Reklama:

divascan (107)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
26-11-2009, 23:10:05

Mnie również przepisano Divascan,juz po paru dniach stosowania tego leku dostałam dziwnego napadu- ręce zaczęły mi sie trzasc,czulam wewnetrzy niepokoj,zaczelam płakac,trudno bylo mnie uspokoic,jakby to okreslic bylam jakos wewnetrznie roztrzesiona,do konca dnia nie mogalm sie dokladniej skupic na jednej rzeczy,ale nie przestawalam brac tego leku, pozniej mialam jeszcze dwa takie napady po niespelna trzytygodniowym zazywaniu tabletek.Przestalam brac ten lek i wszystko jest w porzadku,nie mam zadnych 'napadow' ,szkoda tylko ze migrena tez nie moze tak po prostu sobie przeminac
gość
07-12-2009, 20:19:37

To jest w ogóle bardzo dziwny lek. Został mi przypisany jakieś 2 lata temu na bóle głowy tak silne że wymiotowałam, ale dr który mi to przypisywał powiedział że go się stosuje nie wtedy kiedy już łeb boli tak że żyć się odechciewa tylko wtedy kiedy zaczynam odczuwać lekki ból. Faktycznie brałam ten lek brałam miałam poprawę i se go odstawiłam. Teraz po 2 latach znowu zaczyna się to samo miewam okropne bóle głowy, więc sama z siebie zaczynam brać divascan i tu pojawią się problem którego wcześniej nie było. Lek ten powoduje uczucie lekkości, rozluźnienia oraz spadek koncentracji, a dodatkowo działa uspokajająco. Ból głowy mija faktycznie, ale te skutki uboczne są dziwne.
gość
11-12-2009, 15:24:13

Witam wszystkich:)
ja bralam divascan jakies 6 miesiecy temu przez rowniez 6 miesiecy efekty nie byly widoczne od razu czeklam na nie okolo 1 miesiaca. Moze glowa nie przestala mnie bolec calkowicie ale ataki byly duzo slabsze i rzadsze:) ja niestety mam takie bole ze 3 dni mam wyjete z zycia do tego wymiotuje mam drgawki poce sie jak by mnie ktos wiadrem polewal na zmiane mi zmino i goraco okropienstwoo!! Jestem pod stala kontrola neurologa i kobitka mi powiedziala ze nalezy ten lek brac regularnie przez min pol roku zeby efekty byly trwalsze i nalezy raz na jakis czas robic przerwe zeby nie przyzwyczaic organizmu :) pozdrawiam serdecznie wszystkich meczacych sie z migrena:)
gość
14-12-2009, 17:44:03

witam, czy możecie napisać w jakich dawkach przyjmujecie divascan ? ja mam przepiasne 2razy dziennie po jednej tabletce .
gość
28-12-2009, 18:17:17

ja mam przyjmować 3 razy dziennie.

Mam pytanie: na ulotce tego leku widnieje informacja że lek wpływa na prowadzenie samochodu - czy to prawda?
gość
30-12-2009, 09:37:16

Ja biore 3 razy dziennie 1 tabletke. ja u siebie zauwazylam sennosc po tym leku i czasem czuje sie otepiala moze dlatego na ulotce jest zamieszczona informacja o wplywie na jazde samochodem radze przez miesiac sie poobserwowac bo leki tego typu u roznych wywoluja rozne reakcje a wszystki i tak maja podobne skutki wiec jesli chcesz sie leczyc to musisz zrezygnowac z jazdy albo bycc bardzo bardzoo czujny/a.
gość
07-03-2010, 10:42:57

Czytając wszystkie wypowiedzi aż się boje...
właśnie od dziś zaczęłam brać ten lek i mialam wielką nadzieję na poprawę!
objawy,które tu opisujecie miałam juz bez tego leku!!!
życzyłabym sobie,żeby było lepiej,bo męczę się już tak 5 lat!!!Leczyłam się różnymi lekami na różne przypadki,bo jakos lekarze nie mogli trafić,co mi tak naprawdę jest:(
gość
11-03-2010, 09:42:25

Ja biore 3 razy dziennie divascan juz ponad miesiąc.
U mnie bol pojawia sie zawsze przed okresem.
Ale po divascanie miałam tylko jeden słaby dzien gdzie lekko odczuwałam bol.
Za to po okresie seria bóli, przynajmniej 2 dni w tyg, zazwyczaj wypada mi w weekend, pt i sob choc czasem w tyg tez sie pojawia.
Z moich obserwacji wynika że głowa czesciej mnie boli po okresie niż przed
gość
12-03-2010, 10:15:47

Osobiscie polecam ten lek, od wielu lat cierpie na bole glowy, potworne , codzienne, trwajace nawet w nocy, z zaburzonym widzeniem i roznymi przedziwnymi objawami.
Mialam robiony MRI 2x glowy oraz kregoslupa , badania nie wykazaly nic niepokojacego.
Pierwszy raz zastosowalam Divascan ok 5 lat temu.
Zmiany na lepsze zaobserwowalam po ok 2 miesiacach od zaczecia stosowania (na poczatku 3x dziennie po dwa tabsy) pozniej stopniowo coraz miniejsze dawki.
Kuracje powtarzam systematycznie - zazywam lek ok. 6-8 miesiecy a pozniej 12m-cy przerwy, teraz znow biore go ale mala dawke 2x1 tabletke i tak juz zostane na stale przynajmniej na 1,5 roku.

Pozdraiwam wszystkich :D

agnieszka
gość
16-03-2010, 17:11:11

Gość 2010-03-11 10:42:25 Ja biore 3 razy dziennie divascan juz ponad miesiąc.
U mnie bol pojawia sie zawsze przed okresem.
Ale po divascanie miałam tylko jeden słaby dzien gdzie lekko odczuwałam bol.
Za to po okresie seria bóli, przynajmniej 2 dni w tyg, zazwyczaj wypada mi w weekend, pt i sob choc czasem w tyg tez sie pojawia.
Z moich obserwacji wynika że głowa czesciej mnie boli po okresie niż przed

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: