Reklama:

bóle psychogenne kręgosłupa nerwica depresja bóle stawów objawy (49)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
28-09-2015, 19:27:08

Witajcie - umnie jest tak. am 35 lat dosc ostrego rowerowania, od pewnego czasu duzo auta i stresy w pracy (budowlanka). zaczelo sie od boli glowy i karku, potem lekkie strzelanie kregoslupa, od roku praktycznie codziennie boli mnie tyl glowy, i strzela mi 70% stawow kregoslupa, na przeswietleniu wyszlo mi zniesienie lordozy szyji, najgorsze jest to zmeczenie i niechec oraz ucieczka od otoczenia, najlepiej mi samemu poniewaz jak glowa lezy to jest duzo lepiej....nie mam pojecia skad mam to chrupanie stawow ( w szyji mam jakby rozsypany piasek_pozdrawiam
gość
21-11-2015, 00:19:13

Witam mam 21 lat i również zmagam się z podobnymi objawami, od maja 2015 roku zaczęła się moja przygoda z barkami.Ból przy unoszenie rąk,strzelanie.Udałem się natychmiast do lekarza rodzinnego zlecił mi badania reumatologiczne,morfologie,ob.Skierowanie do reumatologa.Finał był taki,że wyniki były bardzo dobre nic nie wskazywało na chorobę.W środku wakacji problem nagle sam się rozwiązał, ustał ból i strzelanie niestety aby powrócić w większym wymiarze.Zaczęły boleć kolana,kostki,biodra.Nogi mając oparte o stolik siedząc na fotelu nie mogłam z bólu zgiąć,aby później wstać w kostkach to samo.Miałam przez ok 2 lat ogromne stresy przez co pociągnąły za sobą inne problemy.Lekarz powiedział,że to bóle neurologiczne prawdopodobnie.
gość
18-12-2015, 10:16:52

Aktualnie panuje moda na magnetoterapię, ludzie doceniają takie naturalne metody. Ja sam jestem przykładem tego, że niestety tabletki i leczenie farmakologiczne czasami okazują się bezradne...Korzystam z MagnetON max już drugi miesiąc i w końcu mogę normalnie przeżyć dzień bez bólów głowy.
gość
23-05-2016, 08:16:01

Ja uważam, że w terapii kręgosłupa równie istotną rolę co ruch, odgrywa jakościowy wypoczynek. Ważnym jego elementem jest miejsce, w którym śpimy - nie może to być składana sofa, wersalka czy inny wynalazek. Kiedy ma się problemy z kręgosłupem lub chce się ich uniknąć w przyszłości, należy wręcz sypiać na dobrej jakości materacu. W naszej pracowni testowaliśmy przeróżne materiały i najlepiej sprawdza się pianka wykorzystywana do produkcji materaców Viscotherapy Art Medic. Te właśnie materace i poduszki ortopedyczne polecamy naszym pacjentom -są one, jak wspomniałem - bardzo ważną częścią terapii kręgosłupa.
gość
11-07-2016, 22:32:17

Witajcie, mam 37 lat, całe życie dążyłem do sukcesu, dobre studia,świetna międzynarodowa korporacja, manager.. od 1roku bolał mnie kręgosłup szykany, potem lędźwiowy i w końcu cały piersiowy przód rzeber. Zrobiłem rezonans całego ciała, najlepsi ortopedzi włącznie z lekarzami reprezentacji PL- tylko sie śmiali i nic nie pomagali, zabawne bo pracowałem kiedyś w farmacji i wiem jakie to parszywe środowisko które chce leczyć, ale nie wyleczyć.Zglebial dzień w dzień temat, kręgi strzelały, wszystko bolało i boli -dodam ze budżet mnie nie ograniczał- nikt z lekarzy nie pomógł. Trafiłem przypadkiem do Chińskiego lekarza, który jak mnie zobaczył to po 1 h oglądania stwierdził, ze chce mi pomoc i wie jak- mam totalnie wyczerpany organizm, borykam sie z szarganymi nerwami i muszę zmienić cały styl życia bo skończę słabo. Tak uczyniłem, wszystkie te rechabilitacje... Były warte 5% tego co uczynił Chińczyk w tydzień. Kluczowa kwestia to dieta i regularne posiłki, odstawić masażystow i keglarzy. Kazał leć na jaśku, wywalić najdroższą ortopedyczna poduszkę, naciągacze mięśnie na piłce 70, wprowadził mi zioła chińskie b.skuteczne i prosił bym przeczytał 2 książki. Nasza medycyna nie pomoże wam w tych problemach. Wiele ludzi nawet nieceie ze ma np. zzsK...moje stawy i kości chrupią nadal jak by miały sie rozpaść, ale jest lepiej jak było. Pozdrawiam i nie dajcie sie temu bez leków w młodym wieku....
gość
12-07-2016, 13:49:20

CHrupanie w stawach nie jest samo w sobie problemem. Natomiast bóle głowy mogą wyraźnie utrudnić życie i często majaą podłoże napięciowe. http://www.rehabilitacja-wloszczowa.pl/
gość
06-09-2016, 19:46:29

Wszyscy się skarżą rozwiazan brak. Nie bede sie rozpisywac bo mam jak wy..wszystko niby dobrze a wymiotuje z bólu..ilosc lekarzy,rechabilitantow jaka przeszłam...zrobie podejscie moze do środków psychotropowych i zobacze czy po 2 miesiącach cos sie zmieni jesli juz nie to..to poddaje sie i ide do poradni bolu ćpac przeciwbolowe. Mi pomaga 2x Antidol rozkruszony po 20 min jesli na w miare pusty zolądek
gość
07-09-2016, 09:02:10

no do tej pory nie było leczenia przyczynowego, więc i nie można oczekiwać poprawy, blokowanie objawów w jakikolwiek sposób, nie rozwiązuje problemu
gość
29-11-2016, 17:50:36

Proponuję wizytę u psychiatry, wiem to z autopsji . w 2014 r udzieliła mi się taka przypadłość z powodowana b.trudną sytuacją w firmie w której pracowałem przez 30 lat. Zaczęło się od pulsacji w dolnej części tułowia pod mostkiem żeber.Duszność następnie kaszel i poty atakowały mnie po krótkiej rozmowie , zimno towarzyszyło mi przez cale lato, chodziłem w kurtce i dalej było zimno. Leczono mnie różnymi lekami i antybiotykami, odczuwałem ból wątroby .Kaszel był świszczący , częsty narastający któremu towarzyszył obfity pot. Przez cały okres choroby , towarzyszyło mi rozwolnienie , nie pamiętałem jak człowiek normalnie się załatwia.Trójglicerydy 430 cholesterol 430. Leczono mnie pod kątem alergii, astmy,zapalenia oskrzeli , w końcu skierowanie do szpitala specj. we Wrocł. chorób gruźlicy i płuc. 6 dni badań , wyniki super. Zostałem wypisany ze szpitala i dzięki czujnemu oku ordynatora oddziału ,który sumiennie mnie przejrzał, zasugerował mi wizytę u psychologa lub psychiatry. Wybrałem psychiatrę . Udałem sie do ośr. zdr. we wr. DOLMED. dr. Hoc.polecam. Dzięki temu Panu jestem dzisiaj sobą . Diagnoza ; silna nerwica i ukryta depresja . Otrzymałem lek 100 trafiony , musiałem zażywać go przez 2 lata, jest rezultat .Chciałbym nadmienić ,że pracowałem w firmie jako kier. zaopatrzenia.Dzisiaj jestem sobą.Firma upadła , a ja zyskałem zdrowie.Sugestia doktora była taka , abym zmienił pracę. Cierpiałem ja i moja kieszeń przez 8 miesięcy 2014r. Pozdrawiam!
gość
06-12-2016, 00:40:59

Bóle kręgosłupa lędźwiowego, objawy jak wyżej są opisane, przy bardzo silnym stresie, podenerwowaniu zwłaszcza w pracy , bardzo silny ból lędźwi , zawroty głowy i przy okazji ból prawego kolana. Podłoże psychiczne, wizyta u psychiatry, zwolnienie lekarskie ponad pół roku i leki dobrze dobrane. Pomaga dobry bioenergoterapeuta, zastrzegam sobie bez żadnego masażu na kręgosłupie. Basen, czekam na krioterapię , ale to potrwa do roku 2017 aż do listopada. Na sanatorium mam czekać 25 miesięcy. Pozdrawiam

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: