Reklama:

drętwienie twarzy (52)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
05-09-2014, 19:21:15

Hey mam pytanie dretwieje mi warga z lewej strony czuje ze te wargi sa takie jakies popuchniete dziwne uczucie i nawet zle mi sie pali papierosa czuje jak bym dostala znieczulenie od detysty co to moze byc
gość
04-12-2014, 16:39:16

Ja tydzień temu spuchłam na twarzy po lewej stronie.Dostałam antybiotyk .Po 4 dniach opuchlizna zeszła ale dolna lewa strona wargi jest nadal lekko opuchnięta i drętwa.Mija drugi tydzień a ja nie potrafię łykać śliny i usta mam wykrzywione.Byłam u lekarza pierwszego kontaktu i zbagatelizował moje objawy.Dodam że od antybiotyku dostałam nadżerki jamy ustnej więc lekarz bardziej skupił się na tym.
gość
04-12-2014, 16:41:41

Proszę o pomoc na meila rudzienkakacha@gmail.com
Gość 2014-12-04 17:39:16
Ja tydzień temu spuchłam na twarzy po lewej stronie.Dostałam antybiotyk .Po 4 dniach opuchlizna zeszła ale dolna lewa strona wargi jest nadal lekko opuchnięta i drętwa.Mija drugi tydzień a ja nie potrafię łykać śliny i usta mam wykrzywione.Byłam u lekarza pierwszego kontaktu i zbagatelizował moje objawy.Dodam że od antybiotyku dostałam nadżerki jamy ustnej więc lekarz bardziej skupił się na tym.
gość
16-12-2014, 19:51:53

boże durni ludzie! to są objawy porażenia nerwu twarzowego! Sama to miałam, trzeba natychmiast zglosic sie do neurologa albo na pogotowie, bo kazda chwila sie liczy! To sie leczy ciezkimi sterydami! Mnie leczono miesiac, w szpitalu! Jesli ktos czuje cos takiego to natychmiast do lekarza! Zwlekanie grozi tym, ze paraliz zostanie i zadne leki nie pomogą! znam osobę ktorej nie przeszlo i obwisa jej lewa strona twarzy :-/ szok, jacy ludzie są durni, zamiast do lekarza to pytają na forum!!!
gość
16-12-2014, 21:18:08

Do neurologa konieczne skierowanie, chyba że prywatnie nie trzeba. Na pogotowiu trzeba pokłamać że to teraz się stało. Ale i szybciej zaczną leczyć tym lepsze rokowania.
zdrowy już byłem..., i co dalej?. :-)
gość
02-01-2015, 17:02:53

witam mam na imie Weronika 32 lata
mam te same objawy co wy zdrętwiały kark policzek i ucho ,tk głowy zrobione i nic rtg szyi i piersiowego zrobione i nic 2 rechabilitacje i przeszło na rok teraz wróciło czekm na rezonanse piersiowego jestem załamana do tego kłopoty z żołądkiem piszcie co wam pomogło co wykryli lekarze bo na mnie się patrzą jak na wariatke bo krew i tk i cisnienie w szpitalu 2 razy i wszystkie wyniki dobre 3 neurologów mnie oglągało i nic dajcie nadzieje .....
gość
08-01-2015, 08:23:18

Witam Panią,
drętwienie czyli tzw. parastezje- u Pani przebiegają na ***nie wątroby., stąd to dziwne uczucie. W wynikach badań to nie wyjdzie.
Należy zastosować zioła normalizujące pracę wątroby i żołądka.
www.tcmlena.pl może Pani napisać przez formularz kontaktowy.
Pozdrawiam
gość
22-06-2015, 12:42:34

witam mam taki problem od około 3 dni dretwieje mi lewa strona twarzy zachodzi troch na lewą stronę ust poza tym chodze jak pijany jestem cały czas zmęczony i bardzo podenerwowany az nie mogę spać bo wymyślam sobie rózne choroby proszę o pomoc bo zwariuje
gość
01-07-2017, 23:32:41

Niestety czytałam że stwardnienie rozsiane postępuje z czasem...mimo to życzę zdrówka!
gość
03-07-2017, 10:03:08

a czy to takie objawy sm daje, czy kilka innych chorób też?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: