Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
11-01-2010, 12:10:08

Witam i pozdrawiam serdecznie Wszystkich
forumowiczów.

Za dwie godzinki wyjadę do Warszawy (może jakoś dotrę?)na wizytę u dra.Wlka na Wolską o godz.19.
Mam nowy RM i RTG czynnościowy tak jak polecił
iii........ tak oto los moj dziś się niechybnie dopełni !!!!!!.

Trochę się boję bo najprawdopodobniej powie to co usłyszłem będąc poprzednio - operacja konieczna -
możliwie jak najszybciej.
Czyli potwierdzi skierowanie od prof.Harata z sierpnia zeszłego roku -(do kliniki w Bydgoszczy na 30.08.10r.)

Obaj przestrzegają mnie przed czterokończynowym porażeniem - ale czy to możliwe?.
Mowiąc krotko - " mam Pietra " przed tą dzisiejszą wizytą.

Staruszek Świat.
Forumowiczka
11-01-2010, 12:31:25

Mariusz, a lędźwiowy kręgosłup diagnozowałeś czy nie?
pawelL4 2010-01-09 15:01:27 i co ja teraz właściwie mogę robić skoro lekarze zabraniają wszystkiego???

Zmienić styl życia. Pogodzić się z tym, że pewne aktywności nie są dla Ciebie. Podobnie jak nie są dla mnie, czy dla innych tu zgromadzonych.

Drugi Pawle - najlepiej uczyć sie na cudzych błędach. Naucz się na moich. Ze strachu zwlekałam z wizytą u dr Wilka (gdy jedynym objawem był ból). Poszłam, gdy zablokowało mi bark. Gdybym poszła wcześniej może nie musiałabym teraz przechodzić bolesnej pooperacyjnej rehabilitacji. Dasz radę i napisz jak było.

Irek, wrzuć jakiś kawał. Zawsze dobrze mi robią.

Wyobraźcie sobie - u Zosi w Zakopanem plucha... Trudno uwierzyć
gość
11-01-2010, 13:28:37

Witam!
Jestem w domu przelotem rehabilitacja, wizyta u lekarza. Przyszło mi zawiadomienie o następnej rehabilitacji w Swoszowicach a tam wymagania, tony badań.

Spineczko coś dla Ciebie:
Dwie blondynki oglądają program w telewizji. Jedna mówi:
- popatrz Benedykt XVI
Druga na to:
- a Kubica który?

Pozdrawiam, lecę dalej

Irek
gość
11-01-2010, 15:59:03

witam. czy ktos z was zna moze w warszawie miejsce gdzie od reki, prywatnie mozna zrobic rezonans kregoslupa ledzwiowego. jestem po operacji szyji (4 XII) i tu generalnie wszystko jest ok, ale strasznie zaczely mnie bolec plecy. od poniedzialku zaczynam rehabilitacje i chcialabym pokazac wyniki rehabilitantowi, moze cos zaradzi..
pozdrawiam,
helena
gość
11-01-2010, 18:27:01

Pani w szkole pyta Jasia:
- Jasiu, masz zadanie domowe?
- Tak, mam.
- To pokaż mi je.
Na to Jasiu:
- Błogosławieni, którzy nie widzieli a uwierzyli.

Irek
Wtajemniczona
11-01-2010, 21:26:05

Staruszku Świecie - dotarłeś do dr W.??? Śnieg nie zasypał? Ciekawe co Ci powiedział?

Heleno - witam, wpisz w wyszukiwarkę MRI kręgosłupa w Warszawie i wyrzuci Ci dużo adresów, dzwoń do każdego po kolei - ja tak robiłam i udało mi się zrobić MRI w ciągu 3 tyg. - w listopadzie i to z NFZ w prywatnym centrum)) Centrum Medyczne, Al. Stanów Zjednoczonych.
A tak ogólnie, napisz coś o sobie
Jesteś miesiąc po operacji i już rehabilitacja? Gdzie byłaś operowana?
Pozdrawiam
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
gość
11-01-2010, 21:44:34

bylam operowana na szaserow, kontrole miala w zeszlym tygodniu, lekarz powiedzial ze wszystko jest ok i stwierdzi ze jakies 2 tygodnie od tej wizyty moge isc na rehabilitacje. poniewaz mam juz troche dosc siedzenia w domu przyspieszylam sprawe o 3 dni (chyba to nie bedzioe problem). ja mialam operacje na jednym poziomie 5/6. bardziej mnie martwi ze teraz boli mnie kregoslup, glownie jak siedze, bo jak chodze jest w zasadzie ok. no ale w zasadzie nie ruszam sie z domu tylko siedze przed komputerem na kanapie.
pytalam o rezonans bo wpisalam w google ale tam jest milion miejsc, a z tego co czytalam wczesniej na forum nie wszystkie sa dobre (wyspecjalizowane).
pozdrawiam,
helena
Wtajemniczona
11-01-2010, 23:13:57

Helenko,
wiele z nas (w sensie szyjek) było operowanych na Szaserów, ale w zależności od operatora rehabilitowano nas w różnych terminach (wg zaleceń). Dr Wilk jest zwolennikiem późniejszej rehabilitacji, dr Manowiec (mój operator) kazał rozpocząć rehabilitację wcześnie...posłuchałam...w trakcie musiałam przerwać (nie wszystko szło do przodu, a wręcz przeciwnie stan się pogorszył).
Wszystko zależy od lekarza i od Twojego stanu.

Moim zdaniem siedzenie przy kompie długo, *** od operacji jest niewskazane, a co dopiero długie siedzenie po operacji!!!
Mnie również po operacji szyjki (2 poziomy+stabilizacja, sierpień 2009) odezwał się "schorowany" lędźwiowy. Myślę, że wynika to z tego, iż chroniąc operowaną szyjkę zwracamy mniejszą uwagę na pozostały kościec

Nie wiem, co to znaczy "wyspecjalizowany rezonans"??? Sprzęt musi być nowszy i dobrej jakości, wtedy zdjęcia są odpowiedniej jakości, a ich odczytem i tak zajmie się Twój lekarz (neurochirurg).
Podam Ci miejsce, w którym ja ostatnio robiłam rezonans, spróbuj tam :
Pracownia Rezonansu Magnetycznego MULTI-MED Warszawa, ul. Al. Stanów Zjednoczonych 51 tel. 022-517-78-73, 022-517-78-75
Bardzo mila i douczona obsługa, krótkie terminy (przynajmniej jesienią), MRI otwarty (dla mnie komfort), cichy i nowy Nie jest tam najdrożej, za MRI z kontrastem i 3 fotkami cena wynosiła 700 zł
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
gość
12-01-2010, 18:40:54

Strasznie tutaj cicho i smutno

Hipochondryk u lekarza
-Doktorze. Żona mnie zdradza a rogi mi nie rosną
-Wie Pan, z tymi rogami to taka przenośnia
-Uff, co za ulga. Już myślałem że to niedobór wapnia.

Miłego wieczoru

Irek
gość
12-01-2010, 18:51:06

Witam !

Na opisie zdjęcia opisano obnizoną wysokośc przestrzeni miedzy kręgowych na poziomie C4/C5 oraz C5/C6 na skutek dyskopatki zwyrodnieniowej. Zmiany zwyrodnieniowo-wytwórcze w stawach unkovertebraknych.

Czy ktoś moze opisć i opisac z czym to sie wiąże

Z góry dziękuje

Pozdrawiam !

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: