Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29020)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
04-01-2010, 19:57:51

Spinko, dzisiaj jestem nieco zdezorientowana, ale jutro będę więcej czasu siedziała na necie /Janusz wie dlaczego/ to Ci napiszę instrukcję.
Dzisiaj powiem tylko tyle ze przyjechałam z wizyty i nastawiam sie na długie tygodnie strachu przedoperacyjnego
gość
05-01-2010, 07:03:00

Zosiu mozesz mi podac jak sie nazywa te dobre sanatorium w Busko??chyba trzeba cos wiecej podac we wniosku dlatego mialabym ogromna prosbe o pelna nazwe, bo chyba jest ich kilka i chcialabym trafic do wlasciwego .pozdrawiam Ania
gość
05-01-2010, 07:15:46

Witaj Ania Zosia chwilowo nie obecna prawdopodobnie nie poda Tobie tego adresu Ale można go znaleźć w internecie więc go podaję. 21 wojskowy szpital rehabilitacyjny Busko Zdrój ulica gen Rzewuskiego 8 >Pozdrawiam Janusz
gość
05-01-2010, 09:55:55

Bardzo dziekuje za odpowiedz.Mam wielopoziomowa dyskopatie i mam zamiar sie wybrac do Buska.Czytalam ze planujecie jakies spotkanie w Wawie??czy aktualne i otwarte??jezeli tak to moze bym dołączyla do Was.Pozdrawiam Ania
Forumowiczka
05-01-2010, 11:46:50

Aniu (amadobo) czy dobrze rozumiem, ze masz długo czekać na operację? Czy zlecono Ci nowe badania?
Jak znajdzisz chwilkę to skrobnij do mnie e-mail.
Jola1974 2010-01-04 14:36:42 Spineczko
Mam umówioną wizytę u neurochirurga na 20.01.2010.
Chcę tez pójść do ortopedy dr. Niedźwiedzkiego. Podobno w Olsztynie jeśli chodzi o operacje kręgosłupa jest najlepszy.
Martwi mnie tylko, że to się tak przeciąga w czasie i jeśli czeka mnie rehabilitacja to czemu nie już?

Zawsze powtarzam, że trzeba iść z wynikiem do co najmniej trzech neurochirurgów z doświadczeniem w diagnostyce kręgosłupa szyjnego. Podobno ortopedzi mniej się znają na kręgosłupie a zwłaszcza na połączeniu przyczyna-skutek-objaw neurologiczny. Tłumaczono mi, że ortopeda to lepszy specjalista od kończyn, złamań, schorzeń stawów. Doktora Niedźwiedzkiego z Olsztyna nie znam, nie potrafie powiedzieć czy warto do niego iść...
Pisałaś Jolu, że znacznie cierpisz, nie możesz ewentualnie iść wcześniej do lekarza? Kojarzy się z tym niestety magiczne słowo "prywatnie"...

----

Spotkanie w Warszawie planujemy 29 stycznia (to są moje 40ste urodziny oraz urodziny ADY - ale nie wiem, które ).
Oprócz nas swoją obecność zapowiedziały:
Renata,
Dorota z Ostrołęki,
Zosia

Aniu, Ciebie również serdecznie zapraszamy .
Jesteś z Warszawy?
Początkująca
05-01-2010, 13:16:28

Spinko! Troszkę się nauczyłam co robić a właściwie czego nie robić żeby mniej bolało. Moja rodzina uczy się tego ze mną a że mieli niestety okazje widzieć jak cierpię to nauka przychodzi łatwiej.
czy wiesz może ile kosztuje taka wizyta w Warszawie, gdańsku, Bydgoszczy?
W Olsztynie uważam że nie warto płacić. Tyle złego czytałam, że aż strach.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.
Jola.
gość
05-01-2010, 14:20:37

W Gdańsku wizyta prywatna kosztuje 150 zł/ SwiissMeeed- tu przyjmuje dwóch neurochirurgów/a u profesora 300zł.

Ja korzystam z tej pierwszej opcji i jestem zadowolona. Do tej pory chodziłam tylko do nfz poradni ale brak możliwości dostania się tam musiałam zmienić opcję- lekarz ciągle ten sam od 2004 roku.

Więcej szczegółów podam mailem, bo nie rzucam nazwiskami na forach
Pozdrawiam Vika
Początkująca
05-01-2010, 14:52:12

Dzięki Vika
Proszę o więcej szczegółów na
grzybosia@poczta.onet.pl
Pozdrawiam.
gość
05-01-2010, 17:01:03

Vika- napisałam maila.
Bożenko- dziękuje za przybliżenie dni przed i po operacji.

Ja wczoraj - po 8 miesiącach oczekiwania -zaczęłam kolejną rehabilitację- ale niestety z moimi zmianami w całym kręgosłupie (m.in.stenoza kanału kręgowego L4/L5,naczyniak na Th8,przepukliny jądra m. wchodzące do kanału w C4/C5 i C5/C6) mogę tylko lasery, TENS, pole magnetyczne - to takie działanie p/bólowe.
I tak mam przeczekać na operacje.

Pozdrawiam wszystkich ! Hania
gość
05-01-2010, 17:33:03

Witajcie
Od dnia dzisiejszego walczę w Centrum Rehabilitacyjnym w Krakowie z prewencji rentowej ZUS-u.
Wypisali mi receptę :
1. MRT - szyjka
2. kąpiel wirowa - prawa rączka
3. laser - lędźwiowy
4. basen - 1h
5. sala ćwiczeń - 1h

Ogólnie fajnie punkt 1,2,3 zdobyty. Doszedłem do ćwiczeń w basenie ruszyłem jak burza i po półgodzinie zatrzymałem się jak piorun na drzewie. W pierwszej kolejności moja prawica odmówiła mi posłuszeństwa a następnie opuściłem basen z bólem lędźwiowego. Do punktu nr5 nie dotarłem, na razie basen z głowy jutro mam na sali ćwiczyć jakieś lekkie ***. W związku z powyższym w czwartek wizyta u neurologa można też odwiedzić psychologa( są na miejscu)Jestem wykończony ten turnus to chyba dla zdrowych jak ja wytrzymam takie tempo do27-01-2010

Pozdrawiam
Irek

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: