Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Wtajemniczona
19-10-2020, 08:01:11

Miałam nadzieję, że jakoś się uda ale do Nowej Soli zwożą pacjentów z innych szpitali i się zapchało. Mam się dowiadywać.
Dokładnie Daagula zwiariować można. U mnie niestety cały czas dochodzi jeszcze ból z tyłu głowy i z prawej strony. Nie wiem czemu mi to do góry idzie :/
Forumowiczka
19-10-2020, 08:05:45

Daagula, no właśnie, nie wiadomo co wtedy robić. Ból jest okropny A na katarek to polecam, natrzyj mu piersi i plecki amolem. Jak nie lubicie tego zapachu to polecam nacieranie maścią borowinowa, brudzi ciuszki, ale bez problemu spiera się szybko. Polecam, naprawde działa, tylko trzeba szybko reagować
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Forumowiczka
19-10-2020, 08:21:43

Kasiu masz ucisk na nerwy, dlatego głowa Cię z tyłu boli. To jest nieodzowny ból w takich przypadkach. Przed moim zabiegiem musiałam podjechać w teren do męża, były dość duże koleiny. Tak sie rozchustalam w aucie, ze od razu kołowrotek w głowie. Ucisk był tak duży, ze musiałam odczekać chwilę, żeby wrócić spokojnie do domu. Tak to już jest. Mam nadzieję, że po zabiegu Ci przejdzie. Mi pomogło. Wiadomo boli po zabiegu ale to już nie jest to co było
18.07.2019 L4-L5-S1 implantacja dystraktorów międzykolczystych Bac Jac 16.09.2020 Dyscektomia C4/5 5/6 6/7 sposobem Smith-Robinson, implantacja klatek szyjnych LFC, stabilizacja płytką szyjna Biomet odbarczanie kanału kręgowego
Wtajemniczona
19-10-2020, 10:38:26

Niech sie te moje nerwy zdecydują hihi raz boli to raz tamto. Dziś też mnie piecze między łopatkami. Już mogłoby mnie boleć po operacji, wtedy wiadomo, że się goi i polepsza a nie w drugą stronę.
Daagula a masz inhalator i sól fizjologiczną albo taką do psikania do noska? Mojej młodej od razu na katar pomaga.
Wtajemniczona
19-10-2020, 10:41:18

Dorka mi niestety tak uciska przy chodzeniu i już nawet na spacery nie wychodzę. Jak na kilka dni odpuści to wtedy chociaż na chwilę do sklepu jadę dosłownie po byle co żeby nie zwariować, że ciągle w tym domu siedzę.
Forumowiczka
19-10-2020, 10:48:00

Kasia mamy inhalator to też u nas niezawodny sprzęt. U mnie podobnie raz ramiona, raz ręce, raz pieczenie między łopatkami zastanawia mnie czemu znaczy a boleć prawa strona, czy tam się co nie pogorszyło,wyzej miałam protruzje na prawą stronę w domu już mnie słuchać nie mogą jak wymieniam co mnie boli ten ból to taki wedrowniś.
Forumowicz
19-10-2020, 19:21:45

Dla cierpiących.
Z tego samego forum tylko inna dziedzina. Co prawda, autor pisze o mężczyznach ale to dotyczy chyba każdego. Wniosek jest jednoznaczny. Przewlekły ból kręgosłupa powoduje depresję, lęki. Jeżeli ktoś to ma to niech się za bardzo nie martwi, że coś się dzieje niedobrego. Takie dolegliwości są jakby w tym przypadku - współistniejące. Wyleczymy kręgosłup - wszelkie "nerwice" znikną.
https://www.forumneurologiczne.pl/wiadomosc/bol-kregoslupa-plec-depresja-lek/9090
07-06-2019 r. Discektomia C4/C5; C5/C6; C6/C7. Implantacja klatek LFC z Cerasorbem. Stabilizacja przednia płytka Biomet. (Płytka + 8 śrub). Operacja ( wg ICD9CM):100.02
gość
20-10-2020, 09:09:35

Lucy0402 2020-06-18 23:32:37
Witajcie szyjki kochane.
Mam wrażenie,że wszystko wraca do normy, bo w ostatnim czasie to jakoś forum zamarło ale już jesteście.
Bidusia, aż przykro czytać jak Ty z tym barkiem się męczysz ale moje też dają mi popalić. Pisałam wcześniej, że rezonans wykazał spore nieprawidłowości w prawym barku a lewy też dokucza, leków żadnych nie biorę. Co do barku, to jeden ortopeda zaleca ewentualnie artroskopię (stwierdził spróbujemy naprawić co się da) Nie jestem gotowa na próby na moim organizmie ibyłam na konsultacji u innego a ten z kolei stwierdził, że nie widzi wskazań do takich działań bo wszystkiemu winny kręgosłup szyjny. Najlepiej to nie latać po tych lekarzach bo czasami wodę z mózgu robią.
Kawo-cieszę się, że kondycja dopisuje, też prawie codziennie jestem na działce i jak sobie popracuję to pomimo zmęczenia samopoczucie jest lepsze.
Pozdrowionka dla wszystkich forumowiczów
gość
20-10-2020, 09:21:21

Witam Kochane,,, widze, ze nie jestem sama z problemem. Od paru miesięcy dolega mi bol w okolicy potylicy, miałam tak silny ucisk, ze myslalam, ze mi glowa eksploduje... do tego ciągle zawroty i omdlenia.. Doszły bóle karku, rak, uszu, pach, odrętwienie palców, szumy w uszach, pogorszenie wzroku, wrażenie dretwienia, mrowienia skóry glowy,bóle pleców, łopatek, mdlosci..... tragedia RM glowy ok, odcinka szyjnego kręgosłup Wyrownana lordoza szyjna. Mam wrażenie, ze lekarze maja mnie za idiotke te ciągle zawroty mnie wykoncza
Forumowiczka
20-10-2020, 10:45:40

Gościu, rozumien Cie doskonale. U mnie było to samo na początku, bole straszne, w mr szyji ok, lordoza zniesiona. Nie wiedziałam co robić, lekarze rozkładali ręce. Pomogła rehabilitacja, oczywiscie na początku. Dobre są te leki rozluzniajace mięśnie ,pomagają trochę. U mnie był od razu ból barku. Na szczęście moja neurolog dobrała leki i tak przez ponad 2 lata się męczyłam. Potem nagle powtórny mr szyi i tragedia. Nie wiem o co chodzi z tymi naszymi szyjkami do końca

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: