Reklama:

bóle psychogenne kręgosłupa nerwica depresja bóle stawów objawy (49)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Początkujący
11-04-2011, 21:17:39

Witam. Chciałem zapytać czy ktoś zmaga się z podobnym problemem co ja. Mianowicie przeszedłem mnóstwo rehabilitacji i nic. Problem zaczął się od uszkodzonego kolana z którym męczyłem się 2 lata zanim mi je poprawnie zoperowano. W międzyczasie pojawił się problem pleców w odcinku lędźwiowym (kręgosłupa). Ogólnie też ze względu na kolano ograniczyłem się ruchowo, (praca przy komputerze) i żyłem do dzisiaj w dużym stresie.
Stopniowo objawów mi dochodziło, począwszy od:
-kręgosłup lędźwiowy (stacjonarny ból, przeskakiwanie, problemy ze schylaniem, leżeniem itd)
-kręgosłup szyjny (ból, strzelanie)
-barki (maskryczne strzelanie i czasem z bólami)
- strzelanie nadgarstków, kolan
- ból i przeskakiwanie w pachwinach (biodra)
- ból w okolicy mięśnia 4głowego czasem gdzieś koło łokcia
- bóle kręgosłupa gdzieś w odcinku piersiowym
- ból w klatce piersiowej, trochę serducho i nawet problemy z oddychaniem (usg cisnienie okey).
- ucisk gdzieś w tyle głowy
Bóle cały czas się zmieniają. Raz boli 1 z 2 a raz 3 z 4.
Żyłem w dużym stresie i jest coraz gorzej bo dodatkowo przejmuje się że lekarze mi nie pomagają i coraz więcej mam dolegliwości.
Jeszcze potrafiłem wymiotować i mieć biegunki w mega stresowych sytuacjach. Ogólnie brzuch też mnie bolał i miałem często wzdęcia. Jak coś zjem lipnego to od razu boli itd.
Miałem też rezonans w odcinku lędźwiowym i mam 2 wypukliny centralne bez ucisku na korzeń L4/L5/S1. Na rehabilitacji mówili mi że najprawdopodobniej w szyi też mogę coś mieć nie tak z dyskami. Jednak cała rehabilitacja, akupunktura itd nie pomagała. Wcześniej sporo różne sporty trenowałem, a teraz lipa straszna. Ostatecznie lekarz mi powiedział że to z głowy problem. Że mam wyluzować i wracać stopniowo do sportu a zmiany w kręgosłupie to jak byśmy zrobili każdemu MR-a to na 10, 9 by miała wypukliny itp. Najbardziej narzekam na kręgosłup i strzelanie stawów. Faktycznie to z nerwów? Miał ktoś podobnie? Dodam jeszcze że okresowo pocą mi się ręce, obgryzam paznokcie a wczoraj jak zacząłem jeździć na rowerze zaczęło mnie boleć drugie kolano... jestem znowu zdenerwowany i straciłem chęci do jedzenia. Proszę wszystkich co mieli podobne dolegliwości o wypowiadanie się. Potwierdzenie, że nie jestem sam pozwoli mi łatwiej z tym walczyć i zdiagnozować źródło problemu. Pozdrawiam.
gość
06-06-2011, 20:04:07

Ja mam identycznie ziomuś to jest przez to, ze jak byles maly to grales w siate w noge na asfaltowych boiskach, asfalt nie ma amortyzacji młode miękkie stawy to odczuwają ale nie bolą, a teraz wszystko wyszlo i pięknie albo nam pomogą lekarze albo wózek
gość
15-06-2011, 11:33:26

Hej, mam 27 lat i wróciłam wczoraj od kolejnego z 15 ortopedów. Zmagam się z problemem od 7 lat: najpierw zaczęły boleć kolana (dostałam zastrzyki i prądy, ktore oczywiście nie pomogły), potem ból przeniósł się stopniowo na biodra, głównie pachwiny, potem z prawej strony wszystko poszło na lewą stronę i teraz zaatakowało od paru miesięcy kręgosłup lędźwiowy i okolice pod łopatką. Wydałam już fortunę na lekarzy i badania i nic, diagnozy, to:

3 lekarzy: nie wiadomo
2 lekarzy: przyparcie boczne rzepki, konflikt panewkowo-udowy, a kręgosłup to w sumie od stacjonarnego trybu życia (tyle, że rehabilituję ten cholerny kręgosłup od roku i bez rezultatu!),
a 3 lekarzy zasugerowało bardzo wyraźnie, że mam biodra czyste i problem siedzi w mojej głowie: utajona depresja, bądź utajona nerwica.

Dodam, że mam zrobione wszystkie możliwe badania bioder, kolan, pleców, prześwietlali mnie milion razy, robili rezonanse, badania krwi, miałam konsultacje reumatologiczne. No i sama nie wiem, co robić, bo oczywiście mam problemy w życiu, jak każdy i nie zawsze jest różowo i kolorowo, ale kurcze, raczej jestem osobą pozytywną. Z drugiej strony, nie wiadomo, co tam mi w głowie może siedzieć i po tej wczorajszej wizycie (wybitny profesor w dziedzinie bioder) chyba zdecyduję się na wizytę u psychiatry, albo psychologa, jeszcze nie wiem.
Słuchaj, jeżeli jest jeszcze jakaś możliwość wyjaśnienia twojej choroby z ciała, nie z duszy, to próbuj, ja jeszcze idę w poniedziałek do jednego ortopedy (dodam, że to na prawdę najwyższa półka, nie lekarze z przypadku) i zobaczę, co mi powie. Ale na pewno warto rozważyć taką możliwość, pójść, pogadać... a nóż się coś w głowie odblokuje, albo wyjdzie coś, o czym nie wiedziałeś, że w tobie siedzi.
Mnie ból tak męczy, że już nie mam ochoty na nic, ale wiem, że trzeba znaleźć w sobie siłę, żeby zwalczyć to cholerstwo.

Aha, jeśli chodzi o mnie, to dolegliwości odczuwam tylko na płaszczyźnie ortopedycznej, nie mam zaburzeń innych czynności, ale to może oczywiście być różnie od osoby, do osoby. Natomiast bóle też mam wędrujące. Dziś na przykład siedzę w pracy i przeklinam całą lewą stronę, bo boli pachwina, ale też odcinek lędźwiowy i kolano lewe. A wczoraj bolało prawe

Będę tu zaglądać pd czasu do czasu, może wspólnie coś wymyślimy

Pozdrawiam ciepło, B.
gość
07-07-2011, 22:26:15

no to mamy na dzień dzisiejszy to samo... ja jeszcze mam szyje bolącą .... tylko że u mnie jakieś tam wypuklinki są... no ale poza rehabilitacja i ćwiczeniami chyba nic nam nie zostaje... 7 lat to trochę mnie to nie cieszy... ja mam ze 3 lata problem ... hymm w sumie to na studiach mnie zniszczyło a miałem ponad 300 zaliczeń także nerwy były.
gość
20-12-2012, 11:42:37

Czytam opisy chorób mam podobne objawy.Proszę moich poprzedników o odpowiedż czy pomógł psycholog.
gość
06-03-2013, 18:08:03

Też mam taki problem z bólami ,lecz dodatkowo mrowią mnie stopy i głowa. Miałem masaż pleców i nie powiem pomogło ale po trzech dniach wszystko wróciło. Jak ktoś by się pozbył tych dolegliwości to napiszcie może jak się pójdzie tą samą drogą być może pomoże.
gość
04-01-2014, 01:53:55

może to borelioza , zbadajcie się testem KKI w Warszawie
gość
06-07-2014, 15:22:30

A bolą was ręce nogi plecy i dretwieja
gość
15-08-2014, 20:43:47

Mam wszystko to samo co poprzednicy, lacznie z problemami z oddychaniem, za soba rehabilitacje, lekarzy itp,. z tym ze ja wyraznie przeszedlem borelioze jak zaczalem dochodzic co mi dolega, z tym ze po boreliozie w badaniach nie ma juz sladu a bole dalej sa, bardzo dobry lekarz sugeruje ze to wlasnie wszystko w glowie siedzi i stresy itp. szkoda ze temat juz stary, chetnie bym pogadal z zalozycielem, pzdr
gość
25-08-2014, 17:42:44

Mam 48 lat , lekko w zyciu nie pracowalem, lekarz twierdzi ze mam poczatki artretyzmu, mowi ze moje stawy sie zuzyly , mam bole w stawach, i odcinku szyjnym kregoslupa, i odcinku ledzwiowym, boli miednica i jakby lekko pieklo czasami w tych stawach, strzyka, czasami nie daje mi zasnac bol lokcia czy kolan, lykam magnez i naproksen , nic nie pomaga , pomaga troch tramadol, stalem sie bardziej nerwowy, sam nie wiem co to za choroba, a moze to wina kregow szyjnych i ledzwiowych sam juz nie wiem, ale coraz trudniej zyc, i trudno o dobrego lekarza i odpowiednie badania.:

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

Dziwne bóle głowy
Czesc! 2msc temu byłam na kontroli u ginekologa. Z wynikami krwi. Tam wyszła wysoka prolaktyna. Plus bóle głowy, problemy z oczami jakby ucisk i lekka mgła. Przez 3min tak mi się robi. W dodatku mrowienie/drętwienie lewej strony twarzy. Głowa boli mnie przedewszystkim na czubku ( ciemieniowej) ból nie jest ciągły.
Guz przysadki mózgowej
Od roku czasu mam bóle głowy. Takie do wytrzymania. 5msc temu w badaniu krwi wyszła wysoka prolaktyna i gran.kwasochłonne. Do bólów głowy, doszły zaburzenia wzrokowe, czasem mam mroczki przed oczami z lekkimi zawrotami głowy.. Na rozenons głowy czekam do 17 kwietnia :( objawy nie ustępują. Na skierowaniu pani neurolog nie wpisała pilne. I stąd tyle czekania Czy ktoś miał tak podobnie i podejrzenie guza przysadki mózgowej ??
gość
Uszkodzone nerwy w głowie
Dzień dobry, Czy aktualnie jest na forum osoba, która jak w tytule ma uszkodzone nerwy w głowie? Jak z taką chorobą radzicie sobie zawodowo jeśli jedyną realną pomocą sobie jest próba ochrony uszkodzonych nerwów przed wiatrem..? Pytam, bo nie rozstaje się z nakryciem głowy (jedynie w lato). Jeśli leki, zabiegi i operacje nie przynoszą trwałej ulgi a jedynie tymczasową to jak sobie radzicie?
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
Reklama: