Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowiczka
07-01-2010, 10:52:16

Ania, na plecach też możesz leżec na poduszce ortopedycznej. Może spróbuj pod ugięte kolana podłożyć zrolowany koc albo poduszkę. Niektórym to pomaga. Odciąża lędźwiowy.

Dorota, po obejrzeniu zdjęć nabieram większej ochoty na sanatorium... ciekawe, kiedy będę coś wiedziała.

zanzibar 2010-01-07 07:25:28 padam na pysk bo to już czwarta noc bez snu może wy macie jakiś lek co przynosi ukojenie by chociaż trochę pospać

Pytałeś lekarza o ADAMON ?
Trochę mi czasem pomaga ale staram się nie brać.

Janusz, mam dla Ciebie pokutę.
Gdy przyjadę do Torunia zaprosisz mnie na kawę do kawiarni dla niepalących.
Początkujący
07-01-2010, 10:54:05

Aniu chętnie bym z Tobą porozmawiał o tej operacji
gość
07-01-2010, 10:54:32

Spinko, bardzo dziekuje za odpowiedz
gość
07-01-2010, 16:01:15

Tak Janusz - chodzę pilnie dzień po dniu -a właściwie dojeżdżam - na razie ból przyćmiony - oj z takim to się da żyć. Ale jak tylko coś podziałam więcej w domu to od razu mam karę- drętwieje ręka , po nocy spuchnięta i powyginane palce- sztywne.....
Wczoraj chciałam poprzyszywać guziki do kurtki i nie mogłam utrzymać igły- mimo że była duża -jakieś kołkowate te palce mam.

Wytrwałości wszystkim Hania
gość
07-01-2010, 16:45:49

Witam wszystkich w nowym roku 2010i życzę dużo zdrowia .Przepraszam że nie pisałam ale nie miałam dostępu do komputera bo mi się zepsuł .przypomnę się jestem Anna z goleniowa jestem po operacji kręgów szyjnych na dwóch poziomach są to implanty sztywne czuje się już wmiarę dobrze, jestem na swiadczeniu rehabilitacyjnym mój lekarz neurolog chce mnie w marcu skierować na rentę . Napewno nie dostane .w lutym jade do neurochirurga swojego może mie skieruje na rehabilitacje wrescie bo wczesniej się bał i kazał mi przyjechać w lutym .Miałam trochę po operacji problemów z raną miesiąc czasu mi sie paprała musiałam dojeżdzać z Goleniowa do gryfic to jest 65km co 2 dni już miałam dosyć bo mi czyscili ranę ,po prostu mam uczulenie na szwy .Ale już jest dobrze powiedzcie mi jakie czwiczenia na rehabilitacji się wykonuje. Pozdrawiam wszystkich
gość
07-01-2010, 20:39:23

Spinko do kawiarni dla nie palących bardzo proszę ale nic nie stoi na przeszkodzie byś wypiła dobrą kawę w moim domu bo to jestjedno z miejsc w którym nie palę a drugie może bardziej świete to moje auto gdzie obowiązuje całkowity zakaz palenia nawet gdyby nie wiem jaka osoba znana chciała tam zapalić obdarł bym z skóry
gość
08-01-2010, 05:58:28

Witam w dniu )08.01.2010 w końcu po przespanej nocy ale nie bez wspomagania spałem całe cztery godziny sukces hura.

Haniu To dobrze że chodzisz na rehabilitację bo mimo że boli to wzmacniasz mięśnie przykręgosłupowe a to jest bardzo ważne by nie następowały zaniki mięśni .

Paweł tak jak powtarzałem musisz jak najszybciej skontaktować się z lekarzami lecz prze de wszystkim z rehabilitantem .

Spineczko Kiedy nastąpi ten wspaniały dzień że zawitasz do grodu Kopernika . napisz jak Twoje zakwasy po rehabilitacji czy już ustępują?
Ja od poniedziałku rozpoczynam kolejną seri zabiegó może po nich będzie lepiej .

Pozdrawiam i zapraszam do spowiedzi bo już czas wyspowiadać sie z świątecznych i noworocznych szaleństw
Wtajemniczona
08-01-2010, 10:11:59

Janusz, będę żyła
Wyniki gastro są porównywalne, czyli cały czas (raz na 6 m-cy) trzeba robić badania((
Natomiast problematyczny jest zespół żyły głównej dolnej (???), muszę zrobić TK klatki piersiowej (tu się boję, ponieważ rak płuc goni od jakiegoś czasu moją rodzinę, więc psychika siada) i TK jamy brzusznej. W poniedziałek idę wyprosić skierowanie z NFZ, bo już mi trochę kasy brakuje na priv badania

Podaj mi nr zanzibara!!! jakoś zapomniałam loginu i nie mogę obejrzeć zdjęć Dorotki bez Dorotki ((
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
Początkujący
08-01-2010, 12:21:34

Witam wszystkich , jestem na forum od dzisiaj z powodu mojej powypadkowej dolegliwoscii i prose was o podzielene sie informacjami , nizej napise moj wynk TK

TK kregosl C wykonano sposobem spiralnym uzyskujac obraz calego kr C ze strukturami sasiednimi
Stwierdzono obnzene wysokosci tarczycymiedykregowej C4-C5 z niewielka wypuklina w kierunku tylnym na glebokosc 3mm bez istotnego konfliktu workiem oporowym i zachowanymi reerwami plynowymi
Trzon c4 nenacnie obnzony
W wczesniej opisywanych zmian stosty gabczastej trzonu c4 obecnie nie stwierdzono.
Otwory miedzy kregowe , otwory kregowe i srednica kanalu kregowego zachowane!

Mam problemy z wydychanem powietrza i dretwiejace nogi, moze ktos z was zetknol sie z podobnym problemem ! pozdrawam serdecznie MARIUSZ
Początkujący
08-01-2010, 12:24:26

Witam wszystkich , jestem na forum od dzisiaj z powodu mojej powypadkowej dolegliwoscii i prose was o podzielene sie informacjami , nizej napise moj wynk TK

TK kregosl C wykonano sposobem spiralnym uzyskujac obraz calego kr C ze strukturami sasiednimi
Stwierdzono obnzene wysokosci tarczycymiedykregowej C4-C5 z niewielka wypuklina w kierunku tylnym na glebokosc 3mm bez istotnego konfliktu workiem oporowym i zachowanymi reerwami plynowymi
Trzon c4 nenacnie obnzony
W wczesniej opisywanych zmian stosty gabczastej trzonu c4 obecnie nie stwierdzono.
Otwory miedzy kregowe , otwory kregowe i srednica kanalu kregowego zachowane!

Mam problemy z wydychanem powietrza i dretwiejace nogi, moze ktos z was zetknol sie z podobnym problemem ! pozdrawam serdecznie MARIUSZ

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: