Reklama:

drętwienie twarzy (52)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
16-07-2010, 18:32:16

Gość 2008-02-02 10:22:00 Ja ostatnio na imprezie dostalem konkretnego "strzała" w polik lewy i troche na skroń. Było to we wtorek a w piatek poczulem dretwienie lewego policzka wlasnie w miejscu uderzenia...dretwienie od policzka rozciaga sie na lewa czesc nosa i lewa czesc gornej wargi. Prawa czesc nic nie dretwieje jest wszystko OK. Ale lewa lewa nawet czasem czuje bol...mozliwe ze to od tego uderzenia ????
Początkująca
17-09-2010, 12:40:03

Cześć wszystkim. Miesiąc temu miałam zapalenie nerwu twarzowego trójdzielnego, dostałam tegretol. Na początku czułam swędzenie języka i policzka a potem miałam bóle prawej strony twarzy i zdrętwienie, nie czułam skóry i występowały mrowienia. Skończyłam brać ten lek, ból przeszedł. Ale zdrętwienie zostało! i tak minął już miesiąc, a nie czuje części prawego policzka, brody i mam odrętwiałą prawą część języka, ale nie tak żebym nie mogła mówić albo żeby język był jak kołek i moj policzek nie "zwisa", mogę się uśmiechać, tylko czuję się jak po wizycie u dentysty, po podaniu znieczulenia :P. Neurolog dała mi skierowanie na rezonans głowy, na szczęście nic złego nie mam. Ale co z tym odrętwieniem? Nie wiem co robić.. aha i nie wiem czy to ważne, ale miałam jakiś rok temu nerwicę i z tego co wyczytałam w internecie jednym z objawów jest drętwienie. Wróciła? sama nie wiem. Proszę o pomoc!
gość
25-09-2010, 21:04:34

Gość 2007-09-15 20:05:00 Miałam podobne objawy. Radziłabym poszukać dobrego neurologa,który pokieruje na dokladniejsze badania. Mój zalecił rezonans magnetyczny najpierw głowy by wykluczyć powazne choroby. Wyszedł na szczescie dobrze. Potem poszłam z pomocą do ortopedy,dostałam skierowanie na rtg krgosłupa odcinka szyjnego. Tu już nie było dobrze. Potem rezonans kręgosłupa. Mam stwierdzoną przepukline i ucisk na rdzeń kręgowy. Dolegliwości mam juz ponad rok. Nauczylam sie z tym zyc. Nie zwlekaj szukaj przyczyny Twoich objawów. Zycze zdrowia.
gość
15-05-2011, 16:51:44

Gość 2009-09-19 10:08:24 Kurcze ,nie wiem co robić bo od tygodnia mam drętwy język a teraz mam już drętwy prawy polik i usta.Mam stwrdnienie rozsiane i nie wiem czy to wina tej choroby czy nadciśnienia?Nie wiem czy iść do lekarza bo jak Mi stwierdzi,że to od przeciągu to go chyba wyśmieję I co tu robić!!!
gość
13-11-2011, 23:37:15

Sama zastanawiałam się od czego może zdrętwieć ręka. Widzę ,że nie tylko m ja mam te dolegliwości związane z zdrętwieniem dłoni. Język u mnie jest w porządku.
Nadciśnienie mam zazwyczaj dobre:)
gość
08-12-2011, 12:55:26

sanka20 2010-09-17 14:40:03 Cześć wszystkim. Miesiąc temu miałam zapalenie nerwu twarzowego trójdzielnego, dostałam tegretol. Na początku czułam swędzenie języka i policzka a potem miałam bóle prawej strony twarzy i zdrętwienie, nie czułam skóry i występowały mrowienia. Skończyłam brać ten lek, ból przeszedł. Ale zdrętwienie zostało! i tak minął już miesiąc, a nie czuje części prawego policzka, brody i mam odrętwiałą prawą część języka, ale nie tak żebym nie mogła mówić albo żeby język był jak kołek i moj policzek nie "zwisa", mogę się uśmiechać, tylko czuję się jak po wizycie u dentysty, po podaniu znieczulenia :P. Neurolog dała mi skierowanie na rezonans głowy, na szczęście nic złego nie mam. Ale co z tym odrętwieniem? Nie wiem co robić.. aha i nie wiem czy to ważne, ale miałam jakiś rok temu nerwicę i z tego co wyczytałam w internecie jednym z objawów jest drętwienie. Wróciła? sama nie wiem. Proszę o pomoc!
U mnie było to samo, po wyrwaniu zęba chodziłam do X lekarzy, aż w końcu po kilku tygodniach trafiłam na panią laryngolog, która szybko stwierdziła zapalenie nerwu trójdzielnego, a po kilku dniach mi przeszło. Teraz muszę się znowu udać na kontrolę, bo drętwienie- przekornie drugiej strony twarzy- wrócio:(
gość
09-12-2011, 12:46:53

Prosze pomozcie!!! od paru dni czulem jakbym gorzej slyszal na prawe ucho, myslalem ze to przez glosna muzyke bo pracuje w klubie ale od jakis 3 dni zaczela mi dretwiec lewa strona twarzy i jakis dziwny jezyk mam tez w sensie tez jakby odretwialy troche.Dodam ze nic mnie nie boli.Czy to tez moze byc to zapalenie nerwu trojdzielnego? Co zrobic w tej sytuacji?
gość
11-12-2011, 16:13:37

Gość 2011-12-09 13:46:53 od jakis 3 dni zaczela mi dretwiec lewa strona twarzy i jakis dziwny jezyk...Czy to tez moze byc to zapalenie nerwu trojdzielnego? Co zrobic w tej sytuacji?
Udać się do lekarza, najlepiej neurologa. Czy masz widoczną jakąś różnicę między lewą, a prawą stroną twarzy, np. lekkie wykrzywienie ust, opadający kącik ust przy mówieniu, uśmiechu? Pomagają ciepłe okłady, sollux, zabiegi fizykoterapii oraz leki od neurologa. Glośna muzyka czyni wielkie spustoszenia w układzie nerwowym, (drganie fal, wibracje, lepiej unikaj tego)! Napisz co poczyniłeś/... życzę ulgi -ela
Początkująca
11-01-2012, 16:26:17

Gość 2010-09-25 23:04:34
Gość 2007-09-15 20:05:00 Miałam podobne objawy. Radziłabym poszukać dobrego neurologa,który pokieruje na dokladniejsze badania. Mój zalecił rezonans magnetyczny najpierw głowy by wykluczyć powazne choroby. Wyszedł na szczescie dobrze. Potem poszłam z pomocą do ortopedy,dostałam skierowanie na rtg krgosłupa odcinka szyjnego. Tu już nie było dobrze. Potem rezonans kręgosłupa. Mam stwierdzoną przepukline i ucisk na rdzeń kręgowy. Dolegliwości mam juz ponad rok. Nauczylam sie z tym zyc. Nie zwlekaj szukaj przyczyny Twoich objawów. Zycze zdrowia.
Hej :) ja też miałam rtg odcinka szyjnego i stwierdzono u mnie patologiczną kyfozę odcinków C5-C7, są lekko wykrzywione :/ często boli mnie kark. Boli mnie też policzek czy naciąganiu skóry i język przy mocniejszym wygięciu. Miałam naświetlania na to miejsce, ale nic nie dały :( następną wizytę u neurologa mam w lutym i dostanę skierowanie na kolejne rezonanse, czy aby nie ma żadnych zmian, i na naświetlanie też, do Poradni Leczenia Bólu, ale tym razem zdrętwiałych części twarzy. Może to pomoże, też żyję z tymi dolegliwościami już ponad 1.5 roku :/ jest to bardzo uciążliwe w życiu codziennym, np. gdy jem hamburgera i nie czuję, że na prawym policzku jestem umorusana keczupem :P albo u dentysty kiedy naciąga mi policzek, by dostać się do zęba... :(
gość
14-02-2012, 21:49:09

Gość 2011-05-15 18:51:44
Gość 2009-09-19 10:08:24 Kurcze ,nie wiem co robić bo od tygodnia mam drętwy język a teraz mam już drętwy prawy polik i usta.Mam stwrdnienie rozsiane i nie wiem czy to wina tej choroby czy nadciśnienia?Nie wiem czy iść do lekarza bo jak Mi stwierdzi,że to od przeciągu to go chyba wyśmieję I co tu robić!!!
Hej, mi moje objawy (czyt. wyżej, drętwienie policzka, języka, ust i kilku zębów po prawej stronie) zaczęły się właśnie po jeździe samochodem przy otwartym oknie i przeciągu :P także, nie zdziw się jak tak Ci powiedzą ;P jak poszłam z tym do neurologa to stwierdzili zapalenie nerwu trójdzielnego właśnie od tego przewiania.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: