Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
22-09-2014, 15:34:21

Dino super !!! Bardzo się cieszę, tez z tego, że się odezwałeś :) Tak trzymaj !!!
Początkująca
23-09-2014, 14:58:05

Witam wszystkich
Prosze o pomoc w rozwiazaniu problemu mojego zwiazanego z oczami :( Czy moge widziec czarne plamki, kropeczki od szyjnego? Miala ktoras z Was taki problem ? Lataja mi takie kropki, boli glowa taki dziwny ucisk mam w srodku... robilam rezonans glowy - wszystko ok. Kregow szyjnych mam dopiero styczen - luty... Prosze o pomoc
Wtajemniczony
23-09-2014, 23:06:23

Tak ja tak miałem jak opisujesz identycznie,może to być od ucisku na tętnice szyjną czyli lekkie nie dotlenienie mózgu .
Początkująca
24-09-2014, 08:39:10

I co na to dostałes? Warto iść do kręgarza? Czy strach? Przestałes juz widziec takieplamy kropki?
Początkująca
24-09-2014, 16:49:20

Też miałam takie problemy.Nasilały się z czasem i były trudne do wytrzymania,czułam w głowie ucisk tak duży,że określałam to betonową głową.Dolegliwości ustąpiły,dosłownie jak ręka odjął po operacji.Wybudziłam się jak nowo narodzona,szczęśliwa,bez bólu i ucisku.W sierpniu będzie dwa lata od zabiegu operacyjnego odcinka szyjnego.
Początkująca
25-09-2014, 06:05:00

A czy te mroczki Pani miala?? Ja tez mam te uciski... Czasem mam wrazenie ze mi cos eksploduje w glowie. Mam 28 lat. Z czego takie sie moglo zrobic? Ja sie boje, ze moze to jakis tetniak :(
Początkująca
25-09-2014, 06:05:55

dodam jeszcze, ze te mroczki, męty mam caly czas. Raz wiecej, raz mniej ale widze je nawet teraz...
gość
25-09-2014, 07:50:50

es7ef trzeba wykluczyć wszystko inne po drodze, czyli dopler tętnic do mózgowych, pewno okulista...Absolutnie nie kręgarz, ale dobry fizjoterapeuta, osteopata może bardzo pomóc, potrafią diagnozować tego typu bole głowy. Ja też je miałam i okresami wracają, wtedy tylko wizyta u fizjo mi pomaga. Miałam 2 krotnie TK głowy i jest ok. Ewidentnie szyja powoduje problem, ale to trzeba sprawdzić...Powodzenia :)
Początkująca
25-09-2014, 12:35:54

A moze byc tak, ze tetniak powoduje takie zaburzenia? dopler tetnic domozgowych to nie to samo co usg ? Mialam ostatnio i pisze mi , ze wszystko ok... Pisze:
YY, kregowe obustronnie drozne, z prawidlowym przeplywem dogłowowym.
Wymiary naczyc widmo i predkosci przeplywow w granicach normy.
Nie stwierdzono cech patologii itd
Początkująca
25-09-2014, 12:36:36

Aha u okulisty bylam 3 razy... Wszystko OK... EEG w porzadku...

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Reklama: