Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
10-11-2011, 13:20:45

Ja wczoraj przyjęłam DEPO - MEDROL poraz pierwszy i powiem, że źle zniosłam. Mam problemy z kolanem i ortopeda przepisał mi właśnie ten lek na to kolano. Po wstrzyknięciu miejsce opuchło a kilka godzin później czułam się, jakbym była po jakimś ciężkim urazie; wszystko mnie bolało, strasznie zimno mi było, wyskoczyła mi temperatura i ciśnienie tętnicze a miejsce po iniekcji bolało mnie. Dziś już niby lepiej ale ciśnienie tętnicze dalej jest podwyższone. I nie wiem, czy to normalne. Czy ktoś wie, czy takie coś jest normalne?
gość
10-11-2011, 13:21:49

Ja wczoraj przyjęłam DEPO - MEDROL poraz pierwszy i powiem, że źle zniosłam. Mam problemy z kolanem i ortopeda przepisał mi właśnie ten lek na to kolano. Po wstrzyknięciu miejsce opuchło a kilka godzin później czułam się, jakbym była po jakimś ciężkim urazie; wszystko mnie bolało, strasznie zimno mi było, wyskoczyła mi temperatura i ciśnienie tętnicze a miejsce po iniekcji bolało mnie. Dziś już niby lepiej ale ciśnienie tętnicze dalej jest podwyższone. I nie wiem, czy to normalne. Czy ktoś wie, czy takie coś jest normalne?
Forumowicz
11-11-2011, 12:10:30

Dzień dobry , cześć i czołem .
Jestem już po (nie PO) :)
1 doba to masakra z krtanią najgorsza angina do n-tej potęgi.
Zabieg się udał (przynajmniej na razie) ale ....gdy mnie otworzono okazało sę że jest wiele gorzej niż wykazywał rezonans.
Lekarze mocno się napocili bo podobno miałem potwornie rozwinięte mięśnie karku itp i nie mogli sie dostać do kręgu.
Potrzebny był mikroskop i poszarpanie tych mięśni i później szycie.
Idę odpocząć i służę pomocą .
Pozdrawiam
gość
11-11-2011, 12:47:10

Wspaniale ze humor ci dopisuje! Pisz jak sie bedziesz czul po kolejnych mijajacych dniach.Ja chyba jestem panikara albo naprawde nie umiem jak to sie mowi-wlaczyc hamulcow! Ciagle mnie boli.Ale to chyba i strach,aby nie narobilo sie komplikacji.Pozdrawiam cie! I pisz! Gina.
Forumowicz
11-11-2011, 14:44:12

A więc tak, coś tam boli ale w zupełnie innym miejscu niż przed operacją i zupełnie inny ból więc wnioskuję , że jest do dolegliwość operacyjna i z czasem zaniknie.
Sam lekarz mi powiedział, że zna mnie parę dni i widzi że muszę popracować nad psychiką bo przy takich kontuzjach potrzebny jest optymizm i cierpliwość.
Gina też jestem ostrożny i bardzo uważam.
Powiem wam , że w środę jak juz się obudziłem i doszedłem w miarę do siebie to czułem niesamowitą ulgę w bolącym barku i łopatce w zasadzie czułem jakbym ....nie miał barku , niesamowicie piękne uczucie
gość
11-11-2011, 18:31:53

Witaj Raf fajnie, że się odezwałeś i już jesteś pooo !
Teraz odpoczywaj, oszczędzaj się i ciesz się brakiem bólu barku... inne bóle (pooperacyjne) z czasem też znikną - musi wygoić się Twój poszarpany mocny kark
Nastaw się na pozytywne myślenie i miej nadzieję, że będzie coraz lepiej.
Humor i dowcip jak widzę dopisuje i oby tak dalej
Pozdrawiam
anTosia
Forumowicz
11-11-2011, 18:45:17

A dziękuję dziękuję ale przyznam się że we wtorek jak zobaczyłem "panów w zieleni" , którzy przyszli się ze mną przywitać to prawie chciałem wiać tyle , że oni stali w drzwiach a ja musiałbym skakać przez okno .
Drugi moment zwątpienia był jak poznałem "Panią Anginę" , która chciała przez moje gardło przecisnąć tonę żyletek masakra totalna na szczęście byłem na to przygotowany i faktycznie z każdą dobą było coraz lepiej ..
Pozdro
gość
11-11-2011, 19:39:11

Raf, pani Angina to nic! Ciesz się,że nie zaliczyłeś spotkania "z państwem wymioty"! Dodaj do swoich odczuć 36 godzin żyganka- cudo, zwłaszcza jak nie pozwalają Ci podnieść głowy.Teraz już z górki, nie życzę Tobie więcej tych doświadczeń ale lata prób czynią cuda. Mnie niebawem czeka kolejne spotkanie tymi zielonymi ludkami ale już nie robią na mnie wrażenia.Zdrowiej i dużżżżżżo wypoczywaj.
Vika
gość
11-11-2011, 21:32:39

Witaj Raf. Ja też się cieszę że masz już najgorsze za sobą.
Nie wystrasz się tylko fazy kilkudniowego pobolewania między łopatkami, które podobno często przychodzi około 4-5 dnia "Po". Ja byłam uprzedzona, że takie coś się może zdarzyć więc nie panikowałam jak faktycznie mnie dopadło. U mnie trwało na szczęście tylko 2 dni i byłam wtedy jeszcze w szpitalu ale w nocy nie umiałam spać bo tak jakoś niewygodnie mi było od tego. Tłumaczono mi, że to pozostałe poziomy dopasowują się do innego ułożenia tego poziomu operowanego.
A teraz potrzebujesz duuuużo cierpliwości i bardzo ci jej życzę. Ja w tym temacie bardzo nawalam :) (ale cały czas staram się poprawić). Dobrze że inne Szyjki nas wspierają.
Pozdrawiam, trzymaj się i zdrowiej! :)
Asia
Buraczek
Forumowicz
12-11-2011, 09:32:30

Witaj Asiu.
Ja nie miałem żadnego bólu miedzy łopatkami, w 1 dniu po operacji troszkę szumiało mi w uchu,pytałem lekarza i on powiedział żeby na razie nie panikować bo możliwe jest po prostu przytkanie jak np: przy kąpieli.
Teraz w zasadzie mam jeden problem mianowicie wygodnie mi jest w pozycji zgarbionej i po prostu muszę uważać i popracować troszkę nad tym abym się nie przyzwyczaił i nie został w takiej pozycji .
Właśnie zdjąłem sobie opatrunek piękne szycie.

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: