Reklama:

tętniak mózgu-życie po embolizacji (438)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
18-09-2020, 18:02:32

Witam. W maju 2018 przeprowadzono u mnie embolizacje dużego tetniaka mózgu tętnicy ocznej prawej. Założono spirale i stent. W sierpniu 2019 miałam kontrolny MR i wszystko było ok. W sierpniu 2020 robiono mi ponowne badanie., w którym "uwidoczniono śladowy przepływ w obrębie embolizowanego tętniaka..." Zapisałam się juz na wizyte u specjalisty, ale mam obawy. Boję się, że nastąpiła rekanalizacja i za jakis czas będę musiała ponownie poddać sie zabiegowi. Nie wiem czy dam rady psychicznie, bo jeszcze po tamtym przezyciu mam problemy. Ledwo doszłam do siebie chociaz w zasadzie nie do końca. Może ktos z was miał podobne kłopoty. Proszę, podziel sie swoimi odczuciami
gość
28-09-2020, 21:28:11

Po jutrze moja pierwsza angiografia. Jestem osobą, która potrafi dostać atakU paniki i przez to mieć zawroty głowy i duszności...czy powinnam bać się badania? Boje się bólu i złego samopoczucia.
gość
09-10-2020, 09:24:14

Gość 2020-02-27 16:39:26
Ja miałam przeprowadzony zabieg embolizacji w lipcu 2019 roku w Szpitalu Wojewodzkim w Gdańsku i jeśli chodzi o profesorów czyli prof Zapaśnik i profesor z Lublina którzy mi ten zabieg wykonywali słowami wdzięczności nie da się opisać. Czuje się bardzo dobrze tyko przy zmianach pogody odczuwam dyskomfort w kwietniu mam mieć rezonans.
gość
09-10-2020, 09:27:06

Gość 2020-10-09 11:24:14
Gość 2020-02-27 16:39:26
Ja miałam przeprowadzony zabieg embolizacji w lipcu 2019 roku w Szpitalu Wojewodzkim w Gdańsku i jeśli chodzi o profesorów czyli prof Zapaśnik i profesor z Lublina którzy mi ten zabieg wykonywali
słowami wdzięczności nie da się opisać. Czuje się bardzo dobrze tyko przy zmianach pogody odczuwam dyskomfort w kwietniu mam mieć rezonans.
Witam, czy zabieg miałaś w znieczuleniu ogólnym? 17
gość
03-11-2020, 06:04:55

Gość 2020-09-18 20:02:32
Witam. W maju 2018 przeprowadzono u mnie embolizacje dużego tetniaka mózgu tętnicy ocznej prawej. Założono spirale i stent. W sierpniu 2019 miałam kontrolny MR i wszystko było ok. W sierpniu 2020 robiono mi ponowne badanie., w którym "uwidoczniono śladowy przepływ w obrębie embolizowanego tętniaka..." Zapisałam się juz na wizyte u specjalisty, ale mam obawy. Boję się, że nastąpiła rekanalizacja i za jakis czas będę musiała ponownie poddać sie zabiegowi. Nie wiem czy dam rady psychicznie, bo jeszcze po tamtym przezyciu mam problemy. Ledwo doszłam do siebie chociaz w zasadzie nie do końca. Może ktos z was miał podobne kłopoty. Proszę, podziel sie swoimi odczuciami
A ja mam do Ciebie małe pytanie. Jak dużego tętniaka miałaś i ile miałaś założonych spiralek?? Czeka mnie to niedługo i trochę się boję.
Nie martw się na pewno wszystko będzie dobrze!! :) Trzymam mocno kciuki :)
gość
19-11-2020, 15:56:26

Witam corka jest po operacji zaklipsowania tetniaka mozgu minąl juz miesiac i teraz 26 listopada bedzie pierwsza wizyta kontrolna ile jest zwolnienia lekarskiego po takiej operacji niema zadnych niedowladow ma bole glowy szum w uszach i jak sie schyli ma lekkie bole glowy
gość
26-11-2020, 07:12:14

Dzień dobry mam 38 lat. Jestem 6 dni po zabiegu embolizacji tętniaka tętnicy środkowej półkuli mózgowej prawej( założony stent) w Wojewódzkim Szpitalu w Gdańsku. Opieka jest tam naprawdę na wysokim poziomie. Zarówno lekarzy jak i pielęgniarek i pielęgniarzy. Po kontrolnym TK potwierdzającym prawidłowe wykonanie zabiegu mogłam wyjść po 3dniach do domu. Teraz kolejna wizyta kontrolna za miesiąc. Czuję się bardzo dobrze. Został mi malutki siniak na pachwinie i lekki ból szyi. Pozdrawiam
gość
02-12-2020, 06:10:27

Witam wszystkich
Też mam tętniaka 7x5.5mm
Miałam iść do szpitala do Katowic na badanie żył czy nadaję się na embolizacja, jeśli nie to będą otwierali głowę. Odwołali mi wizytę ze względu na covid. Czekam na telefon z nowym terminem. Jestem tym wszystkim przerażona. Boję się strasznie.
Powiedzcie mi proszę po jakim czasie po embolizacji albo operacji wróciliście do pracy? Jak dlugi był pobyt w szpitalu ?
gość
02-12-2020, 16:31:23

Nie czytasz czyichs postow , wyraznie kobieta pisze ze po 3 dniach od embolizacji wypisana ze szpitala.
A co do powrotu do pracy to nie wszystkie osoby pracuja , matki malych dzieci czy nawet w wieku szkolnym sa na utrzymaniu malzonkow aby opiekowac sie dziecmi w domu a nie podrzucac do pozal sie Boze panstwowych przedszkoli .
gość
02-12-2020, 17:22:15

Jej spokojnie! Skąd ta agresja?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: