Reklama:

Cicha migrena, migrena bez bólu głowy, aura, migrena acefaliczna (44)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
10-07-2018, 17:51:44

Witam mam 30 lat od jakiegoś czasu te same objawy co wy zaczyna się od plamki później problemu z wypowiedzeniem się a także drętwienie byłam na sorze ale stwierdzili ze to nadciśnienie. Moj lekarz zlecił dużo badań jestem w trakcie a do neurologa dopiero dostanę się na nowy rok 🙈 obstawiam ze to aura i te migreny ale te uczucia są okropne ! Nie można normalnie funkcjonować a do tego strach ze znowu to się zacznie .. okropne jak z tym żyć ?:/
gość
13-07-2018, 19:21:01

Treść zablokowana przez moderatora

gość
16-07-2018, 11:04:21

gość
22-07-2018, 08:51:23

gość
05-09-2018, 07:39:01

mnie pomaga mała dawka propranololu. 10mg i atak jest krótszy. może komuś się przyda.
gość
17-10-2018, 18:51:21

Witam wszystkich na tym bardzo ciekawym forum ja mam to samo co tutaj wszyscy wiec nie ma się co rozgadywać plamka potem zygzak i tak cały czas wcześniej nie miałem bólów ale teraz się pojawiły nie boli głowa nie pulsuje tylko jedynie bolą mnie oczy z tylu miałem tomograf mri cała resztę badań nic nie wychodzi. Jest nie co to już mam strach ze to jakieś niedotlenienie mózgu czy coś bo w sumie te objawy są tak opisywane w łącznie z okulistka której chciałem wytłumaczyć w czym problem i mówię ze może to aura migrenowa tak to pasuje a ona no napewno tak jednym zdaniem i stwiedzila ze mogę mieć udar w każdej chwili wiec sobie proszę wyobrazić jaki wyszedłem szczęśliwy i nie wiem bardzo mnie to gnębi w sumie i myślenie o tym ze może się to wydarzyć jest bardzo męczące co chyba nasila objawy , nie wiem jak się diagnozować o odnieść do tej kwestii udali niedokrwiennego. Pozdrawiam mężczyzna 35 lat od 2 lat mam to dziadostwo . Jeżeli macie jakieś pomysły rady to chętnie przeczytam
gość
18-10-2018, 16:14:44

z udarem to nie ma nic wspólnego, problem nie dotyczy w zasadniczej części mózgu. Ból z tyłu oczu nie świadczy o ich chorobie. A co jest przyczyną. Taka prozaiczna choroba, która najczęściej atakuje między 30 a 50 rokiem życia.
gość
04-01-2019, 20:56:09

Witaj mam to samo zygzak zaburzenie widzenia czasami polowiczne widzenie trwa to 20 minut czasami dretwieje mi reka,nos twarz. Wszystko bez bolu mysle ze to migrena bez bolu poniewaz eeg oraz tomograf jest ok.
gość
15-01-2019, 11:42:22

tym stwierdzeniem błądzisz
gość
16-01-2019, 20:23:16

Problem polega na tym że świadomość naszych lekarzy w tym temacie jest praktycznie żadna. I nie pisze tu o lekarzu POZ tylko o specjalistach takich jak neurolodzy.
Z internetu dowiesz się 100 razy więcej.
Ale iść do lekarza i tak warto, ich zaletą jest to że zlecą ci kupę drogich badań i przynajmniej wykluczysz, dla własnego spokoju, inne przyczyny

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: