Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
22-02-2013, 20:39:02

wychodzi na to, ze ta niestabilność jest jeszcze poważniejsza niż zwykła dyskopatia.
Przyznam, ze tym tematem się nie interesowałam - teraz dopiero zaczęłam szukać (tzn szukać wiedzy a nie niestabilności u siebie).
Chyba mało mamy na forum szyjek z tym doświadczeniem.
Asia
Wtajemniczona
22-02-2013, 20:46:29

Beti7
nie miaam robionego RTG czynnościowego. Dwaj pierwsi lekarze skupili się na przepuklinie. Ostatni powiedział o niestabilności analizują MR i odległości między kręgami, z których wynikało to obniżenie jednego z nich. Mówił jednak , jak się pytałam czy to pilne, ze nie , bo widział ludzi chodzących z wiele większymi przepuklinami, ale , ze trzeba tio zrobic - nie ma odwrotu...
w tekście, który zacytowała Asia jest o stabilizowaniu w trakcie leczenia zachowawczego kołnierzem - mój ortopeda od razu to mówił, dwaj pierwsi lekarze machnęli na kołnierz ręką ostatecznie, jak mówiła moja neurolog zakładam kołnierz góra na dwie godz dziennie, czasem jak dłużej chce byc przy kompie i czytac forum no i jak jadę samoch jako pasażer
gość
22-02-2013, 21:25:04

piotr19 2013-02-22 12:17:59 Witam wszystkie PERYSKOPKI.Dzionka bez bólu.Mam pytanie dotyczace PZU.W swoim ubezpieczeniu mam zapis , że za każdy dzień rekonwalescencji otrzymam 17,50pln.Co oznacza ten dzień to kiedy mam zabiegi,czy to ze jestem na swiadczeniu rechabilitacyjnym-może ktoś wie?TUTI przytłaczająca jest niewiedza .
Nie wiem jak to ubezpieczenie jest sformułowane. w moim też była rekonwalescencja ale warunkiem jej otrzymania był minimum 14 dniowy pobyt w szpitalu. jeśli był krótszy to niestety ale nie wypłacali. Z reguły firmy ubezpieczeniowe sie zabezpieczają by nazbyt wiele nie wypłacić. O ile ubezpieczenie jest w PZU to najprawdopodobniej jest tak jak opisałam.
Pozdrawiam Edyta
Edyta
Wtajemniczona
22-02-2013, 21:41:21

cześć jestem przed operacją kręgosłupa szyjnego dyskopatia wielopoziomowa od c4 do c7. Jest też początek mielopatii Bardzo boję się nie wiem czego spodziewać się po operacji. Czy bardzo boli jak długo się dochodzi do siebie i po ilu dniach można rozpocząć rehabilitację. Mam też pytanie co do tych dysków ja mam zaproponowane ruchome dwa i jeden twardy. Z góry dziękuje za informacje R.
Wtajemniczona
22-02-2013, 22:17:52

Renato, poczytaj nasze forum. Jest tu bardzo dużo informacji. Każdy dochodzi do siebie po operacji w innym tempie i z różnymi dolegliwościami, tak jak i przed operacją każdy czuje się inaczej i ma inne objawy, pomimo, że dyskopatia jest np. na tym samym poziomie. Ty masz dyskopatię wielopoziomową. Nie każdy tu miał operowane aż 3 poziomy na raz. Zdecydowana większość osób z forum ma też implanty stałe, choć były też osoby z ruchomymi. Co do rehabilitacji, to też jest sprawa indywidualna. Ze stałymi implantami ludzie zaczynaja rehabilitację po kilku miesiącach. Przy implantach ruchomych chyba szybciej dochodzi się do siebie i szybciej ma się rehabilitację, ale ty będziesz miała też 1 implant twardy (stały?), więc o rehabilitacji zdecyduje twój lekarz. A przede wszystkim poczytaj forum, bo to kopalnia wiedzy, ale każdy i tak dochodzi do siebie inaczej i w innym tempie.
Ja jestem jeszcze przed operacją, więc nie mogę ci służyć swoim doświadczeniem.
Jakie masz aktualnie objawy twojej dyskopatii?
Forumowicz
23-02-2013, 09:38:47

Dzień dobry PERYSKOPKOM tym przed w trakcie no i po.Dzieki Rafu i Renata macie racje moge dostać uścisk reki prezesa.Ale pani w PZU powiedziała ,że mogę starać sie o odszkodowanie zwiazane z uszczerbkiem na zdrowiu bo zapewne takowe mamy po operacji gdzie usunieto troche nas samych.Abakleszek mam zrobione 2 poziomy naraz niewiem czy ci to wystarczy ale po operacji przez 2 miesiace zakaz jakiejkolwiek rechabilitacji ,po tym owszem rechabilitacja ograniczona . Poza szyjnym którego operator zabronił dotykać reszta dozwolona.Teraz mija 4 miesiąc po i dostałem kolejna zgodę na zabiegi z tym ,że moja szyje fachowiec moze już dotykać z tym ,że delikatnie w trakcie masazu.Jak coś jeszcze to pytaj. piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Wtajemniczona
23-02-2013, 11:15:24

Szukam na tym forum osoby ,która już jest po operacji i ma wstawione inplanty ruchome ,lub jeden inplant ruchomy .Gdzie miał robioną operację , jak się czuję po operacji,jak długo przebiegała operacja .I najważniejsze czy wybór inplanta ruchomego był trafny .Na temat ruchomych inplantów i osób ,które je mają na forum jest bardzo mało. Jestem bardzo ciekawa dlaczego? bo są trudno dostępne i droższe / czy jest inna przyczyna .
Bardzo proszę o wpis osoby ,która jest po oeracji i ma założony inplant ruchumy .Ja mam wyznazczoną operacje na 15.03.2013.- WIĘC TERMIN JUŻ JUŻ/ serdecznie wszystkich pozdrawiam
gość
23-02-2013, 12:24:59

:)
Witam Was
:)
Ja mam protezę ruchomą, wszczepioną 7 m-cy temu, niestety u mnie nadal jest kiepsko, wystąpiły powikłania i czekam na kolejny rezonans, który definitywnie ma rozwiązać wszelkie wątpliwości z tym co dalej...za tydzień będę wiedzieć co zawiodło (o ile bo to może być trudne ;) )
Pozdrawiam
Wtajemniczona
23-02-2013, 12:34:35

Dziekuje za odpowiedź. Jeżeli możesz coś więcej napisać o tych powikłaniach. I czy tylko jeden ruchomy był wstawiany. Jeżeli możesz to napisz gdzie była przeprowadzona operacja.Pozdrawiam. Renata
gość
23-02-2013, 12:50:30

Napisz na: bogunka@wp.pl, jak się uda czasowo odezwę się dziś.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: