Reklama:

tętniak mózgu-życie po embolizacji (438)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

gość
02-12-2020, 20:28:38

Hej :) Ja po embolizacji byłam dwa dni w szpitalu. Poszłam do szpitala w poniedziałek, we wtorek miałam operację, a w czwartek już wyszłam do domu. Zwolnienie miałam później jeszcze na trzy tygodnie. Ale do siebie doszłam w ekspresowym tempie. Troszkę bolała mnie jeszcze przez kilka dni głowa po operacji. Ale to minimalnie i mogłam cieszyć się, że już mam embolizację za sobą :) Bo też się na nią troszkę naczekałam przez Covid.
gość
03-12-2020, 05:48:17

Te obie emotikonki to miały być uśmiechnięte buźki, ale patrzę, że coś nie wyszło Dużo zdrówka!
gość
03-12-2020, 05:53:51

Zazdroszczę, że jesteś już po. Ja czekam i czekam, właśnie przez covid odwołali mi wizytę w szpitalu miałam być 18.11 i do tej pory cisza.
Denerwuję się bo przez parę ostatnich dni zaczęło mnie coś dziwnie w głowie "szczykać"
Miałam iść na 3 dni na szpital na badanie sprawdzające drożność żył. Czy nadaję się na embolizację czy muszą otwierać głowę. Po tym moim pobycie w szpitalu miałam mieć wyznaczony termin na zabieg/ operację.
gość
19-12-2020, 16:59:53

Gość 2016-07-21 21:11:01
Gość 2014-12-11 13:23:21
Peknietego tetniaka nie embolizuje sie , lecz klipsuje .
"Zdrowy"tetniak nie pekniety podlega embolizacji , neurochirurg dociera do mozgu poprzez naciecie w pachwinie I wprowadza sprezynki aby tetniaka wypelnic I zabezpieczyc przed peknieciem I wylewem.
Gdy jest inna sytuacja I tetniak pekl I nastapil wylew podpajeczynowkowy , wtedy embolizacji nie wykona sie z jednego powodu, tetniak ma wlot I wylot jasne.
Wowczas operujacy lekarz neurochirurg , nawet radiolog otwiera czaszke I KLIPSUJE peknietego tetniaka aby powstrzymac wyewanie krwi I ratuje zycie . Sprawdz w wypisie jaki zabieg byl wykonany. J
nie prawda jestem po embolizacji pękniętego
gość
19-12-2020, 17:01:40

Nie prawda embolizacja pękniętego tętniaka w 2019 roku
gość
21-12-2020, 00:39:12

Ważne kochani że żyjemy Zdrowych i Spokojnych Świąt wszystkim życzę i wielu lat życia w zdrowiu
gość
23-12-2020, 05:45:57

Ja jadę 4.01.. do szpitala
Trzymajcie za mnie kciuki
gość
29-12-2020, 18:23:04

Ja miałam embolofazje dwa lata temu tętniak tętnicy szyjnej tylnej . zabieg się udał . Tętniak jest dalej . Jeden profesor nowi że takich się niebrudzącego drugi chce znów operować . Nie wiem co robić . Żyje normalnie ćwiczę na siłowni . Mam jedynie częste bóle głowy ale mam je odkąd pamietam wiec przywykłam .. Ruszę to znów trzy miesiące słaba itp po narkozie a nieeuszę to albo nic albo coś się stanie .. bądź tu mądrym
gość
03-01-2021, 15:05:06

Witam wszystkich. Jestem po embolizacji pękniętego tętniaka już ponad miesiąc i oprócz częstych bóli głowy jest wszystko dobrze. Kontrola pod koniec lutego. Czy ktoś miał dodatkowe objawy po dłuższym czasie od operacji? Aha, u mnie wystąpiło nadciśnienie.
Pozdrawiam
gość
11-01-2021, 18:48:37

Gość 2019-06-11 23:02:03
Witam
W 17 października miałam embolizacja tetniaka tętnicy szyjnej wew prawej, niby sam zabieg się udał, brałam leki według zaleceń miało być dobrze... Ale po kontrolnym badaniu MR okazało się że jest coś nie tak poza zamknięciem tetniaka okazało się że jest nitkowaty przepływ w tętnicy wew szyjnej prawej o tętnicy przedniej o ile czegos nie pokrecilam "podejrzenie wyskrzepienie czy wyskrzepienie senentu" i strach co będzie dalej... Nie ustające zawroty głowy nawet takie że czasem idę jak pijana... Uściski w głowie dretwienia mówienia glowy dziwne krótko trwałe bóle... Idę ustalić termin na angiografia ale boję się strasznie... Bo nawet lekarze uważają że wszystko teraz jest bardzo ryzykowne... Mam 35 lat mam wrażenie że życie jakie było przed bez strach i leku o jutro już nie wróci... Sytuacja losowa sprawiła że zostałam sama nie ma znajomych.... Nie daje rady psychika siada...
Jak chcesz to napisz do mnie.
S.wensierska@yahoo.com

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: