Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
12-03-2015, 17:16:57

Dziękuję za pomoc :)
Wtajemniczona
12-03-2015, 19:53:30

Joasiu,
najlepszym neurochirurgiem w Krakowie jest dr Chrzanowski, do niego się udaj i to szybciutko, dopóki nie wyjaśnisz sprawy, nie chodź na rehabilitację. Dobrze by było, żebyś na wizytę do dr wzięła ze sobą rezonans kręgosłupa szyjnego ( jest niezbędny do dalszej diagnostyki, ew. leczenia operacyjnego).
Pozdrawiam
Ania
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Początkujący
12-03-2015, 20:18:29

Joasiu nie ma za co po to jest to forum i zrob tak jak ci napisała Dyskobolka zobacz gdzie i kiedy prywatnie przyjmuje ten lekarz weź rezonans i będziesz wszystko wiedziała do tego czasu nie chodz nigdzie na żadną rehabilitacje to neurochirurg stwierdzi co masz dalej robic pozdrawiam.
Początkująca
12-03-2015, 20:30:51

Witajcie,
18 marca i zameldowanie się w szpitalu już niedługo ...........
***Samopoczucie tak sobie
***Skoki adrenaliny maksymalnie wysokie
***Nerwy na dosyć wysokich obrotach
Jesteście tutaj olbrzymią skarbnicą wiedzy i wspaniałym wsparciem, za co dziękuję.
Czy ja się boję operacji ??? Gdybym powiedziała, że nie, to będzie to śmieszne.
Mam nadzieję, że wszystko szybciutko i dobrze przebiegnie.
Odezwę się i napiszę, jak już będzie po.
Pozdrawiam serdecznie.
Pa.
Początkujący
13-03-2015, 19:30:12

Czarna damo daj znac jak najszybciej jak bedziesz po operacji czy wszystko oki i czy czujesz sie lepiej życzę udanej operacji i nie bój sie ja bym brał w ciemno bez strachu po tylu latach męczarni ja jeszze chwilkę musze poczekac pozdrawiam
Początkujący
13-03-2015, 19:32:19

Witam,
od lipca 2014 mam stwierdzoną dyskopatię (39 lat, mężczyzna). Wynik RM jak poniżej:
zniesiona lordoza szyjna, niewielkie obniżenie tarczy mdzykręgowej C6/C7, na poziomach C2/C3 i C3/C4 uwypuklenia tarcz międzykręgowych z niewielkim uciskiem worka oponowego, na poziomie C4/C5 centralna i nieco bardziej lewostronna protruzja tarczy mdzykręgowej uciska na worek oponowy z niewielkim uciskiem przedniej powierzchni rdzenia po stronie lewej, nie stwierdza się cech ucisku korzeni nerwowych w obszarze otworów mdzykręgowych, obraz rdzenia kręgowego w widocznym odcinku prawidłowy.
Mam mrowienie - drętwienie palców lewej dłoni i stopy. W październiku 2014 doszło zapalenie nerwu 3dzielnego części usznej i mózgowej (część twarzowa OK). Może to być od rwania 8semki albo właśnie od kręgosłupa. Od 13 listopada jestem na tegretolu, od września 2014 ćwiczę wg wskazań fizjoterapeuty (odcinek szyjny i lędźwiowy kręgosłupa), we wrześniu 2014 i styczniu 2015 byłem na zabiegach fizjoterapeutycznych (laser, TENS, galvan, uktradźwięki, magneto) - wszystko pomogło na 2 tygodnie. Od października 2014 nie pływam bo mam wrażenie że pogorszy się sprawa z bólem nerwu 3dzielnego. Ogólnie jestem słaby, każdy nawet lekki wysiłek fizyczny (mycie auta, sprzątanie, mycie podłogi) wywołuje ból i kolejno drętwienie - mrowienie w lewej dłoni i stopie. Neurochirurg (Poznań) stwierdził, że nie nadaje się do leczenia operacyjnego.
Powoli tracę zapał i wiarę że coś się zmieni. Proszę o pomoc.Michał
Początkujący
13-03-2015, 23:29:52

Hej,
@dino73: sorry ale nie zaglądam zbyt często na forum. Mój stan sie ustabilizował. Od około roku rehabilituje sie (1 - 2 w tyg. terapia manualna, czasem Fango). Są lepsze i gorsze okresy. Miałem około 2 miesięczny okres w zasadzie bez bólu - obecnie pojawiają sie lekkie mrowienia w palcach prawej ręki a czasem mam wrażenie ze w prawej stopie. Jak na razie nie trzeba było operować. Co kwartał chodzę do ortopedy od kregoslupa w klinice Charite w Berlinie. W kwietniu bedzie następna wizyta i może jakieś kontrolne MRI wykonamy- od poprzedniego minął juz rok.
Pozdrawiam
Chemik
Wtajemniczony
14-03-2015, 08:00:38

Siemka Chemiku cieszę się że napisałeś,wiem że w Niemczech całkiem inaczej podchodzą do problemu dyskopatii,wiem bo moja znajoma tam mieszka i też ma dyskopatie,tam lekarze inaczej są wynagradzani a szpitale nie są jak u nas już nastawione tylko na zysk za zabiegi.U mnie w kratkę też są lepsze dni i gorsze,chociaż tych z bólem i objawami jest dużo więcej.Też ciachałbym odwiedzać często manualnego ale finanse na to i czas nie pozwala ot Polandia.Do puki mam silę walczyć z bólem i psychiką będę pracował.Pozdrawiam.
Wtajemniczony
14-03-2015, 08:04:32

dino73 2015-03-14 09:00:38
Siemka Chemiku cieszę się że napisałeś,wiem że w Niemczech całkiem inaczej podchodzą do problemu dyskopatii,wiem bo moja znajoma tam mieszka i też ma dyskopatie,tam lekarze inaczej są wynagradzani a szpitale nie są jak u nas już nastawione tylko na zysk za zabiegi.U mnie w kratkę też są lepsze dni i gorsze,chociaż tych z bólem i objawami jest dużo więcej.Też chciałbym odwiedzać często manualnego ale finanse na to i czas nie pozwala ot Polandia.Do puki mam silę walczyć z bólem i psychiką będę pracował.Pozdrawiam.
Wtajemniczony
14-03-2015, 08:04:45

dino73 2015-03-14 09:00:38
Siemka Chemiku cieszę się że napisałeś,wiem że w Niemczech całkiem inaczej podchodzą do problemu dyskopatii,wiem bo moja znajoma tam mieszka i też ma dyskopatie,tam lekarze inaczej są wynagradzani a szpitale nie są jak u nas już nastawione tylko na zysk za zabiegi.U mnie w kratkę też są lepsze dni i gorsze,chociaż tych z bólem i objawami jest dużo więcej.Też chciałbym odwiedzać często manualnego ale finanse na to i czas nie pozwala ot Polandia.Do puki mam silę walczyć z bólem i psychiką będę pracował.Pozdrawiam.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: