12-06-2009 o 10:03, gość :
Spine, też mam przepuklinę na tym samym poziomie i również oprócz innych dolegliwości ból barku.
Wskazania do operacji powinny być uzasadnione ubytkami neurologicznymi, uciskiem na korzenie nerwowe. Jak ortopedzi chcą leczyć ten bark?
Hmm... ja też, oprócz bólu barku mam inne dolegliwości - wrażenie opasującej połobreczy na wysokości mostka (lewa strna), jakby pieczenie na tej wysokości lub pieczenie barku, ramienia, ostatnio również pieczenie skóry ręki na odcinku od łokcia do dłoni... i drętwienie w okolicach lewego oka, w lutym/marcu bolał mnie łokieć ale dałam się namówic na blokadę (żałuję) i teraz nie boli. Na podstawie wyniku MRI neurochirurg stwierdził ucisk na nerwy i worek oponowy i jest zdania, że stanowi to przyczyne problemów i należy zoperować.
Ortopedzi nie chcą oglądać wyniku rezonansu kręgosłupa. Twierdzą, że sie nie znają i odsyłaja do neurologa/neurochirurga.
Bark kazali poddać zabiegom (krioterapia, prądy interferencyne, laser), jestem po całej serii, która nic nie pomogła. Ostatnio kazali mi ćwiczyć z rehabilitantem 5x w tyg przez 6 tygodni . Jeśli nie pomoże wspominali o artroskopii ...[addsig]