Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29017)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
28-10-2013, 21:49:50

Piotrusiu teraz Ty mnie straszysz?no własnie wychodzi na to że operuja i tyle ....dalej ich nie obchodzi?
Niewiem juz teraz co mam robić
Grazik L. grazik1312@wp.pl 6.09.2013 mikrodiscektomia C5/C6 C6/C7 stabilizacja międzytrzonowa peek. operator-dr.Jagielski
Wtajemniczona
28-10-2013, 21:50:05

Dzięki Piotr,
nawet nie wiesz, jak ważny jest Twój optymizm. myślę, że nawet jak ludzie nie piszą to bardzo wiele osób czyta i to jest wsparcie. dzięki :)
a jak to jest z fizjologią? jakies cewniki itp???czy to jest zbyt błaha operacja żeby się bawić w "takie" rzeczy?
Początkująca
28-10-2013, 22:03:32

dzień pzed operacją nie dostajesz juz kolacji ...pic możesz do 24...a czy założą Ci cewnik zalezy od tego ile będzie trwała operacja...
Grazik L. grazik1312@wp.pl 6.09.2013 mikrodiscektomia C5/C6 C6/C7 stabilizacja międzytrzonowa peek. operator-dr.Jagielski
Początkująca
29-10-2013, 14:54:31

Szyjka powodzenia życzę - optymizm polepsza rezultaty zatem i optymizmu...
Ja wczoraj u neurologa, dzisiaj u neurochirurga z wizytami :)
Neurochirurg powiedział, że jeszcze na operację nie zasłużyłam (w żartach oczywiście) i nie będzie mnie kroił. Bo jak mi wymieni 2 części to następne 2 kręgi (powyżej i poniżej) za pięć lat bedą do wymiany a nie chciałby mi unieruchamiać szyi, lepiej opóźnić. Zawsze to 3-4 lata później. A tymczasem rehabilitacja (soluxy, prądy itp.) na NFZ i manualna prywatnie, żeby manualna naprawiła a nie zepsuła...
I mam posłuchać i zacząć być damą a nie zosią samosią...
Wtajemniczona
29-10-2013, 15:19:02

Szyjka 74
Bądź dobrej myśli.Jesteś na drodze do poprawy zdrowia.Nie znikaj z forum , służ radą i doświadczeniem .
Ja ciągle jestem przed decyzją , rezonans czeka na odbiór ale wiem że jest paskudnie.Na pewno będzie wskazanie do operacji .Słyszałam ostatnio dobre opinie o Wrocławiu od mojej neurolog.
Ty się kierujesz na Opole czy na Wrocław ? Czy już wiesz kto Cię będzie operował ?
Ja chciałabym jednak jeszcze trochę popracować bo po operacji w moim środowisku pewnie nie będzie to już możliwe.
Pozdrawiam .Karolina
Wtajemniczona
29-10-2013, 16:41:54

Szyjka74 - trzymaj się, ja będę ciepło o Tobie myślała w listopadzie :)
Kiwi - ciesze się razem z Tobą :) i bardzo bym chciała otrzymać takie samo odroczenie od profesora jutro podczas wizyty. Rehabilituję się od kilku tygodni i są pewne postępy, jeśli chodzi o rozluźnienie karku i okolic łopatek, choc nic nie zmienia się w kwestii nocnego drętwienia rąk. Prowadzę też oszczędny tryb życia i stosuję ABC szyjek.
pozdrawiam
Basia
gość
29-10-2013, 17:29:28

Witam wszystkich :) Coraz mniej nas będzie tych przed, i dobrze, niech mniej osób choruje. Na mnie wyrok zapadnie 28 listopada, jak na razie zabiegi, owszem rozlużniają mięśnie karku i łatwiej jest ruszać głową, ale ból ręki i objawy neurologiczne bez zmian :( Trzymam kciuki za tych co podjęli decyzję Opowiecie nam jak było :)
gość
29-10-2013, 17:34:10

Witam Wszystkich
Radko tu bywam ze względu na to że czas poświęcam choremu na raka mężowi,pilnuję leków etc,etc ale wszystko zmierza w dobrym kierunku.
Ja miałam operacje 12 sierpnia ma wymienione dwa dyski
C-5,C-6 i nie miałam zakładanego cewnika.Czuje sie dobrze czasami ból dokucza ale to nie to co przed operacją.
L-4 kończy mi się 15 grudnia a rehabilitacje mam dopiero w lutym składam wniosek do ZUS-u o świadczenie rehabilitacyjne mam nadzieje że będzie pozytywny ,bo nie wyobrazam sobie powrotu do pracy(TESCO) bez rehabilitacji i w dodatku przed świętami.
pozdrawiam wszystkich,osoby przed operacja głowa do góry strach ma wielkie oczy.Operacja nie jest taka tragiczna jak czasami czytamy czy słyszymy.Ja nie żałuję decyzji o operacji,wręcz przeciwnie namawiam osoby które maja wątpliwości lub się boją .Naprawdę nie ma czego.
Operacja 12.08 ,implanty C-5 C-6 stabilizacja przednia LFC Boże, użycz mi pogody ducha, abym godził się z tym, czego nie mogę zmienić, odwagi, abym zmieniał to, co mogę zmienić, i mądrości, abym odróżniał jedno od drugiego. Becia
Początkująca
29-10-2013, 18:06:46

Witam Was Kochane Szyjki Szyjko74 trzymam kciuki za Ciebie będzie dobrze pamiętasz jak ja się bałam i dzięki temu forum trzymałam się dzielnie.24 Pazdziernika minął miesiąc jak mam zainstalowane dwa implanty raz lepiej się czuje raz gorzej ale zdecydowanie lepiej jak przed operacją nie biorę żadnych prochów.Rehabilitacja dopiero za pół roku od operacji tak operator zadecydował.Moja operacja trwała ponad 3 godziny ale kilka godzin po dostałam basen i nie było cewnikowania...Pozdrawiam Wszystkich gorąco
Wtajemniczona
29-10-2013, 18:39:52

Dziewczyny moje i Ty Piotruś,
kochane jesteście :)
niby się nie znamy a dostaję takie wsparcie :):):) wiem, że każdy z nas przed operacją przechodził przez podobne lęki i obawy i niepewności, czy dobrze robi. ale ja stanęłam przed ścianą i moja prawie pięcioletnia walka i jej sposoby wyczerpały się. co potem to się okaże. racjonalizuję lęk, czytam o sensie operacji i poprawie życia po i nastawiam się pozytywnie. pocieszam się tym, że gdybym 5 lat temu po wypadku pozwoliła się zoperować to wtedy doświadczenie i metody byłyby ni tak doskonałe jak dzisiaj.
więc głowa do góry. dr mówi, że takich operacji nie robi się bez powodu. więc mu ufam i wierzę, że wszystko się uda i po okresie krótkim dojdę do siebie :)
dzięki za dobre słowa:) pozdrawiam wszystkie Szyjki!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Wynik TK??
Dzień dobry. Odebrałam dzisiaj wynik TK głowy. Opis jak niżej : Dostępne w badaniu struktury mózgowia i przestrzenie płynowe przedstawiają się typowo. AYMETRIA SZEROKOŚCI ROGÓW SKROBIOWYCH - PRAWY SZERSZY 7 MM. Układ komorowy mózgu nieposzerzony, bez cech przemieszczenia. Struktury kostne typowe. Moje pytanie - co oznacza ten fragment o asymetrii szerokości rogów? Czy to coś strasznego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Torbiel rathkiego lub plata tylniego
Ratunku!!! Bole glowy i oczu mgla przed oczami coraz częściej bole glowy,wymioty co drugi dzień... Zaraz się wykończę w oczekiwaniu neurologa a gdzie jeszcze rezonans... Torbiel od 4 lat
gość
Proszę o pomoc
Dzień dobry mam pytanie czy to jest swardzenie rosiane
Reklama: