Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
24-10-2012, 18:48:54

as-kregoslup dr.Morga to fajny lekarz. Dostałeś już skierowanie od niego do szpitala? Jak tak to przyjeżdzasz rano,stajesz do kolejki do rejestracji,potem Ci podają numer pokoju i czekasz.Przeważnie Ci co są przyjmowani na oddział to wzywają pierwszych do gabinetu..Potem idziesz do pielęgniarki korytarzem za szklane drzwi i ona tam wypełnia papiery i zaprowadza cie na oddział a tam znów pielęgniarki i one dopiero na sale cię kierują.Na sali nie ma telewizorów więc trochę się nudzi.Był kiedyś tylko na jednej sali-teraz nie wiem czy jest.Ja tam będę za 3 tygodnie.Robili tam remont,więc teraz nie wiem jak to wygląda.Wszystko się dowiesz jak przyjedziesz na miejsce,gdzie trzeba iść i do jakiego gabinetu
Początkująca
24-10-2012, 20:03:07

Witajcie
Ewa wyczytałam, że masz termin w Olsztynie na 8 listopada , na którą?, bo ja mam na 9.15, ale dr polecił przyjść wcześniej , może się tam spotkamy.
Stokrotka pamiętam, że byłaś już w olsztynie i zatrzymywałaś się na dłużej. Czy możesz polecić jakiś hotel bo ja będę z daleka (Lublin) więc nie dam rady obrócic w jeden dzień.
Byłam dzisiaj u neurologa i jego zdaniem nie mam uszkodzenia mózgu, a objawy są pooperacyjne, wiąża się z długotrwałą dyskopatią operowanego odcinka i wskazują na niedokrwienie mózgu. Dostałam leki na ukrwienie, zawroty i mięśnie, tzn. TOLPERIS, REPARIL, NOOTROPIL brać i uzbroić się w cirpiliwość. takie mam zalecenia. A ja jednak zrobię rezonans mózgu w Olsztynie, aby mieć pewność na 100% .
Pozdrawiam
Forumowicz
24-10-2012, 20:14:59

No i dzwonilem termin mam poznać za tydzień ,a dzisiaj to lekarz coś mówil o jakimś leczeniu zachowawczym, myśle że sciemniał,moze jest malo kasy.Wczesniej to mówil ze operacja to koniecznosc. I tak mu powiedzialem, że skoro zgodzile to operacja-i sie nie wycofujęDobrej nocy boleśni,ale trwający.piotr
Początkująca
24-10-2012, 21:40:55

8 listopada- ważna data. Ewa i Lidia w Olsztynie, a ja całkiem niedaleko od Was będę tego dnia , jeśli oczywiście wszystko pójdzie zgodnie z planem, operowana. Zanim zasnę pomyślę o
Was i będę trzymać kciuki, abyście wyszły po konsultacji zadowolone- aby lekarz przekazał Wam tylko dobre wiadomości. Pozdrawiam i życzę spokojnej nocy.
Iwa
Wtajemniczona
25-10-2012, 02:08:44

lidia moge polecić nocleg u anny na Bałtyckiej, jest czysciutko i wszystko na miejscu, kwaterka ma dwa pokoje i wspólną kuchnię oraz wspólną łazienkę, ale w sumie to jest osobne wejście i korytarz także jest fajnie, w pokoju wszystko co trzeba poza ręcznikami, w kuchni wszystko włacznie z tosterem, mikrofalą itd wszystkie garki i talerze, co do ceny można się dogadać,potem moge podać ci telefon.
Jak widać znowu mam problem ze snem już od 2-giej nie śpie, i tak non stop co druga noc, to też już sukces...czy może porażka. Ja terminu swojej operacji jeszcze wogole nie znam, ma być ustalany po nowym roku jak będą nowe fundusze, a póki co to byłam wczoraj na komisji z ZUS bo mam miesięczne zwolnienie poszpitalne noi ZUS musiał mnie przebadać czy aby na pewno mi to potrzebne.Dr który był stwierdził że zwolnienie uzasadnione, i opinie wyśle do ZUS Lublin. Mam nadzieje że wypłacą mi chorobowe.
Doświadczone szyjki czy jak po tym zwolnieniu np po tygodniu dostane nowe od rodzinnego to jest to ciągłość i wlicza się do tych 180 dni i czy te 180 dni upływa z końcem roku, a po nowym roku liczy się od nowa?
Kiedyś pytałam też was o blokade nadtwardókową sterydami bezpośrednio w miejsce bólu, czy może mi coś więcej na ten temat napisać niż znalazłam na wujku googlu
Wiele pytań, mniej odpowiedzi... w trakcie badania, stukania mlotkiem dr orzecznik kazał mi się na leżance położyć i mnie kuł szpilką albo cholera wie czym wzdłuż zewnetrznych i wewnętrznych stron nóg, i w jednym miejscu czułam np kłucie a w innych tylko ucisk albo dotyk, nie wiem jak to określić, ale w prawej nodze tam gdzie bardziej mi dokucza rwa, od stopy do kolana to wogole nie czułam ukłuc tylko wyłacznie jakby dotyk , dopiero powyżej kolana, a może w tą nogę mnie nie kuł..?a badanie trwało z pół godziny...
co do mojej szyjki to póki co bez zmian, raz boli a raz nie, bardziej ostatnio boli mnie ręka, tak jakby ktoś mnie obił albo jakbym mięśnie spaliła na treningu, że kubek z kawą ciężki i trudno do ust donieść...też tak macie, taką nie moc w rękachnoi ten ciągły ból głowy, tak sobie myśle jak to jest jak głowa nie boli bo mnie non stop, dzień w dzień i ból budzi mnie w nocy, mam nadzieje że po operacji szyjki to wkoncu minie
w sumie to pewnie nic mi nie jest, tylko ten cholerny kuperek ciągle boli i ręcę takie jakieś słabiutkie jak badylki
iwa to pochwal się gdize będziesz operowana, będę trzymać kciuki, w olsztynie w szpitalu też nie ma telewizorów
jeżeli zabałaganione biurko jest oznaką zabałaganionego umysłu - oznaką czego jest puste biurko...?
Forumowiczka
25-10-2012, 05:58:08

królestwo dla tego kto mi wyjaśni co ja zrobiłam źle :)
wczoraj zaczął mnie bolec nerw lub mięsień ale w takim dziwnym miejscu (jak dla mnie) że nie wiem co o tym myśleć. W plecach (w boku?) ale z tyłu z lewego boku na wysokości ostatniego przedniego żebra. Ból do wytrzymania, raczej tylko uprzykrzający życie bo zmusza mnie do powolnego poruszania się a jestem raczej struś pędziwiatr :). Czuję to tylko przy ruchach, jak się nie ruszam to jest ok.
Nie robiłam nic innego niż codziennie, nie dźwigałam, nie ćwiczyłam (wczoraj nie ćwiczyłam), nie miałam długo wymuszonej pozycji......
Ja mam oczywiście skojarzenia, ze to z jakiegoś ucisku nerwu od kręgosłupa, bo mnie się wszystko kojarzy z kręgosłupem, ale możne jednak przy nieprawidłowym ułożeniu może się też naciągnąć jakieś ścięgno lub mięsień?
Ta wysokość nie pasuje ani do odcinka lędźwiowego ani do szyjnego, a nie mam przecież jeszcze aż tak zmienionego kręgosłupa, żeby odzywały się jakieś zupełnie dziwaczne poziomy. Jak już mnie bolało kiedyś to albo między łopatkami albo typowo w lędźwiowym, a co myśleć o wysokości ..... jak to określić.....nad nerką?
Dyskopaci - czy kojarzyć to z kręgosłupem? macie czasami takie dziwne umiejscowione dolegliwości ?
W sumie pytam z ciekawości, bo pewnie w ciągu paru dni mi wszystko przejdzie bez względu na przyczynę co to w ogóle jest :)
Asia
P.S. Raf wielkie gratulacje!
A jak tak dużo "latasz" po lasach to mam nadzieje, że przynajmniej na odkleszczowe zapalenie mózgu się zaszczepiłeś? Moi rodzice w tym roku byli tydzień w domku blisko lasu i szok...... OBYDWOJE złapali boleriozę. OBYDWOJE mają rumień. Dobrze chociaż że maja ten rumień widoczny, więc można szybko chorobę zdiagnozować, gorzej jak się to paskudztwo złapie a wczesnych symptomów nie ma.
Ja w każdym razie nie pałam przez to teraz miłością do lasów ......
Forumowicz
25-10-2012, 06:16:10

buraczek 2012-10-25 07:58:08 królestwo dla tego kto mi wyjaśni co ja zrobiłam źle :)
wczoraj zaczął mnie bolec nerw lub mięsień ale w takim dziwnym miejscu (jak dla mnie) że nie wiem co o tym myśleć. W plecach (w boku?) ale z tyłu z lewego boku na wysokości ostatniego przedniego żebra. Ból do wytrzymania, raczej tylko uprzykrzający życie bo zmusza mnie do powolnego poruszania się a jestem raczej struś pędziwiatr :). Czuję to tylko przy ruchach, jak się nie ruszam to jest ok.
Nie robiłam nic innego niż codziennie, nie dźwigałam, nie ćwiczyłam (wczoraj nie ćwiczyłam), nie miałam długo wymuszonej pozycji......
Asia
nie pękaj mnie tez pobolewa tyle że mi się zdarza pociągnąć paletę 700kg.......

P.S. Raf wielkie gratulacje!
A jak tak dużo "latasz" po lasach to mam nadzieje, że przynajmniej na odkleszczowe zapalenie mózgu się zaszczepiłeś? Moi rodzice w tym roku byli tydzień w domku blisko lasu i szok...... OBYDWOJE złapali boleriozę. OBYDWOJE mają rumień. Dobrze chociaż że maja ten rumień widoczny, więc można szybko chorobę zdiagnozować, gorzej jak się to paskudztwo złapie a wczesnych symptomów nie ma.
Ja w każdym razie nie pałam przez to teraz miłością do lasów ......
Za mało vódki pili i sie nie odkazili
jeszcze nie biegam po lasach zaraz spadam na egzamin strzelecki a turneee po lasach robię od piątku wieczór:)
aaaa i szukam lekarza łosia , który da mnie jeleniowi z depresją pozwolenie na broń
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"
gość
25-10-2012, 10:43:37

Witam wszystkich. Dopiero zaczynam swoją "zabawę" na forum i mam pytanie. jestem prawie 2 m-ce po operacji - wstawienie implantów na poziomie C5-6-7. Czuję sie nieżle. Juz od dawna nie biorę leków przeciwbólowych. Sporadycznie tylko muszę coś przyjąć. Czasem jednak odczuwam delikatne bóle, zdarzają się jeszcze drętwienia rąk w nocy, które ustępują natychmiast po zmianie pozycji. Od kilku dni mam jednak delikatne mrowienia kończyn. Nie wiem czy dzieje się coś złego, czy ja jestem przewrażliwiona. Za dwa tygodnie mam kontrolę. Cały czas nosze kołnierz. a mimo to boję się, że coś może być nie tak, jak powinno. Boję się czy nie nastąpiło przesunięcie implantu. Napiszcie coś. Może poprawi sie moje samopoczucie Pozdrawiam Wszystkich. AGnieszka
Początkująca
25-10-2012, 10:50:11

Witam.
Stokrotko.
Mam być operowana w Szpitalu Wojewódzkim w Elblągu.
Iwa
Forumowicz
25-10-2012, 10:51:55

agakalitta 2012-10-25 12:43:37 Witam wszystkich.
Cały czas nosze kołnierz.
AGnieszka
zdejmij go .
"Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Początek diagnostyki
Witam , zmiany wykryte w sumie przypadkowo w RMagnetycznym w odcinku lędźwiowym 1.5mm prawdopodobnie wyściolczak. Był robiony RM głowy, RM kręgosłupa szyjnego i piersiowego 6 m-cy temu ( czysto ) odebrane wyniki teraz samego lędźwiowego ponownie i 1.5mm taki sam jak pół roku temu wynik... Co dalej? Jakie są dalsze postępowania... Oczywiście neurolog i neurochirurg będzie konsultacja Ale jak to co robić na co się nastawić ??
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: