Reklama:

divascan (107)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Wtajemniczona
16-07-2014, 14:20:34

W takiej sytuacji należy niezwłocznie skonsultować się z lekarzem. O wszelkich skutkach ubocznych lekarz powinien poinformować pacjenta, ustalić dawkowanie leku i czas jego przyjmowania.
gość
08-09-2014, 11:18:08

Ja brałam trzymiesięczną kurację divascanem (1 tabletka 3 razy dziennie) i powiem tak - podczas stosowania kuracji miałam migreny jak również "zwykłe" bóle głowy, co z początku mnie zniechęciło, ponieważ chciałam aby już przestało mnie boleć, ale dałam szansę lekowi i im dłużej go stosowałam tym one były słabsze, krótsze i coraz rzadziej. W tej chwili jestem już kilka miesięcy (ok.pół roku) po skończonej kuracji i jestem zadowolona z efektów. Przez ten czas głowa bolała mnie raptem kilka razy i ból był absolutnie do opanowania środkami przeciwbólowymi, jak również był krótkotrwały.
Przed kuracją divascanem miałam częste bóle głowy i kilka do nawet kilkunastu dni w miesiącu migreny. Ból utrzymywał się nawet 2 -3 dni, a środki przeciwbólowe tłumiły tylko odczuwanie głównego bólu - pozostałe dolegliwości pozostawały. Dlatego kuracja divascanem dała mi taką radość i poczucie jak to jest, kiedy głowa nie boli ;)
P.S. Na mnie divascan nie działał jakoś szczególnie. Byłam w pełni skoncentrowana i nie czułam aby zdolności psychomotoryczne zostawały zaburzone. Mogłam prowadzić samochód i wykonywać wszystkie czynności.
gość
13-11-2014, 18:28:16

ponad dwa lata temu przeszłam kurację divascanem, 3 miesiące 1 tabl.3x dziennie, bardzo szybko zauważyłam wyraźną poprawę ,migreny były dużo rzadsze a jak już się pojawiały to miały zdecydowanie lżejszy przebieg. ostatnio tak się nasiliły,że nie było tygodnia bez bólu,neurolog znowy przepisała mi divascan i pomaga! a jesli chodzi o skutki uboczne to ja ich nie mam :)
gość
09-12-2014, 17:47:32

Też mi pomógł bo migreny mam rzadziej i teraz wystarcza mi opakowanie sumamigrenu na rok, kiedyś ledwie na miesiąc.
Jedyny mankament to fakt że przytyłam trochę
gość
05-01-2015, 18:44:13

Ja biorę divascan od marca zeszłego roku. Może z raz miałam atak migreny. Jak przestaję brać lek, od razu czuję się gorzej. Po dwóch tygodniach od "odstawienia" (nie zdążyłam odebrać recepty i wykupić leku przed urlopem lekarki) zaczął się ból głowy. Z tego co czytam kuracja powinna trwać kilka miesięcy? Boję się odstawić lek, neurolog nic nie wspominała, po prostu dalej wystawia mi recepty (ostatnio byłam na wizycie we wrześniu). Czekam na kolejny MRI mózgowia.
gość
26-04-2015, 10:17:40

http://nogalmedicine.pl/language/pl/author/milex/
Proszę poczytać i odstawić te leki ... Warto wybrać się do okulisty .
Pozdrawiam migrenowców .
gość
24-08-2015, 07:14:02

Od trzech tygodni biorę Divascan,chciałabym się dowiedzieć czy miałyście problem z miesiączką? Biore go od tego czasu, wszystko byłooby w porządku gdyby nie to ze spóżnia mi sie miesiaczka, nie może to być ciąża bo zawsze z partnerem się zabezpieczamy. Miałyście może taką sytuacje? Czy ten lek wpływał n waszą miesiączke?
gość
27-08-2015, 17:48:19

Po divascanie , łeb bolał/ tak delikatnie ujmując/ 2 tygodnie bez przerwy. p. doktor powiedziała: ...a to niech pan tego nie bierze. W 47 roku życia, zacząłem brać leki obniżające delikatnie ciśnienie- od pół roku głowa nie boli. Wcześniej ataki migreny 2-4 razy w miesiącu.
gość
10-11-2015, 11:32:42

W moim przypadku Tolperis okazał się katastrofą, jestem po nieprzestrzeganie po nim nocy, na mnie działa moczopędnie, podnosi ciśnienie i serce wali.
gość
20-12-2015, 19:59:16

Mam bardzo złą reakcję na ten lek. Zamiast migren pojawił się u mnie stały, silny ból głowy. Po 2 tygodniach brania leku bóle nie zniknęły, więc zaprzestałam kuracji (bóle głowy ustąpiły) i zwróciłam się po poradę do neurologa. Ten zignorował moje zastrzeżenia i polecił dalej stosować divascan. Posłuchałam go. Zaowocowało to takimi skutkami jak poprzednio - nieustanne, wyczerpujące bóle. Na razie ten lek bardziej mi szkodzi niż pomaga. Zastanawiam się czy wbrew zaleceniom lekarza nie zaprzestać przyjmowania go, a może mój organizm musi się przystosować do leku i bóle głowy ustaną? Ktoś ma jakieś sugestie?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: