi niestety nie pomogła blokada u ortopedy, także zostają tabletki i żele przeciwzapalne, a jeśli ktoś zna lepszy sposób na regenerację więzadeł kręgosłupowych niech proszę da znać :) Pozdrawiam Was
Początkująca
01-02-2016, 16:17:33

Hop, hop? Jest tu kto? Zaczynam sie martwić bo o ile rwa i bol karku jakos znoszę to mrowieja mi nogi.... Jestem spanikowana a lekarz powiedział ze jeszcze nie operacja..... Czy ktoś w Was tak miał?
gość
01-02-2016, 19:45:12

Bubu81 miał, na pewno :) Czytaj forum wstecz, dużo się dowiesz :)
Jak nie trzeba operować to należy się cieszyć, nie panikować!!! odwiedzić dobrego fizjoterapeutę, który popracuje, nauczy poprawnych nawyków, które mają ogromną moc czasem i da ogólnie receptę na życie i pracę i będzie good :)
Czytaj nas....wstecz :)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: