Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
18-04-2014, 17:13:27

No dobrze, u mnie choroba nastapiła po ostrym hamowaniu autem, ale na szczęście nie doszło do żadnego zdarzenia na drodze. Nie miałam też wypadku przy pracy. Czy wówczas mam również szanse na odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu ?
Do PZU Życie - "wypłata za operację" złożę już, ale za uszczerbek na zdrowiu - to nie wiem jak to ugryźć. A to co piszecie to naprawdę niewiarygodnie cenne.
Gosia
Wtajemniczona
18-04-2014, 17:34:41

Sabina zapytaj w zakładzie pracy jaki macie warunki ubezpieczenia i będziesz wiedziała co obejmuje Twoje:-
Jeżeli zgłosiłaś do pracy to hamowanie i został spisany protokół powypadkowy przez behapowca to uszczerbek należy Ci się i z zusu i pzu.
Tomwro w zusie uszczerbek za jeden procent to ponad 600 zł, ale tu uszczerbek tylko wtedy gdy wypadek w / drodze do/ pracy
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6
Początkująca
18-04-2014, 18:43:23

kabernet 2014-04-17 21:23:22 Asiu buraczku dziękuję. Ja mam implant stały cervios. Nie wiem z czego to jest. Podobno zaklinowany. Na RTg po czterech tygodniach siedział sobie dobrze Nie wiem, dulczę przepraszam, ale naprawdę czuję się kiepsko i psychika mi pada.
Tomwro jakie ćwiczenia robiłeś po tych ośmiu tygodniach. I czy mogę iść po tym czasie na laser i pole magnietyczne?
Kasia
Kasiu! mam nadzieję, że dziś Twój nastrój jest już lepszy.
Myślę,że każdy z nas łapał doły w trakcie rekonwalescencji. Trzeba je po prostu przeczekać - jutro powinno być lepsze.....
Pozwolę sobie odpowiedzieć na Twoje pytanie o laserek i magno. Ja te zabiegi fizjo miałam od 7 tygodnia po operacji - zgodnie z wypisem szpitalnym. Te zabiegi są zupełnie nieinwazyjne - więc nie mogą w żaden sposób zaszkodzić, a działają m.in. przeciwbólowo.
Ja dodatkowo robiłam w tym czasie proste ćwiczenia na obręcze barkowe. A izometrie po 4 tyg.od operacji.
Pozdrawiam
1 luty 2014 - operacja C5/6 i C6/7 Implanty Peek Rabea
Początkująca
19-04-2014, 06:08:14

Hej poprzednia noc nie przespana szyja sztywna czerwona jak żywa krew kolejna warstewka skóry się łuszczy żęl z aloesu i żyworódki piecze szczypie nowy środek alantolina z pantenolem trochę lepiej natłuszczone ale dalej sztywna szyja ręka lewa bol,i kark boli ,wczorajszy dzień bez kołnierza, wprawdzie nic nie robiłam ale ból na dodatek bez żadnych środków przeciwbólowych operator już nieprzepisał.Chciałam szybko do domu po operacji _zbyt długo napatrzyólam się na cierpiących.Teraz jęczę ja muszę się ogarnąć i być. Życzę wszystkim ZDROWYCH- bez bólu Swiąt i po też bez dużego marudzenia tak jak teraz ja chociaż pielęgniarki powiedziały Pani Basiu jeżeli boli w Pani wieku to znaczy że Pani żyje- no więć żyję ale po co?
ZDROWYCH RODZINNYCH ŚWIĄT
Początkująca
19-04-2014, 07:17:18

Dobrych Świąt dla Was.
Serdecznie pozdrawiam. Bogna
Początkująca
19-04-2014, 08:07:07

Zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt
wszystkim Szyjkom

Pozdrawiam świątecznie
anTosia
Początkująca
19-04-2014, 09:31:45

Zdrowych, pogodnych Świąt Wielkanocnych,
pełnych wiary, nadziei i miłości.
Radosnego, wiosennego nastroju,
serdecznych spotkań w gronie rodziny
i wśród przyjaciół
oraz wesołego Alleluja.
Dla wszystkich-Malgosia
Wtajemniczona
19-04-2014, 10:07:05

Wspaniałych Świąt Wielkiejnocy! Zdrowych, bezbólowych i pełnych nadziei na dojście do pełnej sprawności i zadowolenia z życia!
Kasia
Wtajemniczony
19-04-2014, 13:59:51

Ktoś nareszcie dostrzegł problemy zdrowotne u kierowców zawodowych,świetna inicjatywa
http://wiadomosci.onet.pl/wroclaw/powstala-pierwsza-silownia-dla-kierowcow-tirow-promuje-ja-trucking-girl/74w47
Początkująca
19-04-2014, 15:21:04

Wszystkiego najlepszego z okazji Swiat Wielkiej Nocy.
Zdrowia ,spokoju, radosci i domowego ciepla...smacznego jajka oraz mokrego dyngusa.

Pozdrawiam Becia
Operacja 26.09.2013 stabilizacja międzytrzonowa typu PEEK firmy NUBIC -implanty C5/C6 i C6/C7.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Reklama: