Reklama:

Całkowite wyleczenie epilepsji...? (273)

Forum: Padaczka

gość
23-11-2016, 11:26:09

Do gość z środa 08:57:30
Niestety z epilepsji nie można się wyleczyć. Chorobę można jedynie ustabilizować lekami, ale to wymaga czasu, bowiem nie każdy lek od razu zadziała. Może się też tak zdarzyć, że aby epilepsję ustabilizować, lekarz będzie próbował różne leki. Niemniej jednak epilepsja-padaczka jest choroba nieuleczalną. Pozdrawiam Tomek
gość
02-01-2017, 11:02:50

Witam od pewnego czasu a mianowicie od lipca , w lipcu bylem na fwstiwalu sunrise 4 dni picia I balangi zrobily swoje borykam sie z pewnym problemem, czesto mlaskam bez przyczyny I mam przez to problemy ze snem , gdy tylko sobie o czym pomysle lezac w luzku to pojawiaja sie napady stresu itp. Pojawily sie tez problemy z laknieniem I ochota na sex . Od 4 podstawowki do 2 gimnazjum leczylem sie na epilepsje . Myslalem ze ta choroba to juz przeszlosc ale robi sie coraz gorzej , a w pracy orzy wielkim chalasie I blyskajacych maszynach czesto mam napady bulu glowy. Nie wspominajac I naglych zgonach na imprezie domowce , co do piwek w klubach jest ok ale gdy pijemy w domu czesto zgonuje bezprzyczyny , czy to mozliwe ze to poweut choroby ?
gość
03-01-2017, 12:12:33

Aby chory człowiek na epilepsję nie miewał częstych ataków musi przestrzegać zasad jakie obowiązują przy tej chorobie.
Ty z tego co czytam w ogóle nie przestrzegasz, więc nie dziw się, że miewasz częste ataki.
A tak szczerze, jak czytam twój post, to mi się robi słabo, błędy ortograficzne i brak poprawnej polszczyzny.
Alicja
gość
03-01-2017, 15:29:23

Jak mozesz nie szanowac swojego zdrowia?, wiem Ty chcesz wyprzec chorobe, jednak musisz zdac sobie sprawe , ze epilepsja nie ustapila , ona byla w uspieniu a teraz objawia sie coraz silniej i czesciej ze wzgledu na Twojefrywolne zycie.
Jesli masz na uwadze luzne zycie z alkoholem w tle to masz prawo , a jesli chcesz byc w zgodzie sam ze soba i wziac odpowiedzialnosc za swoje zdrowie psychiczne , i neurologiczne to musisz sie ustatkowac , najpierw zapisz sie na wizyte do neurologa , jesli bedziesz wymagac pomocy psychologa to w drugiej kolejnosci tam sie udasz po pomoc.
Do Ciebie nalezy decyzja.
Powodzenia, pamietaj ze nie ma towarzystwa zeby sie nie rozeszlo , a Ty zostaniesz sam z nieleczona epilepsja.
gość
21-04-2017, 06:03:18

Nie traćmy nadziei na wyleczenie. Mój syn po stopniowym odstawieniu leków przez lekarza nie ma już ataków 15 lat. Z czgo jestem bardzo szcześliwa. Moje źycie było kiedyś koszmarem ale jednak cuda się zdarzają
gość
21-04-2017, 13:18:42

Proszę, niech Pani napisze coś więcej o chorobie syna. Da Pani nadzieję innym. Jak długo chorował? Czy dużo miał ataków? W jakim wieku to minęło? Czy ataki od razu ustąpiły jak zaczął leczenie? Jaki leki brał? Jak długo je odstawial?Ile miał lat jak zachorował?Jaki to był rodzaj padaczki? Czy to były ataki z utratą przytomności? Bardzo proszę o odpowiedź. Jestem załamana
gość
29-06-2017, 09:47:38

https://www.youtube.com/watch?v=t30AJ7h_uDw.
Wydaje mi sie ze to jest kluczem do sukcesu. Głebokiie przeponowe oddychanie. Jak czujecie że atak nadchodzi wstrzymajcie oddech na 20 sekund i po wszystkim. Wiekszość epileptyków oddycha klatką piersiową (częste, głębokie oddechy) co prowadzi do hiperwentylacji i niedotlenienia mózgu. . Aby zmierzyć zawartość tlenu w organizmie wstrzymajcie oddech po wydechu. Ja zaczynałem od 8 sekund, przy 20 sekundach objawy ustają. Celem jest 50-60 sekund. Plus surowa dieta (raw food).
gość
04-07-2017, 11:05:17

Jedźcie do Lichenia Pomódlcie się całym sercem oddając swe troski Maryjnym objawieniom napijcie się wody uzdrowiskowej ja odstawiłem leki 4 lata temu a nie mam ataków od 11 lat. Uważam że pomogło mi to cudowne miejsce i źródło wody
gość
04-07-2017, 11:07:38

Tą wodą się umywałem i piłem
gość
21-07-2017, 08:47:35

Mój ojciec nie miał napadów od trzydziesyu lat. Nie brał w tym czasie żadnych leków. A wczoraj, ni z tego, ni z owego napad padaczkowy.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: