Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
17-01-2016, 07:13:45

Hej,od rana nie mogę spać,znowu wszystkich będę męczyć,jestem przerażona, w nocy trzesla mi się cała stopa potem skakala ręką, masakra,co mi jest,pewnie to ta mielopatia,nie mogę sobie z tym poradzić...jest coraz gorzej..
Początkująca
17-01-2016, 07:15:40

Nie spotkałam na forum nikogo kto tak miał.. Mam jakiegoś pecha?
Początkująca
17-01-2016, 08:36:35

Witajcie Kochani!
Dawno mnie tu nie było. Nie wiem, czy mnie jeszcze ktoś pamięta...
Dalej trzymam się bez operacji, chociaż z dwóch przepuklin zrobiło się pięć. Ostatnia to C7-Th1.
Byłam załamana, jak odebrałam wynik kilka miesięcy temu. Mój neurochirurg zbadał dokładnie moje wszelkie odruchy, popytał o objawy i nie widzi jeszcze potrzeby operacji, mimo, że na jednym poziomie mam lekkie modelowanie rdzenia (w opisie tego nie ma), - obejrzał dokładnie obraz MR.
Kanał mam dość szeroki. Zalecił wszelkie hydromasaże i kąpiele perełkowe na kończyny oraz pole magnetyczne na kark i szyję. Tyle. Mam się pokazać na zbadanie odruchów w nogach bliżej wiosny.
A jak się czuję? Na razie funkcjonuję w miarę dobrze. Początkowo spadł mi okrutnie nastrój- depresja, lęki.
Teraz wróciłam do żywych, korzystam z zaleceń neuro i chodzę na hydromasaże i kąpiele perełkowe.
Staram się oszczędzać na miarę moich potrzeb i możliwości. Pracuję nadal i dzięki pracy, kontaktom z ludźmi, spacerom, itp. żyję i funkcjonuję. Oby tak dalej.
Pozdrawiam Starą i Nową załogę forum - życzę dobrego i zdrowego 2016 roku!
anTosia
Początkujący
17-01-2016, 11:59:09

Witam serdecznie, u mnie nasilają sie bóle więzadeł na poziomie c7-th2. Podobno są podrażnione. Podraznienie objawia się tym, że nawet pod dotykiem są bolesne. Lód pomaga. Czy ktoś miał podobne dolegliwości i jak sobie radził ?
Początkująca
17-01-2016, 18:43:12

Początkująca
17-01-2016, 19:09:32

Essenza ja co prawda nie miałam operacji , chociaż 3 wychwalanych na tym forum specjalistów chciało mi ja zrobić na cito , też miałam okres kiedy "skakała mi dłoń .I co z tego -przestała skakać ..
Początkująca
17-01-2016, 20:27:25

Essenza, wyluzuj trochę....dodatkowy stres potęguje niechciane odruchy. Ja wiem, że z tym to trochę ciężko, bo po zabiegu chcemy być jak nowo narodzone, a to nie tak do końca. Trochę pokory dla własnego organizmu, więcej odpoczywania, cierpliwości i optymizmu.
Zrobiłam poziom wit. D i mam poniżej normy , tj 25ng/ml. Norma jest od 30 do 100ng/ml. Na razie suplementacja 5000 i.u. przez 3 miesiące, badanie i "się zobaczy". Niestety brak czasu na dłuższe rozmowy, ale mam sobie poszperać w necie o wit. K2 i D i ostrożnie wyciągać wnioski. No to poszperałam i znalazłam stronę Akademia Witalności Witryna dla ludzi przewlekle zdrowych- poczytać warto :)
Pierwszy tydzień pracy za mną. Lekko nie było, po kilku godzinach czułam spięte mięśnie, ograniczenie ruchomości zwłaszcza w lewą stronę, no i zdarzało się, że wypadały mi przedmioty z lewej ręki ( jestem oburęczna z przewagą lewej), stres zwiększał te doznania.
Na szczęście mam wyrozumiałych współpracowników i wystarczyło 5 min. w pokoju socjalnym
z zagłówkiem

Piotr!!! tak trzymaj i niech Cię ubywa :)
Roana, trochę zazdroszczę Tobie większej dawki rehabilitacji , ale na zdrowie :)
Pozdrawiam wszystkich :)
Początkująca
18-01-2016, 06:17:27

Grajur zazdroszczę powrotu do pracy,trzymam w kciuki,dzięki dziewczyny za słowa wsparcia, dziś idę do neurologa, zobaczymy co powie....
Początkująca
18-01-2016, 13:18:59

Witam szyjki 😄
Dzis otrzymałam z NFZ informacje o planowym sanatorium w 21 wojskowym szpitalu uzdrowisko rehabilitacyjnym w Busko-Zdrój. Macie jakieś doświadczenia odnośnie tego miejsca? Bardzo daleko 450 km muszę jechac i to na same swieta wielkanocne . Bede wdzięczna za wszelkie informacje
gość
18-01-2016, 18:13:08

essenza co u neurologa?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: