Reklama:

drętwienie twarzy (52)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
07-10-2009, 10:08:38

panowie panie i inne skorupiaki, jestem fizjoterapeuta, ale jak sie okazuje rowniez mie dopadło kilka lat temu zapalenie nerwu twarzowego (X tego) dretwienie , jezyk , nos, policzek, nie zamykajaca sie powieka, opadniety kacik ust itd, leczono mnie w szpitalu vit B12 w dupsko (metoda archaiczna) ale z publikacji naukowej wyczytałem żę prof KUKWA (przez jednych lubiany przez innych znienawidzwony) robił juz w 1968 roku ostrzykiwania z lidokainy i to mi pomogo od razu. to nie cud tylko metoda, polecam szczerze
gość
15-10-2009, 09:52:35

witajcie ja tez mam problem z twarzą od ponad dwuch miesięcy drętwieje mi prawa strona twarzy kiedys spuchło mi ucho i warga nos mi sie zniekształcił nie wiem co mam z tym robić a lekarze twierdza ze symuluje nie potrafie z tym zyc najchętniej dym sie zamkneła w domu juz coraz zadziej widuje sie z chłopakiem mam dopiero 19 lat nie wiem jak mam sobie z tym poradzic
gość
15-10-2009, 19:23:38

Witam was wszystkichod wczoraj boli mnie cała twarz,Śline ciężko łykam.język boli.policzka drętwieją...Co jest???myślałam że to zęby,ale wporządkualbo zęby mądrości wychodzą?teraz siedze z szalikiem owinięta tylko oczy mi widaćposmarowałam twarz maścią rozgrzewającą......ciekawe kiedy to przejdzie.....TRAGEDIA
gość
19-10-2009, 15:35:24

mam bóle głowy i dretwienie twarzy a jeszcze do tego chodze jak pijana co sie ze mna dzieje?
gość
26-10-2009, 13:39:33

Mi też drętwieją usta,język,policzki,dłonie i kręci mi się w głowie,czy to coś powaznego?
gość
30-11-2009, 10:38:48

ja miałam to samo co gość z 2 wypowiedzi okazało się że mam niedoczynność tarczycy, proponuję zbadać hormony. Chodziłam jak pijana, zapominałam o wszystkim, codzienny ból głowy, ból stawów, ciężki oddech, ogólne spowolnienie czynności życiowych. Od kilku miesięcy łykam hormony i wszystko wraca do normy

pozdr
gość
16-01-2010, 19:06:20

hej mam dopiero 13 lat! dretwieja mi usta , kręci mi się w głowie i boli mnie prawa strona brzucha co to może być ? błagam pomocy
gość
26-01-2010, 18:08:47

Zcy Alenerw toantybiotyk??
gość
26-04-2010, 22:40:34

Część pewnie tak ale kilku ma wielkokomórkowe zapalenie zył zwłaszcza skroniowych.
W Polsce ta choroba nie jest znana ale w Szwecji jest tego masę.
gość
11-07-2010, 09:56:50

witam.Mam taki problem:drętwiej mi prawa ręka i pól prawej twarzy czasem po kilku minutach przechodzi czasem przechodzi na lewa i później przechodzi.Co to może być z góry dziękuje za odpowiedz.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Ból głowy
Mam 31 lat i od 2.10.2024 zmagam się z bólami głowy z prawej strony. Bóle są w okolicy potylicy po prawej stronie oraz nad prawym uchem. Ból jest kłujący, pulsujący, codzienny. Czasem pulsuje szybciej , a czasem wolniej. Pojawia się o różnych godzinach z różnym nasileniem , nie ma reguły, powtarzalności. Przemieszcza się między tymi punktami. Dotychczas nie zauważyłem żadnych towarzyszących objawów. Przeszedłem szereg badań tj. - Rezonans magnetyczny głowy z TOF - Tomograf komputerowy głowy - Rezonans magnetyczny odcinka szyjnego kręgosłupa - Nakłucie lędźwiowe - Blokady nerwu potylicznego większego i mniejszego - Fizjoterapie u 3 różnych fizjoterapeutów i Osteopaty - Badania okulistyczne ( tomograf oka, badania dna oka) - Badania krwi, zwyczajną morfologię, boreliozę, w kierunku chorób układowych -Rf, anty-CCP, p/ciała p/jądrowe i p/cytoplazmatyczne. - Badania u laryngologa endoskopem + TK zatok Wyniki wszystkich powyższych badań wychodzą bardzo dobrze. Obecnie zażywam lek Pregabalin 2 x dziennie po 75 mg oraz Amitriptylinum 1 raz dziennie 25 mg. Oceniając obecne bóle w skali 1-10 , dałbym im max. 6 , ale w znacznej większości są na 3-4. Mam to przyjmować minimum przez 3 miesiące. Kiedyś tj. 12 lat temu borykałem się z migrenami z aurą , ale udało się to zwalczyć. Z takich kwestii , które powtarzam wszystkim lekarzom , ale nie biorą tego pod uwagę to od 2 lat noszę aparat ortodontyczny. Wiem, że ma mocno zakorzenione zęby. Jak wyrywali mi ósemkę to sięgała do zatoki. 21.09.2024 wybiłem bark 5. raz w życiu i to nastawianie w szpitalu było tragiczne. Pani chyba nie wiedziała co robi aż w końcu przyszedł ktoś kompetentny i to ogarnął. Podczas gdy niekompetentna Pani próbowała nastawić mi wybity bark, bardzo się spinałem, całe ciało. Obecnie jestem na etapie prowadzenia dziennika bólów głowy, które lekarz prowadzący mnie, chce przeanalizować. Czy ktoś z Państwa może borykał się z podobnym problemem i mógłby podzielić się ze mną swoim doświadczeniem ? Jakie badania mógłbym wykonać ? Będę bardzo wdzięczny za jakiekolwiek informacje.
Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
Reklama: