Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
17-01-2014, 15:23:40

Becia1968 na pewno jest Ci teraz trudno, ale musisz być wsparciem dla męża a ponadto nie zapomnieć o swoich dolegliwościach.Jeżeli chodzi o sanatorium w Świeradowie Zdroju była tam 4 lata temu była bardzo dobra rehabilitacja i jedne z nielicznych w Polsce wody radoczynne.Ogólnie rzecz biorąc fajne miejsce. Pozdrawiam wszystkie szyjki z ruchomymi i stałymi implantami, z tym wszystkim da się żyć może nie tak bardzo intensywnie jak przed operacją ale do wszystkiego można się przyzwyczaić i zaakceptować trzeb tylko ustalić sobie priorytety,CO W ŻYCIU NAJWAŻNIEJSZE......
ADA
Forumowicz
17-01-2014, 16:35:25

Witam KOCHANI z niebytu.Mały promień nam zaświecił po konsultacji wynika ,że zostaly zaatakowane 2 wezły chłonne i nic poza tym.Lekarz plus inny lekarz z centrum onkologicznego na strzałowskiej w szczecinie potwierdzili .Teraz musimy wyslać wniosek o dokończenie badań z wycinka do poznania i jeszcze zaczekać na 100% potwierdzenie -taki dostaliśmy prezent na 25 lecie.....jestesmy dobrej mysli.Dziękuje WSZYSTKIM ZA dobre słowo....piotr z iza ...
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
17-01-2014, 16:50:31

Becia trzymaj się myślę że dacie razem.Musisz być mocno wytrwała.......wiem jak czlowiekiem targaja uczucia jak w karuzeli.Niemamy wyjścia trzeba wsiadać i jechac .Raz jeszcze wytrwałości...................................piotr....
Beti to masz gwozdzia że tak powiem,ale żeby implanty.Moze konsultacja rozwieje wszelkie watpliwości i bedzie lepiej.......niedaj się.......myślimy o wszystkich bolesnych............piotr..........
A jeszcz do kolegi z slłowni to niestety ale niemasz gwarancji powrotu 100% na silownie .Twuj organizm jest inny.Tak jak w moim przypadku nawet działki sie pozbyłem.
Są przeciez inne sporty:szachy podwodne,rower,marsze itp.Jak przesadzisz to co? Stół operacyjny reaktywacja.
Mój brat wyciska 170 jest zdrowy dlatego wiem jakie to moze być wazne.......ale to życie......sa jeszcze inne tak istotne wartości o które warto walczyć.....pozdrawiam ....piotr....
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
17-01-2014, 20:04:14

Polecam również sanatorium w Świeradowie!
Kąpiele radoczynne, inhalacje radonowe, kąpiele świerkowe, borowiny itp.Jeden minus to lokalizacja bazy zabiegowej w kilku miejscach. Takie są wymogi ze względu na położenie źródła radonu.
Rehabilitanci uprzejmi, pełny luz po zabiegach,rozrywek całe mnóstwo!Nie ma nudy!!!
Pozdrawiam Asię -Buraczka,Zosię, Spinkę !
Pisałam na forum 3 lata temu./mąż po operacji kręgów szyjnych/
Obecnie nie chcę zanudzać swoimi problemami,ratujemy się jak możemy!
Piotra też pamiętam - życzę zdrowia i wytrwałości dla Was obojga!
Są tu też moje krajanki ,legniczanki -pozdrawiam!
wiesia
gość
17-01-2014, 20:13:14

Świeradów znam dobrze,wożę tam towar,ostatnio była wielka afera jak to te super ośrodki zrzucają ścieki wprost do rzekiOglądałem ten reportaż,szkoda gadać nie dobrze się robi.Leczyli stu a zatruli tysiące ot Polska właśnie.
Zauważyłem że nie dam rady długo siedzieć wyprostowany bez oparcia,boli jak cholera,w ciężarówce jest dobrze nawet po 9g za kierownicą,tam fotel jest ustawiany w każdej płaszczyźnie,wszystkie krzywizny można ustawić pneumatycznie żadnych wstrząsów leci się.Musze taki kupić do domu tylko jeszcze sprężarkę podłączyć i można siedzieć przed kompem.
Łapka dalej rwie z przerwami ale teraz bardziej z prawej strony z tyłu tylko kawałek tricepsa .
Forumowiczka
18-01-2014, 06:03:29

Intensywny ostatnio ruch w NASZYM TEMACIE na forum. Problemy was widzę nie oszczędzają. Jak to się mówi, nieszczęścia chodzą parami. Trzeba przetrzymać i w takich chwilach nie ma co na siłę twierdzić, że da się radę. Wierzyć trzeba, jasne, ale nie przesadzajmy... ja miewam takie chwile kiedy zatrzymuję się w biegu i myślę tak: przestanę teraz troszczyć się o innych bo nie mam siły. Poczekam i zobaczę, kto zatroszczy się o mnie.
O spotkaniu w Warszawie pamiętacie?
Wklejam listę zadeklarowanych żeby nie zgubiła się.
Kto jeszcze chętny - dopisywać się :)
8 MARCA 2014 - spotkanie w Warszawie
1.Spinka - Ożarów Mazowiecki / Warszawa
2.Ada - Wyszków
3.Dorotka - Ostrołęka
4.Bogna - Grabina/Warszawa
5.Basiax - Warszawa
6.Ilka- Mława
7.Zosia - Warszawa
8. Grazik-Legionowo
9. Niematahari - Ostrów Wielkopolski
10. Ania - Siedlce
11. stokrotka - Puławy
12. Ela- ok. Bydgoszczy
Spinka e-mail: myspine@gazeta.pl grudzień 2006 - operacja c6/c7 czerwiec 2009 - operacja c4/c5 neurochirurg - dr Arkadiusz Wilk
gość
18-01-2014, 06:33:37

Witajcie ja właśnie odebrałam MR szyjnego jest na[isane tak:
wyrównanie lordozy szyjnej z niewielkim przeprostem
na poziomach C4/C5,C5/C6 ,C6/C7 widoczne sa centralne protruzje kążków modelujace wore oponowy i spłycjące zachyłki boczne .na wysoosci C6/C7 CAŁKOWICIE ZNIESIONA PRZEDNIA REZERWA PLYNOWA RDZENIA.
Rodzinna mowi ze to dydskopatia wielopoziomowa a dysk C6 wypadl calkowicie i leczenie tylko operacyjne i bez łachy na to schorzenie stopien niepełnosprawnosci umiarkowany czyli druga grupa sie nalezy,ortopede mam 28 stycznia.Szukam osob co maja tak ja ja podobny wynik i udalo im sie dwojke dostac.
gość
18-01-2014, 08:29:53

Elle no to tylko opis....nie masz w nim ucisku na rdzeń, ciesz się...może da się odwlec dobrą reh. operację. A do czego Ci stopień umiarkowany? Myślę, że wielu z nam ma, tylko co z tego??
Ja mam i nie korzystam bo z tego co bym mogła skorzystać to pracodawca nie jest chętny, a o pracę ciężko, mi na niej zależy to się nie wychylam...Karty parkingowej nie chcę nawet mieć bo nie czuję sie niepełnosprawna i nie planuje zabierać tych kilku miejsc przed szpitalem tym ktorzy na wózkach są z aut wyciągani...
No myślę jeszcze, że reh. prywatną mogę odliczyć (jedyny plus) ale trzeba mieć kasę żeby z niej korzystać, więc pewno nie każdy kto stopień ma korzysta...Ja byłam pewna że mi w pracy pomoże ale się pomyliłam, pracodawca korzysta, ja nie...Mam dzieci do sanatorium pojechać nie mogę, więc to odpada...
To zdrówka :)
gość
18-01-2014, 09:12:30

Nie lubie jak ktos tak docieka po co mi grupa,jest schorzenie ze si nalezy to niech bez laski dadza a ewentualne orzysci z tego to przy okazji,a co moge miec?wyzsze dofinasowanie na sprzet i turnusy rehab. ,na uzadtnienie lazienki,mieszkanie mam dwupoziomowe i do siebie ide po schodach do pokoju moglabym je uzdatnic,podobno mozna tez uzykac na komputer i z prawe jazdy na dostosowany srodek lokomocji plus karta parkingowa a to wygoda bo wszedzie musze pieszo lub autobusem gdzie czesto w tloku stojeno i za prywtna rehabilitacje zwrot a takze ja mam firme a planuje po szkole jakis tam procent mnie podatku place.
Ogolnie co ma byc to bedzie ja nie wymyslam lekarz uwaza ze powinnam podwyzszyc grupe to stane przed komisja.
Wtajemniczona
18-01-2014, 11:57:57

Do Elle
Pawik nie docieķała niczego, próbowała Ci wytłumaczyć, że nie zawsze da się skorzystać z tych ulg. Poczytaj sobie w necie i przekonasz się, że np aby skorzystać z dopłaty do turnusów rehabilitacyjnych, czy dofinsnsowania na dostosowanie mieszkania trzeba mieć odpowiednie dochody. Na kartę parkingową też nie masz co liczyć, jeżeli nie masz problemów z poruszaniem się.
Obecnie komisję nie są takie chojne w kwestii wydawania kart parkingowych , bo brakuje miejsc dla osób, które rzeczywiście mają problemy z poruszaniem się
( wprowadzono np karty czasowe).
Sprzęt rehabilitacyjny - a niby jaki w dyskopatii ? Kołnierz, piłka ? Ta ulga jest pomocna głównie wtedy, gdy niepełnosprawny korzysta z wózka inwalidzkiego, protez, aparatów słuchowych.....
Tak naprawdę, jeżeli masz Swoją firmę to zostają Ci tylko
odpisy podatkowe np kosztów poniesionych na prywatną rehabilitację, ale to też zależy od sposobu jakim rozliczasz się z się z fiskusem.
Osoby z umiarkowanym stopniem, w niektórych miastach mogą korzystać z ulgi komunikacyjnej ( MZK Warszawa 50 %, ale w moim mieście nie ma jej w ogóle).
Moim zdaniem opis Twojego rezonansu nie jest tragiczny i pewnie dobra rehabilitacja może w Twoim przypadku wiele zdziałać.
Pozdrawiam Wszystkich cieplutko, trzymam kciuki za Twoją żonę Piotrze
Ania artroplastyka C5-C6 grudzień 2013 implant ruchomy M 6

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: