Reklama:

divascan (107)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
29-04-2016, 08:49:07

Od kilku mieisęcy mam wysokie ciśnienie i silne bóle głowy. Biore divascan na migrenę i locren na cisnienie. Zastanawiam się czy konieczne jest branie obu tych leków i czy nie powinnam jednego odstawić. Dodatkowo zauważyłam ostatnio, że pojawiły się u mnie dziwne drżenia, czasami drgnie mi noga, ręka, dzisiaj usta.
gość
18-06-2016, 05:02:15

Divascan zaczął działać po dwóch-trzech tygodniach, teraz mam spokoj z migrena
gość
05-07-2016, 14:40:53

Witam was ja stosowalem divacan. Po. 3 tyg zobaczylem efekt kompletnie nic spokoj na 2 lata . Polecam dziala stosunkowo powoli ale efekt jest na dlugo
gość
25-07-2016, 07:17:16

Ja zaczęłam brać w zeszły poniedziałek wieczorem, 3 razy dziennie 1 tabletka. Dziś już nie wzięłam, czyli powiedzmy że tydzień brałam Divascan. Już dłużej nie mogę :( Poza brakiem uczucia głodu (mały problem), czułam cały czas jakby miał nadejść ból głowy, a co najgorsze cały czas czułam mdłości. Na początku słabe, z każdym dniem silniejsze. Dziś już nie wzięłam tego leku a nadal mnie memła :/
gość
27-07-2016, 19:43:14

Ja brałem divascan na migreny około pół roku. Przez kolejne półtora roku zupełnie nie miałem ani jednego bólu głowy o migrenie nie wspominając. Ostatnio znowu się zaczęło. Mocne ataki - migrena z aurą nawet dwa dni pod rząd. Na przerywanie ataku - efferalgan z codeiną, ale zaraz przed rozpoczęciem się aury. Zauważyłem, że organizm daje mi znaki w postaci spadku ciśnienia, bardzo ziewam. Mam kłopoty z zebraniem myśli, mdłości. Ciepło, zimno. Dreszcze. Wtedy szybko rozpuszczam tabletkę i przechodzi. Lekarz stwierdził że wznawiamy divascan. Szczerze - ucieszyłem się bo walczę z migrenami jakieś 15 lat i jest duża poprawa. Zauważyłem że choroba wyregulowała się - zawsze atak ma taki sam przebieg i jest spowodowany nagłym spadkiem ciśnienia w powietrzu związanym ze szybką zmianą pogody co również pozwala mi zawczasu zażyć tabletkę. Jedyny minus divascanu - na samym początku brania wzmaga migreny, przynajmniej u mnie. Miałem nawet trzy dni z rzędu atak. Potem coraz rzadziej, a za dwa miesiące będzie pewnie po krzyku. Jeśli mogę coś komuś polecić - mnie pomogły dodatkowo okulary przeciwsłoneczne. A że mam wadę, zarówno korekcyjne. Najlepiej z polaryzacją. Kiedyś często miałem ataki spowodowane nagłym błyskiem światła, jakieś odbicie od samochodu lub flesz aparatu fotograficznego. Teraz nie rozstaje się z Okularami w ogóle i jest dużo dużo lepiej. Prawdopodobnie te błyski powodowały nagłe, gwałtowne skurczanie się naczyń krwionośnych w mózgu i stąd gwałtowny atak migreny. Ale oczywiście to moja teoria. No nic. Powodzenia w walce z tym cholerstwem.
gość
27-07-2016, 19:49:21

Zapomniałem dodać - Drżenia mogą wynikać ze spadku magnezu w organiźmie. Po divascanie czasami rzeczy wypadały mi z ręki. Ale to naprawdę rzadko i jest to w ulotce napisane. Co do problemów żołądkowych - zero. Pozdrawiam
gość
27-07-2016, 20:09:01

Aha jeszcze jedno - jestem kierowcą zawodowym, u mnie lek nie upośledza w żaden sposób koncentracji. Wszystko jest normalnie. Ale się rozpisałem. Powodzenia.
gość
04-12-2016, 21:19:20

Hej,
Przez 6 miesięcy brałem Divascan + naproxen+neotropil. skutków ubocznych zero (poza super dobrą koncentracja - >zasługa neotropilu).
Przez kolejne 7 lat bóle migrenowe w ogóle się nie pojawiały! Przez kolejne cztery miałem ataki około 4 razy w roku ale doraźne blockery były w stanie przyćmić ból.
Niestety w 12 roku po kuracji wracam do niej ponownie bo bóle powróciły. Niemniej uważam że 11 lat spokoju to fantastyczna sprawa i polecam powyższą mieszankę do konsultacji z Waszymi lekarzami.
Pozdrawiam,
W.
gość
02-04-2017, 13:50:50

Witam. Stosuje divascan od okolo 2 miesięcy. Nie mam skutkow ubocznych. Zaczęłam w końcu porządnie sypiac. Mysle, ze warto tu zaznaczyc że nie jest to lek przeciw bólowy. Przez te dwa miesiące mialam jeden atak migreny a wczesniej dopadało mnie min. raz na tydzień. Pomaga tez w tym wysypianie. Nie ma co polecac komuś danych leków bo kazdy z nas jest inny. W tych naprawde mocnych atakach, kiedy wymiotuje juz i mam czarno przed oczami faktycznie pomaga mi sumamigren choc przez okolo godzine po tym jak zaczyna dzialac na bóle głowy czuje jakbym się dusiła więc tu skutek uboczny jest duzy. Divascan na razie pomaga i dzieki za to. Co do osob, ktorym lekarz nie chce zlecic badań: zmieńcie lekarza. Ja pomimo adresu na pipiduwiu dostalam pakiet skierowan najpierw. Trzeba o swoje walczyc 😊. Pozdrawiam.
gość
23-04-2017, 20:15:03

Ja biorę parę dni ale nie mam żadnych skutków ubocznych.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: