Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkujący
24-05-2014, 09:45:26

Niestety jak zauważyłem czesto pozbywaja sie nas po powrocie ze zwolnienia, najpierw chcą aby jak najszybciej wracać do pracy( bo niby niezastapiony)a jak człowiek wróci to już czeka na niego wypowiedzenie - tak było u mnie. Tez obecnie szukam pracy, złozyłem wniosek o stopień niepełnosprawności może to cos ułatwi w poszukiwaniu , najważniejsze że po operacji jest dużo lepiej,to daje optymizm na dalszy czas, którego wszystkim życzę
Wtajemniczony
24-05-2014, 14:26:17

Hej Szjeczki może ktoś polecić na prawdę dobrego fizjoterapeutę manualnego od szyje z Wrocławia.
Tylko nie jakiegoś magika.Pozdrawiam
gość
24-05-2014, 14:43:24

Dino napisz na priv bogunka@wp.pl
wieczorem postaram się zajrzeć na @.
Wtajemniczona
25-05-2014, 21:21:49

Witajcie,
Dziś kończy sie 10 tydzień od operacji. Ten weekend testowałam się na wytrzymałość. Wybraliśmy się na weekend do Ustronia (od nas 150 km). W samochodzie 2 godziny, potem zawroty głowy i drętwienie prawej ręki ;-( Rano pobudka i piknik rodzinny w "extreme park" - ja sie tylko opalałam, bo nic tam dla mnie nie było. Trampolina nie, tor saneczkowy nie, skoki na bungee nie, ścianka wspinaczkowa nie, nawet na strzelnicę sobie nie pozwoliłam ;-( poszłam do planetarium 4D ale tak rzucało fotelami, że też musiałąm wyjść ;-(. Po 5 godzinach spacerowania i opalania się efekt: piekące ramiona, ból karku i szyi. Mąż i dzieci zmęczone do nieprzytomności. Dziś wycieczka do Wisły i kolejką na Czantorię no i powrót do domu. Efekt zawroty głowy i drętwienie ręki ;-(
Myślałam, że silniejsza jestem ;-( trochę się rozczarowałam. Jutro do fizjo, pewnie powie że przesadziłam i że jak tak będę robić to będziemy się rehabilitować długie tygodnie. Ostatnio jak coś takiego zrobiłam to mi tak mówił ;-( a poszłam tylko odwiedzić swoją pracę.
No ale ja przynajmniej wiem na co mogę sobie pozwolic a na co nie
To zaczynamy kolejny tydzień Pozdrówki dla wszystkich szyjek.
Wyrąbana, ale zadowolona
Bety
W życiu nie chodzi o to, by przeczekać burzę, a o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu. Marzec 2014:discectomia i artroplastyka C5/6 i C6/7 Implanty ruchome Aesculap activ C
Początkująca
26-05-2014, 07:16:16

Witam ponownie
z nawrotami bólowymi i też dyskopatia wielopoziomowa szyi C2-C7 ze stenozą kanału kręgowego robiony poziom C4-C5(sekwestracja) i tylko czop tytanowy jak pisałam nic nie robić chyba że ZUS wyśle zwolniona z pracy po 182 dniach .Również dyskopatia wielopoziomowa odcinka lędzwiowego z rotacją kręgów
Boli tak że biorę tramal dorażnie cóż kiedy nastąpiły komplikacje z pamięcią zapominam PIN-ów, haseł,jak nie wezmę listy zakupów to ne kupię tego co trzeba (ostatnio wyszlam z myślą po chleb i go nie przyniosłam do neurologa oczywiście odległe terminy podpowiedzcie czy wspomnieć neurochirurgowi czy to nie jego działka mam pod koniec czerwca wizytę kontrolną a reljonowy straszy początkiem jakiejs choroby jakby było malo tego co mam z sobą i mężem (SM)
Początkująca
26-05-2014, 11:26:13

Rupafin
a już myślałam, że pójdziesz do przodu jak burza PO... Najważniejsze, że masz w sobie dużo siły do walki. Trzymam kciuki za wszystkich walczących!!!
Procentowa,
na pewno powinnaś wspomnieć o tym neurochirurgowi... Chociaż na przykładzie swoim powiem tak, że też miałam zaniki pamięci. Pojawiły się tuż po wypadku, zauważyłam, że to miało związek z zawrotami głowy bólem potylicy itp. Na przykład kiedy dzwonili z pracy o coś zapytać, dosłownie dostawałam amnezji, zapominałam o wielu sprawach... Jeszcze kilka miesięcy temu przy pojawiających się bólach zapominałam słów.... Raz nawet usiadłam do krzyżówki i nie wpisałam nawet jednego słowa. Wróciłam do niej za kilka dni i z miejsca rozwiązałam całą. Nie wiem jakie to mechanizmy działają z punktu medycznego. Zosia na pewno by to nam wyjaśniła...
Forumowicz
26-05-2014, 13:38:23

Dzień doberek WSZYSTKIM PERYSKOPKOM.Pozdrawiam z mocno slonecznej wyspy.Czytam , czytam i współczuje kłopotów wielu z WAS.Tp przykre jak traktuje sie ludzi ze schorzeniami neurologicznymi.Kazda sytuacja jest inna.Dla porownania-nie przekroczyłem 272 dni /l-4 i swiadcz rechab. razem/ i pracuje w dalszym ciągu.Co do zawrotów głowy to mialem je jakieś 7-8 dni jak dobrze pamietam.Dostałem tabletki i udało sie przeszlo.Dzisiaj po raz pierwszy umylem 4 okna i 1 balkonowe zajelo mi to 4 godz dalem rade a teraz bedzie leżakowanie no i słusznie.
Kochani więcej wiary.Nikt nam i mi nie powiedzial ,że bedzie łatwo i malo skaplikowane życie po operacji.Trzeba walczyć i jeszcze raz walczyć......
Wanilia napisz mi swój meil to jak byś chciala postaral by ci sie o namiar do gościa który mi pomagal o ile chcesz.Mam troche czasu-moge podejść do niego..
Może coś by wymyślił...............piotr..........
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Początkująca
26-05-2014, 16:17:06

Witajcie kochani,
Nie spodziewałam się, ze kogoś obejdą moje problemy z pracą a raczej jej brakiem i do tego lędźwiowy... serdecznie dziekuję za odzew i słowa wsparcia
Piotr, mój mail: wanilia67@gmail.com
Jeszcze raz dziękuję!
Basia /Bydgoszcz/
Wtajemniczona
26-05-2014, 16:31:23

Basiu,
ja też jestem z Bydgoszczy (właściwie spod..
Gdybym mogła w czymś pomóc, to smialo pisz;)
Pozdrawiam
Ela
Forumowiczka
26-05-2014, 17:06:06

Z tymi bólami głowy z zanikami pamięci to faktycznie dobrze byłoby się pokazać neurologowi.
Mnie sie coś takiego zdarza, ale ja wiem, ze to jest aura przed migreną. Czasem tylko brakuje mi części pola widzenia, a czasem ... brakuje mi słów które znam ale ich nie pamiętam. Córka zna PIN do mojej karty, bo raz mnie to chwyciło w kolejce do kasy, więc juz teraz zabezpieczam sie, zeby w razie czego ona mi pomogła z płaceniem :)
Tyle, ze ja wiem, ze po 30-40 minutach mi to przechodzi, natomiast rozkręca się potem potworny kilkudniowy ból głowy.
Tak to już jest w migrenach, żyję z tym juz prawie 15 lat.
procentowa - kolejki do lekarzy sa ogromne, ale trzeba się do nich zapisać - w końcu kiedyś doczekasz wizyty. Jak juz cię zarejestrują na tę pierwszą, to potem kolejne sa już szybciej, tylko nowi pacjenci maja tak długie czekanie. Ja jestem prowadzona przez neurologa i jak pani doktor powie, ze za 2 miesiące ma byc kontrola, to mnie grzecznie za 2 miesiące umawiają. nie czekam rok.
Asia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: