Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
09-11-2015, 22:50:25

Dore ja też miałam takie załamanie 3 tygodnie temu po MASAŻU u fizjoterapeuty. 😐 Objawy gorsze niż przed zabiegiem . Zwolniłam na maksa i po kilku dniach tylko spacerki. Nie chcę przechwalić ale idzie ku lepszemu . Pogoda też niestety robi swoje.
Odpoczywaj i powoli wzmacniaj mięśnie głębokie - spokojne spacery są dość bezpieczne. A id czwartku poprawę pogody zapowiadają.😊
Pozdrawiam wszystkie szyjki. Kamila
Początkujący
10-11-2015, 08:58:45

Witam Szyjeczki
u mnie jakoś objawy przeszły uśpiły się i się zastanawiam czy nie przełożyć zabiegu....jesli bedzie taka możliwość, w sumie to chyba jeszcze zaszaleje i w piątek zrobie jeszcze rezonans dla porównania z tym sierpniowym może jest jakaś nadzieja że coś sie polepszyło......
Dore troche mnie przeraziłaś ze sie pogorszylo u Ciebie po 2 miesiącach mam nadzieje ze to przejsciowe
u mnie termin juz nie dlugo i glowa zryta ja pole po orce i sam nie wiem co zrobić, zobacze po piatkowym MRI
Dore u Baranowskiego byłaś na konsultacji teraz? i nic ci konkretnego nie powiedział?
pozdrowionka wszystkim Szyjeczkom
Początkująca
10-11-2015, 10:44:58

Cwietku, wizytę kontrolną mam dopiero w marcu. Teraz byłam u dra od rehabilitacji w związku ze skierowaniem na rehabilitację, na oddziale w Konstancinie.
Jedyne co usłyszałam, to to, że mam się dalej oszczędzać, bo jest to wczesnopooperacyjny okres. Jakiekolwiek działania rehabilitacyjne dopiero po wizycie w marcu. Nic nie wolno przyspieszać, ma się zrosnąć i tyle.
Myślę, że to pogorszenie spowodowała pogoda i jazda po polskich drogach: dziury, garby, hamowanie itp.
Nie wiem co Ci doradzić Cwietku. Chyba tylko to, abyś był dobry dla siebie i podjął właściwe decyzje;))))
Dzięki za ciepłe słowa Kamilko, też zwolnię o odpocznę;))))
Pozdrawiam wszystkich słonecznie,
Dora
Początkująca
10-11-2015, 17:37:41

:)
tak jak inni zaczynam utwierdzać się w przekonaniu,że na nasze samopoczucie duży wpływ ma pogoda :(
w okolicy implantów pieczenie, zmniejszona od zmniejszonej ruchomość, ból głowy- bez prochów chyba dzisiaj się nie obejdzie, a na dodatek dzisiaj dostałam zaproszenie do ZUS-u na 25.11 na badanie, które przeprowadzi lekarz Orzecznik Zakładu.
Chyba wg ZUS-u już za długo jestem na zwolnieniu, ale na dzień dzisiejszy to jeszcze nie jestem gotowa by na pełnych obrotach pracować.
Chciałabym wrócić do takiej aktywności jak wcześniej - ale bez tych ograniczeń - ale czy to jest możliwe ? Czy już narty, taniec, rower, basen mają pójść w odstawkę? Same spacery czy marsze nie wystarczą mi, biegi niewskazane- to jak tu żyć .....;)
A kilogramy przybywają :(((
A co z sauną- czy też są ograniczenia?
Mam nadzieję,że to tylko wpływ pogody i brak słońca tak na mnie pesymistycznie działa i jutro będzie lepiej
Pozdrawiam
Grajur
Początkująca
10-11-2015, 18:15:35

Jutro będzie lepiej, tylko znów nałykamy się prochów;)))) Ale cóż życie PO;))))
Pozdrawiam Szyjeczki;)
Dora
Początkująca
11-11-2015, 12:10:27

dałam radę
gość
11-11-2015, 16:03:06

Pyszności!😊 Mniam. 😋
Początkujący
11-11-2015, 17:19:44

Witajcie
Grajur ile jestes po zabiegu?
jakie masz samopoczucie po?
Początkująca
11-11-2015, 19:29:18

Aż ślinka cieknie
Oj pochrupałabym;)
Dzisiaj lepiej;)
Pozdrawiam wszystkich,
Dora
Początkująca
11-11-2015, 20:45:14

cwiety7, dzisiaj minęły 3 miesiące PO :)
tak jak wcześniej pisałam , decyzja o zabiegu była słuszna, z dnia na dzień czuję się silniejsza.
są dni, że fruwam i mogłabym robić prawie wszystko, a też i takie dni, że bez prochów nie daję rady- ale głównie jest to ból głowy ( migrenowy? napięciowy?przeciążeniowy?pogodowy?)
narzekałam przedwczoraj, wczoraj i dzisiaj do popołudnia- teraz ożyłam i ...znowu zaglądnęłam na forum
dla mnie najważniejsze jest to, że nie mam tych masakrycznych objawów neurologicznych- drętwienie całej ręki, klatki piersiowej tak, że brakowało mi powietrza i rozdzierającego bólu całego ramienia, wszystko wypadało mi z rąk, Problemem było prowadzenie samochodu, trzymanie lewej ręki na kierownicy- było, już nie jest.
życie teraz na zwolnieniu jest spokojniejsze, czasami nudnawe, ale wierzę, że jest to przejściowy czas i na wiosnę wsiądę na rower, wrócę na tańce i................... rozmarzyłam się
decyzja o zabiegu lub odłożeniu jest bardzo trudna- ja zrobiłam rubrykę za i przeciw, ale najbardziej przekonało mnie stwierdzenie mojego lekarza, że te zmiany neurologiczne, które są teraz nie cofną się , a wręcz przeciwnie- będą się nasilać- i mogą się utrwalić tak, że pomimo zabiegu za jakiś czas , to zostaną.
Usłyszałam też , że 6 miesięcy po jest bardzo ważne aby oszczędzać się ale nie rozleniwiać, ale dopiero tutaj na forum przeczytałam o ABC i innych radach i też mam porównanie z innymi szyjkami.
Mogę więc powiedzieć, że mam szczęście i niech tak zostanie
Pozdrawiam wszystkich
Grajur

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Od 2 lat ból kręgosłupa ze zwièkszoną intensywnością
BWK 9 Kanał naczyniowy . Głęboki reaktywny obrzęk zwyrodnieniowy odcinka lędźwiowego kręgosłupa, szczególnie znacząca aktywowana artroza stawu międzykręgowego z pseudoretrolisthezą lwk 4. wieloczynnikowe zwężenie otworu międzykręgowego nerwów l3/l4 i l4/l5 z zajęciem wychodzących korzeni nerwowych i zajęciem wnękowym korzeni l4 . Reaktywny obrzęk prawostronny stawu biodrowo krzyżowego. Czy z tym da się coś jeszcze zrobić ?
gość
Bardzo bym prosiła o poradę.
Mama ma 60 lat choruje od roku, ręce opadają od poniedziałku zaczęła rehabilitację domową. Mam dziecko 10 letnie on na to wszystko patrzy jak mama robi się nie znośna nawet tramal nie pomaga na ból nóg.
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
Reklama: