Reklama:

Całkowite wyleczenie epilepsji...? (273)

Forum: Padaczka

gość
16-08-2017, 16:07:09

witam, teraz czytam ten wpis a niedawno byłam na wykładzie o boreliozie - polecam zrobić kilka niezależnych testów .
Gość 2015-01-13 13:01:20
A ja nie wiem jak to jest z Moim Mężem. Dokładnie rok temu w nocy zdarzył mu się atak duży, pierwszy raz w życiu, w nocy. Byłam przerażona bo nie wiedzieliśmy co jest. Wszystkie badania ok. U neurologa eeg wyszło z opinią "zapis nie mieści się w normie, z tendencją do występowania zmian o charakterze napadowym". Po tym lekarz stwierdził padaczkę i zalecił 2xdepakine chrono 500. Od tamtej pory żadnego incydentu. Po 10 miesiącach eeg powtórzone opinia prawie taka sama tylko te wszystkie fale o mniejszej częstotliwości. Ponoć po 1 ataku padaczki się nie stwierdza ale nie wiem. Może to był epizod. Mąż pamiętam miał wtedy na kilka dni przed atakiem bóle żołądka i klatki piersiowej które po ataku ustąpiły, w dniu przed atakiem ciężko pracował w lesie, a w nocy pojechał po znajomych do miasta i po powrocie ok 1 godz od zaśnięcia ( nie mógł zasnąć ) wydarzył się atak. Być może warto skonsultować to z innym neurologiem ? Pytam Was bo jesteście w temacie bardziej niż ja choć przeczytałam już chyba wszystko. Lekarz powiedział, że jak przez 2 lata nie będzie ataków to spróbujemy odstawić leki ale ja się tego boję, a z drugiej strony łudzę się, że może to jednak nie padaczka ?
gość
22-08-2017, 17:08:28

Choruje 18 lat prawie.masa leków mam już dość.napadów brak 7 lat.odstawić leki?
gość
22-08-2017, 18:30:02

Gość 2017-08-22 19:08:28
Choruje 18 lat prawie.masa leków mam już dość.napadów brak 7 lat.odstawić leki?
NIE. Nic nie piszesz jaki masz rodzaj padaczki, jakie przyjmujesz leki. O zakończeniu leczenie decyduje lekarz, skoro lekarz nic na ten temat nie mówi, sama nie możesz zadecydować. W moim przypadku atak padaczki nastąpił po 10 latach.
Pozdrawiam
gość
24-08-2017, 11:46:48

Dokładnie. Samemu nie wolno odstawiać sobie leków. Taką decyzje może podjąć wyłącznie lekarz prowadzący. W ogóle wszelkie decyzje związane z lekami muszą być skonsultowane i potwierdzone przez lekarza
gość
24-08-2017, 17:36:55

A ja uważam, że skoro nie ma ataków tyle lat to mozna podjąć decyzję o odstawieniu leków, ale pod kontrolą lekarza, stopniowo. Jest mnóstwo przypadków, że ataki nie wracają. Padaczka może sama ustąpić. W około 70% tak się dzieje. To nie jest prawda, że to jest choroba na całe życie.
gość
24-08-2017, 17:40:23

Niektórzy lekarze niestety każą przyjmować leki całe życie, nawet jak ktoś miał jeden atak. Skontaktuj się może z innym lekarzem?
gość
09-10-2017, 11:04:11

To nie prawda ze jak sie lekow nie bierze
to epilepsia nie wroci wroci i to z wieksza sila
Wlasnie wrocilam od znajomych i u nich mialam atak przyjechalo pogotowie bylo zle
i znowu trzeba brac leki u mnie minelo 12lat od ostatniego ataku nie bralam lekow bo myslalam ze jestem zdrowa mylilam sie nawet robilam prawo jazdy i teraz musze zakonczyc jazde.
Na pocieszenie tego wszystkiego jest to ze mam padaczke Po urazowa a moja 3 letnia corka tez ma padaczke wykryto u niej jak miala nie cale 2 lata jak to jest ze jeden lekarz mowi ze padaczka jest dziedziczna a drugi mowi ze nie bo mam Po wypadku Epilepsie.
Wiec juz sie pogubilam w Tym wszystkim
Moje zdanie jest takie ze lekarze Sami nie wiedza. Pozdrawiam
gość
13-12-2017, 12:58:39

Znalazłam to forum i nie wiem czy ktos tu jeszcze zaglada, jeśli tak proszę o odpowiedzi. Córka ma 10 miesięcy w wieku 4miesiecy dostała 4 ataków w czasie snu, dokładnie w trakcie wybudzania. Wyglądały różnie ale nie siniała tylko drżała, oczki zwrócone ku gorze, innnym razem język wysunięty i klekotanie. Stwierdzono padaczkę, od razu włączono leczenie Tegretol, Od pół roku od momentu włączenia syropu żadnych Napadów. Ale od kilu dni zdarza się ze drży jaj buźka i szyja. Wizytę mamy w piątek. Jest z nią kontakt i po dotknięciu buźki drżenie przechodzi. Czy to nawrót choroby ? Nie jest to typowy atak tylko drżenie. Pomóżcie , bardzo się martwie
gość
13-12-2017, 13:03:26

Te drżenie buźki wsytapilo jednym razem w momencie zabawy , córka była mocno podekscytowana, zadowolona ale również wystąpiło jak była spokojna , siedząc na dywanie układała klocki. Trwa to maksymalnie 5-6 sekund i przechodzi gdy dotknę buźki.
gość
14-12-2017, 16:12:23

Nie jestem jakimś ekspertem. Mogę jedynie powiedzieć. że Epilepsja ma wiele postaci, i każda inaczej się charakteryzuje. Dobrze, że Pani córeczka jest pod opieką lekarza. Może Pani właśnie podczas wizyty zapytać lekarza o jego podejrzenia i jego zdanie w sprawie tego drżenia. Trzeba pamiętać też o tym, że córeczka dopiero rozpoczyna leczenie i ma dopiero parę miesięcy. Podejrzewam, że w późniejszym okresie życia, niezbędne badania, lepsza wiedza na temat stanu Pani córeczki , pozwolą na określenie rodzaju epilepsji.
Życzę zdrówka małej, a Pani dużo wytrwałości
P.S. Tak z własnego doświadczenia, sam choruję na epilepsję, niech Pani gromadzi dokumentację medyczna córki, może się okazać potrzebna w przyszłości. Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: