Reklama:

drętwienie twarzy (52)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
13-09-2007, 10:49:00

witam

od kliku dni mam problem, drętwieje mi część twarzy. Zaczęło się od brody a wciągu kilku godzin zdrętwiał mi cały lewy policzek, ucho, a potem kark i cały tył głowy. Do tego chwilowo drętwieje mi prawa ręka, tracę wtedy tzw moc w ręce.

Uczucie drętwienia na twarzy przypomina uczucie sztywności, skóra boli tylko przy dotykaniu, czuję jakby pół twrzy było namiernie naciągnięte. Dziś trzeci dzień od zachorowania pojawiło się drętwienie na prawym policzku a także na prawy uchu.

Oglądał mnie naurolog i nic nie stweirdził, robiłam też podstawowe badania krwi i wyszło że jestem zdrowa jak ryba.

Od wtorku biorę Diclac i tabletki z magnezem i nie wiedzę żadnej poprawy. Zaczynam się martwić co to może być :(.

Proszę poradźcie coś
gość
15-09-2007, 18:05:00

Miałam podobne objawy. Radziłabym poszukać dobrego neurologa,który pokieruje na dokladniejsze badania. Mój zalecił rezonans magnetyczny najpierw głowy by wykluczyć powazne choroby. Wyszedł na szczescie dobrze. Potem poszłam z pomocą do ortopedy,dostałam skierowanie na rtg krgosłupa odcinka szyjnego. Tu już nie było dobrze. Potem rezonans kręgosłupa. Mam stwierdzoną przepukline i ucisk na rdzeń kręgowy. Dolegliwości mam juz ponad rok. Nauczylam sie z tym zyc. Nie zwlekaj szukaj przyczyny Twoich objawów. Zycze zdrowia.
gość
02-10-2007, 16:50:00

powiem tak: jestem na tej diecie od 2,5 roku miałem bardzo silną nerwicę i objawy zbliżone do waszych, pewnie przy dokładniejszej rozmowie mogłoby się okazać że tożsame. Na codzień jest to bardzo uciążliwa przypadłość. Dieta budzi wielkie kontrowersje i nie każdemu odpowiada, mnie pozbawiła nerwicy w 100%, można faszerować się lekami ale czy jedzenie i prądy selektywne to nie jest kusząca alternatywa. Opinie są różne, ja piszę jako osoba która doświadczyłą tego na sobie, inne sposoby wypowiedzi nie są obiektywne, a zawsze można poczytać np. http://dr-kwasniewski.pl/?id=2&news=59

pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki żeby objawy ustąpiły raz na zawsze
gość
03-10-2007, 12:01:00

Jak mogę się dostać na tą terapię, proszę o adres.
gość
15-11-2007, 18:17:00

15-09-2007 o 20:05, gość :
Miałam podobne objawy. Radziłabym poszukać dobrego neurologa,który pokieruje na dokladniejsze badania. Mój zalecił rezonans magnetyczny najpierw głowy by wykluczyć powazne choroby. Wyszedł na szczescie dobrze. Potem poszłam z pomocą do ortopedy,dostałam skierowanie na rtg krgosłupa odcinka szyjnego. Tu już nie było dobrze. Potem rezonans kręgosłupa. Mam stwierdzoną przepukline i ucisk na rdzeń kręgowy. Dolegliwości mam juz ponad rok. Nauczylam sie z tym zyc. Nie zwlekaj szukaj przyczyny Twoich objawów. Zycze zdrowia.
gość
29-12-2007, 21:32:00

ja teraz tak mam cala prawa strona mi zdretwiala, bylam u neurologa to sie mnie pytal czy nie mialam ostatnio jakiegos duzego stresu itp,porobil badania glowy itp to powiedzial ze to nie nerwica, tylko przewialam sobie twarz na zimnie juz mam to 2 tydzien biore antybiotyki "" coxtral, aspar,halidor i zastrzyki nivalin"" troche przechodzi bo ustami moge ruszac i jem nawet, bo wczesniej to jezyk mialam jak kolek i nie moglam nic przelknac, jeszcze lekarz mowil ze nastepne tego ataki beda silniejsze ze moga nawet buzie wykrzywic;( jesli nie na stale to leczenie tego bedzie trwalo dlugie miesiace, musze unikac teraz zimna,uwazac zeby mi snieg nie padal na buzie,no normalnie unikac wszystkiego.To jest takie dolujace nic nie mozna zrobic przez ta buzie,smiac sie normalnie nie mozna,plakac sie juz nawet nie chce
zeby bylo lepiej...
dobrze jest tez masowac sobie buzie,robic taka jakby saune,wygrzewac ja,nawet smarowac masciami rozgrzewajacymi, i do konca zycia juz umikac zimna
gość
18-01-2008, 22:28:00

witam dretwienie twarzy jest również od zmian zwyrodnieniowych stawów rzuchwowo skroniowych
gość
02-02-2008, 09:22:00

Ja ostatnio na imprezie dostalem konkretnego "strzała" w polik lewy i troche na skroń. Było to we wtorek a w piatek poczulem dretwienie lewego policzka wlasnie w miejscu uderzenia...dretwienie od policzka rozciaga sie na lewa czesc nosa i lewa czesc gornej wargi. Prawa czesc nic nie dretwieje jest wszystko OK. Ale lewa lewa nawet czasem czuje bol...mozliwe ze to od tego uderzenia ????
gość
11-02-2008, 12:59:00

witam. ja mam podobne dolegliwosci. czuję takie jakies dretwienia raz z lewej raz z prawej strony twarzy a ostatnio doszła jeszcze jakas rpzeszkoda w gardle która utrudnia mi łykanie boję sie, ze mam gdzieś raka a badań sie też boję:/ ciagle o tym mysle, stracuiłam radość z zycia:/ mam dopiero 19 lat boję się strasznie
gość
10-03-2008, 16:28:00

i to sie nazywa <> ze tak powiem... zapalenie nerwu twarzowego

zycze powrotu do zdrowia

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: