Panowie,objawy które tutaj opisujecie to w większości wynik depresji. Sam przez to przechodziłem i wiem,że depresja może powodować dolegliwości bólowe. Problem który długo was martwi np kontuzja kolana idt wprowadza w długotrwały stres który powoduje właśnie różnego rodzaju mrowienia czy bóle przechodzące np z prawej strony pleców na lewą stronę. W obawie poważnej choroby można zrobić wszystkie badania krwi,rezonans głowy czy któregoś z odcinka kręgosłupa,ale najpierw polecam podejść do rodzinnego lekarza i poprosić o leki uspokajające. Mi od razu wszystkie dolegliwości minęły oprócz jednego bólu uda promieniującego do kolana które było przyczyną mojej depresji i pozostałych dolegliwości bólowych(pleców przy łopatkach,karku,głowy,ucisk serca czy nawet w łokciu). Rok już się męczę z tym promieniującym bólem ale cieszę się ,że udało mi się pozbyć wszystkie pozostałe. Określenie ,że to od nerwów jest zbyt ogólne,nazwane depresją i samo uświadomienie sobie tego może być kluczem do rozwiązania problemów.