Izunia, jedno z najlepszych uzdrowisk.
Socjal w znacznej części wypas, pokoje z pełnym, nowoczesnym węzłem sanitarnym, wygodne łóżka z dobrymi materacami. Reszta systematycznie remontowana ale też dosyć przyzwoicie.
Na stanie 2 ręczniki wymieniane w razie potrzeby. Kiedyś była wypożyczalnia szlafroków ale nie wiem czy nadal funkcjonuje. Jest dużo zabiegów mokrych w tym nieoceniona siarka i większość osób na te zabiegi chodzi w szlafrokach.
Wiele diet do wyboru i każda urozmaicona, wartościowa.
Baza rehabilitacyjna bardzo dobra, rehabilitanci traktują pracę poważnie( z malutkimi wyjątkami).
Lekarze są dobrymi specjalistami, zabiegi nie są ordynowane przypadkowo tylko dobrze ukierunkowane na schorzenie.
Basen Opal z hydromasażem, dojście łącznikiem.
Zabiegi odbywają się również po południu ale przy rotacyjnych pobytach jest możliwość zmiany godzin w miarę zwalniania się miejsc.
Samo Busko jest niewielką miejscowością bez specjalnych atrakcji ale warto śledzić ofertę kulturalną w sąsiednich obiektach. Jest dosyć rozległy park, można chodzić z kijkami tylko w sezonie fruwających wron niestety obfajdolny zwłaszcza stara część. Dla tancerzy prawie w każdym obiekcie kawiarnia, w Wojskowym również jest.
Szeroka oferta wyjazdowa dwóch biur podróży, polecam do wykorzystania w wolnym czasie.
Byłam tam kilkukrotnie ale nigdy w święta wiem natomiast od znajomych, że obsługa tworzy miłą świąteczną atmosferę ze stosownymi do okoliczności daniami. Izunia pomyśl jaki to plus, nie narobisz się:)
Do Buska jest dużo bezpośrednich połączeń autobusowych więc może podróż Cię nie zmasakruje.
Z dworca autobusowego trzeba wziąć taksówkę bo jest spory kawałek od strefy uzdrowiskowej.
Część autobusów przelotowych zatrzymuje się bliżej ale to już musisz rozpatrzyć w epodróżniku.
Szczerze polecam ten obiekt pod każdym względem a mam spore doświadczenie porównawcze.
To chyba tyle istotnych informacji, jeśli potrzebujesz więcej szczegółów to pytaj.
Pozdrawiam Z.