Witam wszystkich serdecznie. Stwierdzono u mnie spondylozę i mielopatię szyjną. Potrzeba mi bratniej duszy, aby o tym porozmawiać. Obserwuję to forum od kilku dni i jestem Wami
zachwycona.
lidpor
A jeśli chodzi o moje problemy, to czytam na forum, że niektóre Panie 2 miesiące po operacji jeżdżą na rowerze, jak to możliwe, bo ja nic nie moge robic, nie mogę głową ruszyć, ponieważ mam zawroty, pulsowanie tętnic szyjnych, mdłości i wiele innych problemów.
Jak to właściwie jest czy po operacji wraca się do normalnego życia czy już zostają kłopoty zdrowotne.
słyszałam, że te ruchome implanty po kilku latach i tak zarastają. Czy ktoś ma doświadczenie w tej kwestii.pozdrawiam
wikien 2012-08-24 22:54:52 Niunqa, jeszce raz: Jeżeli wrócisz do pracy po wykorzystaniu całego okresu zasiłkowego 182 dni, to nie mogą Cię zwolnić. Możesz nawet 6 tygodni przed wyczerpaniem 182 dni zgłosić w Kadrach, że chcesz wystąpić do ZUS o świadczenie rehabilitacyjne i oni muszą zgromadzić wszystkie dokumenty, które złożysz w ZUS-ie. Jeżeli ZUS przyzna Ci świadczenie to musisz tylko dopilnować, aby nie trwał dłużej niż 3 m-ce. Wówczas możesz nadal wrócić do pracy i nie będą mogli Cię zwolnić z powodu długotrwałej choroby. Dopiero przebywanie na świadczeniu dłużej niż 3 m-ce daje możliwość pracodawcy wypowiedzenia umowy o pracę z Art. 53 KP.
gość
Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.
Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.