Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
09-04-2013, 17:02:50

bognaj 2013-04-08 20:50:58 Witam. :)
Zosiu - bardzo Ci dziękuję. Mam zboczenie - myślę, że to "naleciałość" z pracy...staram się pomagać tłumacząc, że często emocje są po prostu złym doradcą i warto "brać" niektóre sprawy na przysłowiowy rozum. Nic nie zmieni naszego stanu zdrowia i należy działać tak, żeby nie pogorszyć tego co udało się naprawić. Panika, nakręcanie to niewątpliwie pożywka do rozwoju kolejnych obszarów bólowych, chorobowych spowodowanych stanem napięcia nerwowego.
jest Nas sporo na Naszym FORUM i co jest podobne - poziomy, które się sypią...C4/C5 C6/C7...chyba coś Naszemu stwórcy nie wyszło podczas "składania" rusztowania.... lub kobiety aż tak "pracują" szyjką, że się rozpada...
W ubiegłym tygodniu pracowałam w Legnicy, w sąsiedniej sali szkoleniowej mieli spotkanie osteopaci z Dolnego Śląska. Podczas przerw kawowych wywiązała się dyskusja na temat kręgosłupa, rehabilitacji przed i po operacji, jeśli już do niej dojdzie. Nie wiało optymizmem z wypowiedzi...po operacji stan bez większego bólu może się pojawić dopiero około 1 roku i później...zależy od stanu degeneracji połączeń nerwowych, ucisków, wypuklin etc. etc.....Tak więc pierś do przodu i działamy.....paluszkiem wskazującym a wówczas może będzie pięknie hi
hi....Pozdrowienia serdeczne. Bogna
Bogusiu telefon spłatał mi fiigla..... jestem na taaaaaak a nie na nie.....
Wczo­raj do ciebie nie na­leży. Jut­ro niepew­ne... Tyl­ko dziś jest twoje. Jan Paweł II 02.04.2013 Discektomia z implantacją C5/C6- implant DIVA nr 5 (Optima PEEK) Firmy Novaspine
Początkująca
09-04-2013, 17:28:51

Witajcie, odebrałam dziś orzeczenie z Pfron. Niedobra pani doktor, która skrytykowała moją operację ( to ta sama, co powiedziała, że nie rozumie dlaczego ludzie dają się tak kroić) dała mi 3 lata umiarkowanego. Jednym słowem jestem niepełnosprytna
Jeżeli juz mowa o tej pani doktor, to może jeszcze przytoczę jej jedną radę. Otóż poradziła mi zabiegi zwane ALGONIX. Ponoć rewelacja w walce z bólem. Czy ktoś to zna???
Mądrość przychodzi z wiekiem. Najczęściej jest to wieko trumny =================================== 10.09.2012 operacja 3 poziomy, Cage stabilizacja, 8 śrubeczek
gość
09-04-2013, 19:05:27

Witam :)
tysia34 - daj na luz :) jeśli nawet ktoś jest na NIE - ma prawo. Zdrowiej Dziewczyno :)
perpetuum - witaj w gronie sprawnych inaczej :) moje orzeczenie wydano "na stałe" - mam sporo korzyści posiadając takie orzeczenie i nie ukrywam, że sprawia mi to przyjemność, taki bonusik za cierpienie. ALGONIX - mój operator na pytanie czy mogę - udzielił odpowiedzi - zdecydowane NIE....nie poprosiłam o uzasadnienie dlaczego nie. Myślę, że to w związku z elektrodami. Nie jest dobrze w fazie zrastania pooperacyjnego z tego korzystać i koniec rozmowy.
Piotrze - ale masz fajny czas...trzymaj "ramę" i poddaj się słodkiemu urokowi sanatoryjnemu....fajfy, wieczorki rozpoznawczo - zaczepiające....łzy rozstania..
Osteopaci to zamknięty krąg - uchylą rąbeczka wiedzy li tylko za cenę....wizyty ;) tak więc wiele ogólników i niewiele szczegółów.
kerina - Ala witaj:) z tym pojadaniem może mieć związek środek przeciwbólowy jakiego zażywasz, stres - tzw. zajadanie stresu, zmęczenie długo trwającym bólem - nagroda dla siebie za cierpienie - dobra rada anTosi ( jak zawsze :)) przejdź na opcję - woda zamiast...może być dodatkiem cytryny i łyżeczki miodu przygotowana wieczorem jak znalazł w nocy - parę łyków i lulu.... tak kombinuję na szybko jak Cię wesprzeć.
Pozdrawiam Was serdecznie - Bogna
gość
09-04-2013, 19:05:41

Witam :)
hmm....coś się "pozajączkowało" z moim netem ....post pojawił się w liczbie mnogiej....
gość
09-04-2013, 19:06:15

Pozdrawiam Was serdecznie - Bogna
Początkująca
09-04-2013, 19:41:44

Alu, od operacji nie przespałam jeszcze całej nocy i ssanie w żołądku nie jest mi obce. Pomaga mi woda niegazowana, którą mam zawsze pod ręką, a jeżeli mino to nie mogę zasnąć, łykam tabletkę uspokajającą (ziołową).
Odebrałam wynik TK. Zacytuję tylko jedno zdanie "zmiany wytwórcze (osteofitoza wieńcowa) tylno prawobocznych krawędzi trzonowych na poziomie C6/C7 uciskają na wychodzący korzeń C7."
Myślę, że to jest przyczyna ciągłego bólu prawej ręki.
Od wczoraj chodzę na rehabilitację (laser, pole magnetyczne, basen, masaż, gorące okłady na bark). Czekam na konsultacje u neuroortopedy i decyzję co dalej.
Ewa (e1313)
Wtajemniczona
10-04-2013, 07:28:58

Ewa (e1313) juz masz rehabilitację, kiedy miałaś operację? ja jestem 2 miesiące po i na razie nic...
a przydałby się jakiś delikatny masażyk na kark, nadal mam "karczycho gołoty" mięśnie jak skała, twarde i bolesne, a jeszcze to się powiększa jak jest zimno, chyba się kule w sobie i jeszcze większy skurcz następuje, w niedługim czasie wybieram sie do operatora to się podpytam, bo te słonie ciężkie....
renata i piorek, proszę o relacje z sanatorium, jakie zabiegi jakie sanatorium, wyżywienie, wszystko proszę napisać, najlpeiej w tym nowym wątku,który utworzyłam, żeby nas administratorzy nie wyrzucili z tego
perpetum gratuluje wyższej grupy, niestety nie wszyscy lekarze to lekarze, niektórzy to wyrobnicy statystyczni, dobre i 3 lata a potem się złozy nowy wniosek
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...? 7 luty 2013 operacja C5/C6 i C6/C7 implanty typu Zero-P klinowe firmy Synthes
Początkująca
10-04-2013, 07:29:28

Witam serdecznie !
To forum faktycznie ogromna platforma wiedzy,doświadczeń i wsparcia.
Bogna.....piszesz o zrastaniu pooperacyjnym.....jak długo to trwa? Za tydzień jadę na kontrolna wizytę.Dolegliwości które dokuczały "przed" ustąpiły "po" ale kiedy np.posiedzę czy połażę dłużej odczuwam czasami drętwienie rąk i bóle w plecach,czy to naturalny stan pooperacyjny?Ok,mam świadomość,że każdy z nas jest indywidualnym przypadkiem,pytam,gdyż został mi jeszcze jeden poziom do obróbki i nie spieszno mi do kolejnej operacji.
Poza tym,kiedy ostro *** jest wszystko ok.Nic nie boli.....nie drętwieje......tyle,że ta bezczynność mnie dołuje.
Wczoraj nawet wybrałam się na dłuższy spacer i niestety-plecki bolały i musiałam odleżeć.Już sama nie wiem......może to przez ten kołnierz?
Pozdrawiam wszystkich cieplutko !
baszas Operacja:16 marca 2013 Discektomia C5/C6 i C6/C7 Stabilizacja:PEEK
Forumowicz
10-04-2013, 08:06:05

dzień dobry pozdrawiam wszystkie PERYSKOPKI,iiiiiiiii uprzejmie donoszę.Zabiegi to mam ich 6 mianowicie takie:krioterapia zimnym powietrzem,laser,chydroterapia czyli wanienka ma ulubiona,ćwiczenia tj rowerek na raczki,rowerek na płetwy,i dwa uchwyty na sznurku takie przeciąganie,pole magnetyczne,.Zabiegi równiez w sobotę ,.Ciisza nocna o 22,a w sobote 23.Tańce w "Rzemieślniku" dom obok 50m i tylez samo do morza.bratpit
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowicz
10-04-2013, 08:21:18

Baszas też tak miałem po spacerach na poczatku 1 godz spaceru tyle samo lezakowania-ale dasz rade .
Stokrotka zywienie to po krótce obleci tak ,że wczoraj poszedłem na jedzonko na wioske moze być.Budynek wczesny gierek z lekka sypiący sie tak jak stołówka.bratpit
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Caspr2
Przeciwciała Caspr2 w surowicy, objawy neurologiczne i psychiatryczne, jeden lekarz twierdzi ze autoimmunologiczne zapalenie mózgu, w szpitalu nie chcą wdrożyć leczenia ze wzgledu na „zbyt dobry” stan pacjenta. Ktos pomoże ? Podpowie ?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Entezopatia
Witam, Rozpoznano u mnie przodopochylenie kręgosłupa szyjnego u ortopedy poprzez wykonanie badania RTG. Byłem u neurochirurga i potwierdził ową przypadłość oraz wystawił mi rozpoznanie Entezopatia w zakresie kręgosłupa, Opis: Bóle w odcinku C bez promieniowania kończynowego. W wykonaniu Mri nie uwidoczniono kompresji struktur nerwowych. Ból jest najpewniej wynikiem entezopatii i wyrodnienia stawów miedzykręgowych. Proponuje leczenie zacząć od laserowego odnerwienia segmentów C4-C7 dx. Chciałbym się zapytać czy owa technika daje duża ulgę w bólu ? czy któryś z lekarzy specjalistów miał podobny przypadek do mojego? Jakie są jeszcze możliwości leczenia mojej przypadłości, która bardzo mi sprawia ból od samego rana do wieczora ;/ Czy po terapii laserem można jakoś wyćwiczyć kręgosłup aby tak bardzo nie naciskał na szyję ? Proszę o pomoc bo zabieg kosztuje 3000 zł i nie wiem czy warto się na niego decydować?
Reklama: