Reklama:

drętwienie twarzy (52)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
20-03-2008, 19:14:00

i ja wlasnie mam to samo
choc lekarzna poczatku stwierdzil ostre zapalenie zatok
nie dosc, ze zdretwiala mi lewa strona twarzy to jeszcze szczeka nie dam rady lykac, podniebienie mam sucje i mam dodatkowo wrazenie, ze zeby mi zaraz wyjda
marze tylko o tym, zeby sie skonczyl ten koszmar
gość
15-07-2008, 11:54:00

Ja równiez podobnie jak wy miałam drętwienie twarzy.nie wiedziałam co mam już robić..ale poszłam do lekarza pierwszego kontaktu..i streściłam mu całą historię ..i myślę że to jest od tego jeżeli ktoś nadmiernie się stresuje albo pod wpływem emocji..sama dokładnie nie wiem od czego mogło mi się takie coś zrobić.W pierwszym momencie myślałam że 8mki mi wychodzą..i dlatego tak cierpie ..ale lekarz przepisał mi ALAnerv i zaczęłam kuracje..zobaczymy czy przejdzie.Życzę każdemu powrotu do zdrowia Nie martwcie się będzie dobrze..bo innaczej być nie może.Pozdrawiam
gość
14-08-2008, 11:54:00

mam problem. zrobilam sopbie tragusa (kolczyk w chrzastce przy policzku) i od tego czasu dretwieje mi ta czesc twarzy. czy to mi minie? jest to cos powarznego ? moze lepiej wyciagnac ten kolczyk ?
gość
11-09-2008, 00:24:00

nie martwie sie . Dretwienie twarzy mozna zlikwidowac dobra dieta. Przestancie jesc przetworzone produkty, wiecej sportu , zero papierosow,kawy i alkoholu w nadmierze. Jedna szklanka dobrego czerwoego wina jest nawet wskazana. Mniej nerwow ale przede wszystkim zdrowa dieta : produkty z pelnego ziarna, duzo warzyw , warzyw straczkowych owocow , raz na jakis czas kawalek chudego miesa , tlustej rybki .. duzo duzoczystej wody. Zero cukru, bialej maki , ograniczyc sol. Do tego przynajmniej 6-8 godzin snu i gwarantuje wam ze po dwuch miesiacach wszyskie objawy minal, a przyjdzie radosc z zycia, zastrzyk energii i wiecej usmiechu na twarzy. Zycze wytrwalosci i powodzonka. I nie martwcie sie za duzo. To co nas nie zniszczy to nas wzmocni
Pozdrawiam
gość
22-09-2008, 08:10:00

Witaj!
Zrób rezonans lub tomografię głowy,jak najszybciej, u mnie też tak sie zaczęło.Powodzenia.Pozdrawiam.
Moje GG3377758.
Tolken
gość
21-11-2008, 23:30:00

witam. ja mam podobne dolegliwosci. czuję takie jakies dretwienia raz z lewej raz z prawej strony twarzy doszła jeszcze jakas przeszkoda w gardle i krtani która utrudnia mi łykanie jedyne co myśle boję sie, ze mam gdzieś raka a badań sie też boję:/ ciagle o tym mysle, straciłem radość z zycia:/ mam dopiero 22lata do tego doszło drętwienie i taki jakby niedowład konczyn zwłaszcza po lewej stronie czeste zawroty głowy co to może być??
gość
20-02-2009, 19:59:00

sama bym chciala wiedziec co robic...mam ta od dobrych 3 miesiecy a zaczelo sie od zle wylecoznego zeba;...potem leczenie kanalowe i mimo tego ze zab juz tak bardzo nie bol chodz ciagle jest leczonyi dretwieje mi warga i twarz...wybieram sie do laryngologa czy to nie czasem jakies ostre zapalenie zatok bo naprawde czuje sie fatalnie czasami to znika i zznowu sie pojawia...nie mam pojecia dlaczego tak jest jestem przerazona !! nie nawidze badan ale nie moge tak zyc !! mam 23 lata i dosc wszystkiego najchetniej zamknela bym sie w domu...!! do tego chyba depresja !! powodzenia wszystkim zycze mam nadzieje ze zaniedlugo wymysla jakas maiczna tabletke na nasze dolegliwosci ..milo wiedziec ze nie jestem odosobninona i wiecej ludzi..ma takie objawy ..
gość
23-04-2009, 18:17:00

witam serdecznie.
tydzien temu bylem u lekarza i stwierdzil ze mnie przewiało....
przepisal mi antybiotyk, który nie pomogłdzis rano zdretwiala mi twarz...wiec poszedlem do lekarza.laryngolog stwierdzil ze mam paraliz lewej strony buzi...jutro ide na tydzien do szpitala,mam nadzieje ze mi pomoga,choc watpie w nasza sluzbe zdrowia.pozdrawiam i zycze zdrowia>
gość
25-05-2009, 16:22:00

Ja tez mam podobnie..od pewnego czasu zaczela mnie dretwiec lewa strona twarzy..i bywatoroznie jednego dnia to mam w innym nie czuje dretwienia..Boje sie, ze moze to prowadzic do paralizu..co o tym myslicie, jeszcze nie bylam u lekarza..
gość
19-09-2009, 08:08:24

Kurcze ,nie wiem co robić bo od tygodnia mam drętwy język a teraz mam już drętwy prawy polik i usta.Mam stwrdnienie rozsiane i nie wiem czy to wina tej choroby czy nadciśnienia?Nie wiem czy iść do lekarza bo jak Mi stwierdzi,że to od przeciągu to go chyba wyśmieję I co tu robić!!!

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: