Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
07-01-2013, 17:10:34

z tymi drętwieniami to może już pozostać.
ja jestem grubo ponad rok po operacji i prawa ręka jest już ok na 90%.
te brakujące 10 odczuwam jak chce poszaleć :).
nie da się np. za długo tańczyć z wysokimi partnerami bo nerw zaczyna bolec.
Poza szaleństwami sporadycznie zdarza się ból na zmianę pogody - ale naprawdę baaaardzo rzadko (częściej boli mnie teraz druga ręka).
Ale miało być o drętwieniach - nawet teraz, taki długi czas po operacji potrafi się zdarzyć, ze w nocy budzi mnie całkowicie zdrętwiała dłoń z tej ręki.
Może być kilka miesięcy spokój a przy jakiejś bardzo niekorzystnej zmianie pogodowej potrafię mieć 1-2 takie nocki z drętwieniami, a potem znów spokój.
Myślę, ze blizny które mam na tym nerwie po prostu nie reagują już tak idealnie jak nerw powinien przewodzić. i to już tak zostanie.
A po operacji drętwienia i mrowienia miałam długo - chyba 3-4 miesiące.
Asia
Forumowiczka
07-01-2013, 17:21:07

vika45
Czym mniej wiem tym się czuję lepiej.
Bomba!!!!
Vika dawno już cię nie czytałam, a szkoda........
Pozdrowienia dla starej gwardii!!!
Asia
gość
07-01-2013, 20:08:13

Witam, i o zdrowie pytam. Sami chorzy? Tylko Asia działa oraz Bosman Mat, ten to ma zdrowie.
U mnie po staremu, wskazania do operacji na szyjce na dwóch poziomach C5/C6/C7,doszły dwa poziomy lędźwiowego L4/L5/S1 chyba już trzecie MRI na szyjkę, jest git.
=============================
Kiedy można powiedzieć, że masz naprawdę duży problem?
Kiedy w dniu Sądu Ostatecznego stoisz w kolejce do Pana Boga tuż, za Matką Teresą, a Bóg mówi do niej:
- No cóż, córko, chyba wiesz, że można było zrobić nieco więcej.
================================
Dentysta dzwoni do Kowalskiego:
- Bardzo mi przykro, ale zapłacił mi pan fałszywymi pieniędzmi.
- A pan to może mi wstawił prawdziwe zęby?
============================
trzymać się, sami chorzy, kto będzie płacił składki do ZUS
miłego,irek
krak62
Forumowiczka
07-01-2013, 20:33:53

Witaj Irku :)
i od razu powiało humorem i optymizmem :).
--------------------------------------------------------------------------------
Przychodzi facet do lekarza.
Panie doktorze-nie piję,nie palę i nie używam. Czy będę dłużej żył?
Lekarz - teoretycznie tak ale .......po co?
Forumowicz
08-01-2013, 06:40:27

buraczek 2013-01-07 18:10:34
np. za długo tańczyć z wysokimi partnerami bo nerw zaczyna bolec.
łap go za pośladek

Tylko Asia działa wink oraz Bosman Mat, ten to ma zdrowi
wypraszam sobie

vika45
polać jej polać
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Forumowicz
08-01-2013, 13:19:00

Witam WSZYSTKIE PERYSKOPKI.Jestem po zabiegach.Masaz wodny coś wspaniałego ale wyjść z tej wanny to inna bajka.Samopoczucie jest o wiele lepsze.Ten drugi zabieg impulsami-trudno powiedziec kiedy efekty.Czekajac na zabieg rozmawiałem z kilkoma paniami i odnosze wrazenie że kiedy temat schodzi na szczegóły operacji to sie wzdrygaja i jest koniec pogadanki, a co zatym idzie robią takie miny jakby zaraz ekspoldowały.Moze to dzicz.Gitara gra-Pozdrawiam bolesnych piotr
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.
Forumowiczka
08-01-2013, 13:35:41

raf
łap go za pośladek
:)
gość
08-01-2013, 14:28:27

Cześć KOCHANI!!!
Ja już po wizycie. Ocena: zmiany organiczne w mózgu,pewnie po udarze i nie wiemy co dalej. Wniosek do zus wypisany, cel: rezonans głowy i dalsza diagnostyka w Olsztynie. Chyba mi na głowę już pada - zaczynam mieć jakieś dziwne zachowania...
Irek, gdzie byłeś jak cię nie było? :P
Stokrotko, kiedy na oddział? Ja mieszkałam w hoteliku za 165 zł za dobę niestety :/ Ale popytam, może będę mogła ci jakoś pomóc. Sprawdź jeszcze hotel obok PKP, tam podobno jest taniej.
Szyjki PO jak samopoczucie???
Życie nie jest łatwe, ale jest po to żeby się nie poddawać.
Wtajemniczona
08-01-2013, 17:24:51

Kurcze czy coś przespałam?
Piotr siedzi w wannie!
raf
łap go za pośladek
vika45
a buraczek
...długo tańczyć...
Irek
trzymać się, sami chorzy
czy ktoś po-lewa z boku?
No dobra mogę przynieść słomki(bo niektórzy maja niedowłady-dla ścisłości)
Forumowicz
08-01-2013, 21:15:56

Dobry wieczor PERYSKOPKI,odespalem zabiegi a teraz kwitne między ty komputerem a lóżkiem.Kazulu swietnie to zebrałas ,ale na słomke to sie piszę bedzie do nurkowania bo wannę mam przez 10 dni.Slomka pomoze mi bawic sie w badacza dna morskiego.Niunka jak masz takie nijakie samopoczucie to pisz o ile mozesz bedzie jakies zajecie.Poza tym pozdrawia Ciebie i zycze nocy bez bólu.Reszta PERYSKOPKÓW tez nocy bez BÓLU.piotr{płetwy mam}
piotr19 C-5/C-6,C-6/C7,implanty ;Peek Prevail stabilizacja C-5-C6-C7,4 śróby operacja;13.11.2012.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ucisk w głowie, co to może być?
Jestem mężczyzną, mam 26 lat i od jakiegoś czasu odczuwam dolegliwości w lewej części głowy. Odczuwam je w zasadzie cały czas, raz mocniej, raz słabiej. Na szyi z tyłu po lewej stronie mam guzki, które zmieniają swój rozmiar. Lekarz rodzinny mówi, że to mogą być mięśniowe zgrubienia od złej pozycji, ale... mam szumy uszne właśnie promieniujące jakby od tej szyi na głowę, szczególnie przy odchylaniu głowy w prawo. Odczuwam ucisk w głowie z lewej strony, w skroni i na czubku głowy, a także w oku (okulary, większa wada wzroku w lewym oku). Słyszę czasem pukanie w lewym uchu, takie pulsowanie. Ból głowy nasila się czasem przy nachyleniu, niekiedy odczuwam takie ukłucie lub uczucie ciepła bez zmiany pozycji. Zdarza się też mgła mózgowa. Badania krwi, moczu, ciśnienie, EKG, echo serca, tętnic szyjnych, badania okulistyczne - wszystko w normie. Lekarz rodzinny nie widzi powodu do skierowania do neurologa, twierdzi, że to problemy związane z przeciążeniem kręgosłupa - mam pracę głównie siedzącą. Czy to może być tętniak? Mam też problemy stomatologiczne, czy to może być od tego?
gość
Prośba o pomoc
Dzień dobry, Jestem studentką pedagogiki o specjalności WWR i w przyszłym roku będę bronić pracy magisterskiej. Praca będzie dotyczyć dzieci z afazją i potrzebuję 2 przypadków do porównania z innymi, które już posiadam. Jednym z przypadków jest moja córka, która uczęszczała do poradni p-p. To ze względu na nią wybrałam taki kierunek studiów. Chciałabym prosić o wgląd do dokumentacji dziecka, oczywiście za zgodą rodzica. Żadne dane nie będą upublicznione. Bardzo proszę o pomoc w poszerzaniu wiedzy innych rodziców i specjalistów. Będę bardzo wdzięczna za każdą informację. Z poważaniem, Dorota Kozak
gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
gość
Paraliż rąk w samolocie
Czy ktoś się spotkał z takim przypadkiem. Syn po raz pierwszy leciał samolotem. W czasie startu sparaliżowało mu obie ręce, częściowo policzki, miał problem z mówieniem. objawy zaczęły ustępować, gdy samolot osiągnął wysokość. Trwało to około godzinę. Potem się już nie powtórzyło. Co może być powodem?
Reklama: