Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
08-01-2010, 13:06:09

Witam wszystkich i przepraszam ze tak dlugo sie nie odzywalam. Bylam na kontroli u mojego operatora, ktory byl b malomowny, chcialam dowiedziec sie z czego mam implant odpowiedzial mi zebym zobaczyla na wypisie ze szpitala. Widnieje tam napis PEEK 15x6 Neocyf, wiem tylko ze implant o wym 15x6 a co dalej . Moze ktos zna sie na tym i mi pomoze rozszyfrowac te nazwe. Niewiem z czego mam implant i niewiem czy ponownie moge zrobic rezonans gdybybyla takowa potrzeba.
Andzia.
Początkujący
09-01-2010, 00:19:19

Witam wszystkich mam pytanie czy wie ktoś czy z tymi przepuklinami jadra miażdżystego moge uniknąć operacji czy ten zabieg to konieczność???
Początkujący
09-01-2010, 00:19:22

Witam wszystkich mam pytanie czy wie ktoś czy z tymi przepuklinami jadra miażdżystego moge uniknąć operacji czy ten zabieg to konieczność???
Wtajemniczona
09-01-2010, 08:02:45

ZASYPAŁO MNIE...............może nie dosłownie, ale dziś rano nie mogliśmy otworzyć drzwi tyle śniegu u nas, górkę mam za domem więc nie muszę wyjeżdżać w góry wprawdzie nie wymyśliłam jeszcze jak zjeżdżać z górki z moim kręgosłupem, ale.......
Jeżeli chodzi o pytanie Pawła według mojego doświadczenia to raczej zabieg cię nie ominie może się jedynie oddalić w czasie ale są różne szkoły jak już zdążyłeś poczytać o tym na naszym forum. Ja na twoim miejscu sprawdziłabym tą diagnozę u kilku (co najmniej 3) lekarzy. Życzę wytrwałości i właściwych decyzji, operacja to nie koniec świata........po niej i jakiś czas ( indywidualne preferencje i współistniejące schorzenia) nie jest fajnie i trzeba swoje przejść ale później jest tylko lepiej ( a jak nie jest to trzeba tak myśleć)
Pozdrawiam ADA
Forumowiczka
09-01-2010, 09:49:21

Mariusz, a co na Twój wynik powiedział lekarz? Jak ocenił Twoje objawy? Drętwienie nogi może pochodzić od kręgosłupa lędźwiowego, nie szyjnego.
zanzibar 2010-01-08 06:58:28
Spineczko Kiedy nastąpi ten wspaniały dzień że zawitasz do grodu Kopernika . napisz jak Twoje zakwasy po rehabilitacji czy już ustępują?

Jeszcze nie wiem kiedy ale nastąpi na pewno.
Na kawkę do Ciebie do domu?!
Wielebny! Nu nu nu...

Z rehabilitantem spotykam się trzy, dwa razy tygodniowo. Największe zakwasy były po pierwszym razie. To dopiero początek naszej współpracy... Strasznie wkurza mnie ten zamrożony bark

Ada, mnie też zasypało, jest przecudownie.
Pięknie, biało, chce się żyć, uwielbiam taką zimę.

W miarę możliwości miłego weekendu Wam życzę.

------------

Acha. Renata. Nazwa użytkownika na www.fotosik.pl to

Zanzibar1244
Początkujący
09-01-2010, 12:33:22

Dzeki za zainteresowanie sie ,

Lekaż powiedial ze jest wszystko w normie i zebym brał leki przecwbólowe i do zobaczenia w maju na kolejnym badaniu ! a miałem ich juz 4 zastanawam sie czy te 3 mm sa jakims zagrozeniem !
Początkujący
09-01-2010, 14:01:27

zastanawiam się czy warto mi chodzic po lekarzach i porównywać ich opinie skoro wyniki rezonansu są takie jakie są to pewnie już nic się nie zmieni i operacji nie unikne,i co ja teraz właściwie mogę robić skoro lekarze zabraniają wszystkiego???
Wtajemniczona
09-01-2010, 21:59:59

Paweł, powiem tak: operacja kręgosłupa obciążona jest ryzykiem...i myślę, że żadne z nas na tym forum nie poddało się jej opierając się na opinii jednego tylko lekarza. Radze Ci, podobnie jak inne SZYJKI, żebyś jednak udał się do innego lekarza i skonsultował swój stan.
Czy lekarz, u którego byłeś sugerował Ci termin operacji, czy tylko stwierdził, że trzeba zoperować?
Ilu lekarzy, tyle zdań.

Dzięki Spinko na namiary na zanzibara

Dlaczego wszyscy dziś zamilkli???
Renata [link=\\"http://straznik.dieta.pl/\\"][image noborder]http://straznik.dieta.pl/zobacz/straznik/?pokaz=60694d191237293e0.png[/image][/link]
gość
10-01-2010, 08:50:03

Witam Szyjki!!!

Paweł potwierdzam słowa Renaty, tylko konsultacje u kilku specjalistów otworzy Tobie oczy na rzeczywisty stan Twojego zdrowia. Ja miałem sytuację kiedy neurolog po zbadaniu mnie otwierał książkę i sprawdzał moje dolegliwości z tym co mu tam napisali

Mariusz leki przeciwbólowe nie są lekarstwem na dyskopatię, wymuś od lekarza skierowanie na rehabilitację. Dobry rehabilitant jest czasami więcej wart od lekarza. Lub zmień lekarza.

Kochani przeżyłem pierwszy tydzień rehabilitacji z prewencji ZUS-u.
Janusz, basen jest najlepszy już wytrzymuję godzinkę, kondycja wzrasta a ogólne samopoczucie constans.

Pozdrawiam, miłej niedzieli
Irek
gość
11-01-2010, 10:48:36

Oj sypnęło nową dostawą śniegu miałem problem by dostać sie na rehabilitację ale udało się . Irek to wspaniale że kondycja u Ciebie wzrostowa ja mam nadzieję że i mnie się poprawi po rehabilitacjach pozdrawiam wszystkich Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: