Reklama:

divascan (107)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-07-2009, 08:07:00

Ja od kilku lat cierpialem na bardzo regualrne i silne bole glowy - przynajmniej 1 w tygodniu + raz na 1-2 miesiace bol uprzedzony aurom. Bole byly dosyc silne chociaz bardziej uciazliwe bylo ogole uczucie zatrucia i oslabienia. Zaczolem (na wlasne zyczenie) brac DIVASCAN bo w przeszlosci mi pomagal. Juz po tygodniu dalo sie odczuwac pozytywne efekty. Na razie biore ponad 3tyg i jeszcze ani razu mnie glowa nie bolala.. wielka ulga bo kilku latach cierpienia :D
gość
29-07-2009, 10:24:00

Witam wszystkich właśnie dzisiaj wróciłam do neurologa i przepisano mi Divascan, mam nadzieje, że mnie też pomoże jak i Wam Co prawda bóle nie są aż takie bolesne ale nie dające normalnie funkcjonować powodzenia dla wszystkich biorących Divascan
gość
29-07-2009, 10:25:00

Witam wszystkich właśnie dzisiaj wróciłam do neurologa i przepisano mi Divascan, mam nadzieje, że mnie też pomoże jak i Wam Co prawda bóle nie są aż takie bolesne ale nie dające normalnie funkcjonować powodzenia dla wszystkich biorących Divascan
gość
30-07-2009, 05:42:00

ja stosowalem divascan przez miesiac, bol przeszedl mi po 3 dniach, ale lekarz powiedzial ze skoro mnie nie boli moge go odstawic,po 24 h znowu zaczelo mnie bolec, wiec znow zazylem ten lek i po 2 dniach jestem bezbolesny, co do dalszego leczenia tym lekiem musze pogadac z lekarzem, skutkow ubocznych u mnie nie zauwazylem + ciekawostka- mlekarz rejonoey leczyl mnie przez pol roku na nadcisnienie gdyz stwierdzil ze to jest przyczyna bolu glowy, oczywiscie rezonans magnetyczny i neurologa robilem prywatnie bo nasi pseudolekarze nie potrafia tego nawet zaproponowac
gość
07-09-2009, 07:36:00

Witajcie.Ja tez cieprię na migrenowe bóle głowy i to co mnie przed nią chroni to picie dużych ilości wody, dobry sen, bo kiedy jestem zmęczona lub niedospana to po mnie!
Divasac tak jakby łagodzi u mnie ból w migrenie ale mnie przed nia nie chroni.
Najlepszy dla mnie jest EFFERALGAN CODEINE 530 mg.
Polecam.
gość
07-09-2009, 07:38:00

07-09-2009 o 09:36, gość :
Witajcie.Ja tez cieprię na migrenowe bóle głowy i to co mnie przed nią chroni to picie dużych ilości wody, dobry sen, bo kiedy jestem zmęczona lub niedospana to po mnie!
Divascan tak jakby łagodzi u mnie ból w migrenie ale mnie przed nia nie chroni.
Najlepszy dla mnie jest EFFERALGAN CODEINE 530 mg.
Polecam.
Początkująca
29-10-2009, 16:42:39

witam ja też cierpię na migrenę od 3 lat i nie umie sobie z nią poradzić farmaceuta polecił mi divascan kończę pierwsze opakowanie i muszę powiedzieć że czuję się lepiej chcę tylko was się zapytać czy mogę cały czas ten lek brać czy musi być jakaś przerwa bo nie wiem a nie chcę znowu lecieć do lekarza
gość
08-11-2009, 11:14:01

Witam wszystkich, moja żona ma zdiagnozowaną migrenę z aurą. Cierpi na to już wiele lat, badania, tomografia, etc. są dobre. Ataki się nasilają. Ostatnio kolejny lekarz przepisał jej Divascan, bierze go przez okolo 3 tygodnie niby nie ma silnych bólów głowy ale za to źle się czuje, odczuwa lęki, miewa hustawki nastroju, nie potrafi się skupić i czytać ze zrozuminiem. Jest przerażona, placze, nie wiemy co z tym zrobić. Przerwać leczenie, czy brać dalej. Poradźcie, może koś miał takie skutki uboczne i co robić.
Wtajemniczona
08-11-2009, 14:32:53

Ja brałam Divascan przez miesiąc i nigdy więcej...ataki bólu nasiliły się i powtarzały się częściej. Chciałam przede wszystkim lek, który pomoże w trakcie bólu, bo Divascan nic nie pomagał. Dostałam natomiast lek, który bierze się podczas ataku bólu Nefopam...powiem wam szczerze, że od ponad miesiąca nie miałam bólu głowy. I odpukać...Teraz obecnie walczę z badaniami na podwójne widzenie, na TK niestety nikt nie chce mnie zapisać...Powiedzcie mi o co chdzi z tą aurą???
gość
11-11-2009, 02:14:22

Gość 2009-11-08 12:14:01 Witam wszystkich, moja żona ma zdiagnozowaną migrenę z aurą. Cierpi na to już wiele lat, badania, tomografia, etc. są dobre. Ataki się nasilają. Ostatnio kolejny lekarz przepisał jej Divascan, bierze go przez okolo 3 tygodnie niby nie ma silnych bólów głowy ale za to źle się czuje, odczuwa lęki, miewa hustawki nastroju, nie potrafi się skupić i czytać ze zrozuminiem. Jest przerażona, placze, nie wiemy co z tym zrobić. Przerwać leczenie, czy brać dalej. Poradźcie, może koś miał takie skutki uboczne i co robić.

znam osobe co bierze ten lek dosyc dlugo,fakt ze pomaga,ale skutki jak ww.sa identyczne,jak bys cos sie dowiedzial prosze napisz tu o tym

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: