janis30 2013-01-06 20:01:18
Czytając niektore wypowiedzi ludzi po operacjach i słuchając znajomych odnoszę wrażenie ze mało kto może poszczycić się udana operacja.
Pozdrowionka
oj to nie tak... :)
te operacje w absolutnej większości przypadków są udane.
Problemy które mogą być po operacji najczęściej dotyczą już istniejących uszkodzeń nerwów, bo one się tak łatwo i tak szybko nie goją a część z tych uszkodzeń już się nie regeneruje.
Do tego dochodzą dalej pozostałe problemy z innych poziomów - nikt nie operuje na zapas, póki nie ma absolutnej konieczności.
A z czasem
dyskopatia się dalej rozwija bo po prostu tak to jest, że nie jest to choroba którą można całkowicie uleczyć.
Jak ja byłam przed operacją to akurat na forum były same przypadki pozytywne i miałam to szczęście że poszłam do szpitala nawet nie myśląc, że może być inaczej niż dobrze. Teraz akurat jest dużo wypowiedzi ze strony tej naszej części, której pozostały problemy ale to tez nie jest tak, że wszyscy mamy problemy.
obydwie skrajności nie są dobre - ani wiara, że się będzie całkiem zdrowym PO, ani strach, że będzie źle PO.
Głowa do góry!
Ja jestem zadowolona, chociaż czasem mnie ręka "pika". Sporadycznie (raz na kilkanaście tygodni) nawet dosyć mocno.
Za to nie mam już mrówek w nogach więc już wiem, że rdzeń ochroniłam - a o to głównie mi chodziło.
Asia