Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
05-11-2015, 14:25:20

Witojcie boleśni........PanPiot....Tak sobie mysle ,że to zapewne dyskopatia bo i u mnie prawie takie same byly objawy.Dretwienie 3 palców prawej dłoni no i ogromnie bolesny ucisk niedzy szyja a ramieniem...Zaznaczam ,że przed operacja tak było.....po......już nie.Poza tym po operacji żadne niedzwiadki i tym podobne nie sa wskazane.....piotr m
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkujący
05-11-2015, 15:33:30

Witajcie szyjki
Dore jestem jakos sie trzymam nie bylo mnie sporo dlatego ze mialem teraz duzo pracy moj sezon własnie był wiec trzeba było pracowac na maxa, jak u Ciebie?
popracowalem i jakos szczegolnie nie oszczedzalem sie i dalo rade bez problemu tak sie zastanawiam czy moze ten sekwestr nie wysuszyl sie troche tak jak to ktorys lekarz zasugerowal ze takie cos moze miec miejsce
szyja dokucza kłuje pobolewa łacznie z barkiem, mrowia troche palece nog i rak tak odczasu do czasu, wszystko w miare do wytrzymania bez proszków, raz na tydzień moze jakas 100:) z kolegą i jest ok
zastanawiam sie czy jeszcze przed samym zabiegiem nie zrobic sobie rezonansu na wszelki wypadek moze sie troche jeszcze da uciec od operacji?
bo teraz jeszcze moge funkcjonowac a pozniej juz kolorowo nie bedzie pewnie
pozdrowionka dla szyjek wszystkich
Początkująca
05-11-2015, 18:59:30

Witam Szyjeczki;)
Fajnie, że się odezwałeś Cwietku;)
Miewam małe kryzysy, ale każdego dnia jest trochę lepiej. Powolutku prowadzę trochę autko, sama wychodzę po drobne zakupy, na spacery. Nawet udało mi się odwiedzić fryzjera;)))
Przestałam też brać antybóle;) No czasem się zdarza, ale już nie ciągle. Chyba, że coś przeholuję;(
Cwietku, decyzję musisz podjąć sam. Mnie to też zajęło trochę czasu. Ale jak po okresach bezobjawowych przyszedł czas bólu, przestałam się zastanawiać i poprosiłam lekarza o przyspieszenie operacji.
Pozdrawiam cieplutko wszystkie Szyjki,
Dora
Początkująca
06-11-2015, 14:23:51

Witam wszystkie szyjki!
11.11 będzie 3 miesiące po zabiegu. Mam zamiar świętować i zrobić rogale marcinowe wg. tradycyjnego przepisu :) Wiem, że dam radę bo oprócz małego usztywnienia jest super :) Z tym usztywnieniem to mam nadzieję,że poradzę sobie w szpitalu uzdrowiskowym " Wacław " w świeradowie ( brak dużego ś ;) )jadę tam na 21 dni od 1.12 do 22.12- czy ktoś już tam był ? Na jakie zabiegi można liczyć lub o co poprosić? A jak przyjadę, to już będzie atmosfera świąteczna :) a potem w styczniu ok. 11 do pracy.....i mam nadzieję,że bez szaleństwa jak dotychczas- przynajmniej mam takie założenia ;)
Procentowa , czy próbowałaś zamiast sterydów falę uderzeniową? Co prawda, NFZ nie refunduje jeszcze, ale po moich problemach z barkiem nie ma śladu
Roana, widzę,że nadal masz problemy z ręką, może z biegiem czasu będzie lepiej- komórki nerwowe regenerują się wolno. A dlaczego to Ty masz kompletować dokumentację do leczenia uzdrowiskowego i wysyłać, a nie zrobił tego lekarz zaraz po zabiegu? Już byś pojechała, bo poszpitalne wnioski są realizowane w przyspieszonym terminie i jedzie się na L4 do szpitala uzdrowiskowego.
Pozdrawiam wszystkich
Grajur
gość
07-11-2015, 14:26:37

Grajur, a możesz coś więcej napisać o FALI UDERZENIOWEJ .
Pozdrawiam, Kamila
Początkująca
07-11-2015, 17:55:44

Kamila, zabiegi z falą uderzeniową wykonywane są w Europie już ponad 20 lat. Na początku dostęp do nich mieli tylko sportowcy, jako odnowę biologiczną. Zauważ, że np. nasi siatkarze, narciarze, skoczkowie po kontuzjach bardzo szybko wracają do uprawiania swoich dyscyplin. Potem zaczęto wprowadzać to jako formę terapii u innych. W Polsce od kilku lat można było skorzystać w gabinetach prywatnych. Są to drogie zabiegi-ok. 100 zł i więcej za 1 zabieg. Byłam dość sceptycznie nastawiona na taką formę terapii- znowu strata kasy, a efektów nie będzie.Ale na zabiegi namówiła mnie córka mieszkająca we Francji- tam to już prawie standard.Poszłam dla tzw. "świętego spokoju". I tu się pomyliłam- wystarczyły 2 zabiegi. Po pierwszym miałam ok. 75% mniejszy ból w barku i ramieniu, potem po tygodniu drugi zabieg i potem powrót do domu i....zapomniałam o barku. Same zabiegi nie są za bardzo przyjemne. Musi być pełna współpraca między terapeutą a pacjentem. Od odczuć pacjenta dawkowana jest siła uderzenia fali. W skrócie zabieg jest wykonywany przy użyciu aplikatora w kształcie pistoletu. Smaruje się skórę żelem w miejsca m.inn. bolesne, ale nie tylko i następuje strzał....Powtarza się to kilka razy, zabieg trwał ok. 10-15 minut. Po pierwszym zabiegu w niektórych miejscach pojawiło się zasinienie, ale to było nic...
To chyba tyle, o szczegółach możesz poczytać u dr google :)
Pozdrawiam
Grajur
gość
08-11-2015, 11:49:18

Dzięki Grajur . Muszę zgłębić ten temat. Pozdrawiam. Kamila
Początkująca
08-11-2015, 19:07:32

Witajcie
ja tez potwierdzam skuteczność fali uderzeniowej ,u mnie dwukrotny zabieg na długie miesiące całkowicie likwiduje ból ramion i okolic łopatki , nie jest przyjemny ale da się wytrzymać zwłaszcza ,że drugiego dnia skóra boli bardziej :-
)oprócz tego plastrowanie dynamiczne świetnie się sprawdza w ostatnim epizodzie po 2 dniach unieruchomienia przestało boleć mój cudowny terapeuta to wszystko stosuje w ramach jednej wizyty
Początkująca
09-11-2015, 19:09:24

Witam Szyjeczki
Jestem prawie dwa miesiące PO.
No i chyba przechwaliłam, bo samopoczucie się pogorszyło;( Być może jest to spowodowane podróżą (jako pasażer) i aurą. Sama nie wiem.
Znów boli mnie głowa, ciągnie tył szyi, barki i ręce obolałe, kark piecze żywym ogniem. Ucho ciągle się zatyka. Po leżakowaniu przechodzi ale jak się podniosę o coś tam zrobię, zatyka się znowu;(
Dzisiaj byłam na wizycie i dra rehabilitacji w Konstancinie i dostałam skierowanie na oddział rehabilitacyjny (termin pilny- ponad rok). Dr nic właściwie nie powiedział na te dolegliwości, tylko, żeby czekać do wizyty kontrolnej (w marcu) i dbać o siebie. Nie próbować żadnych ćwiczeń, bo jeszcze na to nie czas.
Znów jadę na antybólach;((((
Czy to tak ma być? Zaczęłam się martwić;((((
Pozdrawiam wszystkich,
Dora
Początkująca
09-11-2015, 19:10:49

Sorki za literówki;)

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: