Reklama:

bóle psychogenne kręgosłupa nerwica depresja bóle stawów objawy (49)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-10-2017, 17:03:55

Proszę powiedzcie czy to może być rwa ramienna :( ?
*** silny tępy i piekący ból w oznaczonych miejscach, niezależnie czy jestem w spoczynku czy nie
*** uczucie mocnego ciągnięcia z bólem, jakby ktoś mnie powiesił na haku za skórę, ból się nasila gdy ciągnę ramiona w dół
*** mrowienie do potylicy i policzka, a także do ramion, gdy masuję obojczyki to strzelają pod dłonią
*** rano ból i sztywność w rejonach które oznaczyłam nie do zniesienia, utrzymuje się cały dzień
*** uczucie jakby mnie coś związało i zacisnęło w górnej części kręgosłupa
*** ból odcinka piersiowego, a przy dotyku także pod kośćmi obojczykowymi z przodu
Dominika
gość
28-10-2017, 17:08:38

Nie moge wkleic zdjecia, Oznaczone miejsca to szyja po bokach obojczyki i lopatki, promieniuje do rak i slabna miesnie palcow u rak.
Rezonans szyjny ok, mam dyskopatie ledzwiowa i hashimoto.
Dominika
gość
13-12-2017, 08:30:11

witam! Ja mam takie bóle od 20 lat i nie wiem co to jest za cholerstwo. Chodziłam po różnych lekarzach ostatnio siedem razy u laryngologa byłam bo coś czułam jak mi przeszkadza w gardle. Laryngolog nic nie stwierdził wysłał mnie na Tomograf zatok komputerowy również nic nie wykazało co chwilę mnie coś boli .
gość
09-01-2018, 15:26:41

Witam mam takie same objawy juz od 10 lat .wykluczone jakiekolwiek schorzenia.dzis bylam u psychiatry dal leki .ale konieczna jest wizyta u psychoterapeuty i dluga terapia.no coz nerwy i stres potrafia nas zjesc zaczynajac od glowy.te wszystkie bole to bole psychogenne.poprostu trzeba popracowac nad soba i jak radzic sobie ze stresem.
gość
11-03-2018, 18:30:13

Ja mam też wszystkie bole: rąk i nóg, bioder, całego kręgosłupa, żeber, lopatek . Wiem, ze mam zhustany kręgosłup ledzwiowy, ale reszta?Morf, wapń,fosfataza usg jamy b. w normie ( Oczywiście za swoje pieniądze). Zacznie się chyba chodzenie od annasza do Kajfasza. :- Mam 45 lat.
Początkująca
17-04-2018, 12:15:51

Mi na uciążliwe i nawracające bóle pomogły delikatne masaże i ćwiczenia. Zmieniłam też dietę i zrobiłam badania, żeby dowiedzieć się czego brakuje. Akurat u mnie ujawniły się dość duże niedobory witaminy K, przez co czułam ból w stawach i kościach, drętwienie i mrowienie. Długo nie mogłam dojść o co chodzi, aż w końcu w badania pokazały, ze chodzi o niedobór kilku składników. Żeby stopniowo je dostarczać do organizmu dostałam najpierw zalecenie, żeby brać tabletki kinon https://www.apteka-melissa.pl/produkt/kinon-30-tabl,8626.html - które wbrew moim obawom wcale nie są takie najdroższe, a podobno faktycznie przynoszą oczekiwane rezultaty. To oczywiście nie wszystko, bo niedługo czekają mnie kolejne kuracje, a za jakiś czas następne badania, ale ważne, że w końcu wiem gdzie leży przyczyna i jak mogę się jej pozbyć
Początkująca
22-04-2018, 23:53:16

Czasami niektóre alergie pokarmowe objawiają się właśnie bólami stawów i kości. Może warto byłoby zrobić testy na nietolerancje pokarmowe? Polecam poczytać o tym na http://eurolinefood.pl Badanie można wykonać samodzielnie w domu, także nie jest to obecnie duży problem.
gość
25-04-2018, 11:19:23

Ja polecam na ból profilaktycznie mieszankę ziołową wybrać najlepiej z tąd http://zielarzradzi.pl/ pod swoje schorzenie.
gość
27-04-2018, 07:05:10

Jeżeli jest jakiś problem to nie ma co zwlekać tylko trzeba iść do specjalisty. Ja miałam problem z powracającym bólem kolana, faszerowałam się tabletkami i tak nic nie pomagało. Od znajomej dowiedziałam się o centrum rehabilitacji pana Mazura w Rzeszowie i skierowano mnie tam do pana Rodkiewicza. Jestem mu ogromnie wdzięczna bo nareszcie mogę powrócic do biegania i nie martwic sie o ból. Zreszta mozecie o nich poczytać fizjoterapia-mazur.pl

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: