Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
13-04-2019, 10:59:02

Dzień dobry szyjki 🤗
Beato 7171,ja miałam zaburzenia widzenia, obraz mi się jakby zawężał, do tego bóle i zawroty głowy (to jedne z wielu dolegliwości)
Też byłam przebadana okulistycznie we wszystkie możliwe strony plus mri głowy i okazało się, że to jednak od mojej szyjki wszystko idzie.
Także co za cuda mogą się dziać od kręgosłupa szyjnego to się aż wierzyć nie chce 😉
gość
13-04-2019, 12:30:58

Cześć Joasiu :). Dzięki za odpowiedź! Zapomniałam, że MR głowy też miałam zrobione i wszystko ok. Jeżeli trzymać się stanowiska rzeczonej neurolożki, to rzeczywiście i u Ciebie i u mnie dzieją się cuda ;). Joasiu, a czy ktoś z Twoich lekarzy potwierdził ten związek szyi ze wzrokiem ? Za tydzień mam konsultację u neurochirurga dr. Piwowarskiego, więc zapytam go o to, ale jestem bardzo ciekawa jak to było u Ciebie, bo po informacjach od lekarki z Luxmedu zaczęłam się zastanawiać, czy nie dzieje się ze mną coś jeszcze gorszego niż dyskopatia. Zresztą poprosiłam panią doktor u sugestię do jakiego lekarza mam się udać skoro okulista po wielu badaniach niczego nie stwierdził. Odparła - "do okulisty" . Ja na to, że jak mówię, już byłam. Na to pani doktor "i tu postawię kropkę". Usłyszałam również "ma pani 47 lat i czego się pani spodziewa? trzeba unikać pochylania głowy". Po prostu komedia :)) (albo dramat, jak kto woli).
.
Początkująca
13-04-2019, 13:23:03

Nie zauważyłam, że mnie wylogowało. To co wyżej pisałam ja :). Beata
gość
13-04-2019, 14:04:26

To prawda... tez mam drgania oczu I powiek, mgle od kregoslupa szyjnego
Początkująca
13-04-2019, 15:19:33

Beato7171 , czy zdiagnozowano konkretnie to bym nie powiedziała, stwierdzono,że od kręgosłupa po wykluczeniu innych przyczyn po badaniach. Jestem 10 dni po operacji i jak narazie wszystko ok, i wzrok, i zawroty zniknęły drętwienie rąk i nogi-także raczej kręgosłup winny 😉
gość
14-04-2019, 23:21:49

Już chyba powoli zaczynam panikować operacja 2 poziomów wyznaczona na początek maja. Jak wracałyście do domu ze szpitala? Bo nie wiem czy osobówką jest dozwolone. Mieszkam 100 km od szpitala, gdzie będę operowana. Znajoma twierdzi, że trzeba zamówić prywatnie transport medyczny, ale jakoś mnie to nie przekonuje. Niestety w szpitalu nie odbierają telefonu na oddziałe, ( może i dobrze niech dbają o pacjentów) tylko pani z rejestracji, ale ona nie bardzo wie
Piszę jako gość, bo jeszcze nie zakładałam konta-nie bardzo wiem jak to zrobić.
Początkująca
15-04-2019, 06:44:16

Witajcie szyjki 😘
Jeśli chodzi o powrót ze szpitala, to spokojnie normalnie osobowką 😉tylko warto na drogę zaopatrzyć się w kołnierz ortopedyczny miękki.
Miłego i bezbolesnego poniedziałku wszystkim 😉😘
gość
15-04-2019, 07:05:30

Dziękuję Ci Joanna240577 za informację o sposobie powrotu ze szpitala. Widzę, że jesteś krótko po operacji więc życzę Ci spokoju i szybkiego powrotu do zdrówka. Czy jeszcze leżysz grzecznie w łóżeczku, czy już powolutku turlasz się po domku. A gdzie byłaś operowana? Kołnierz miękki to już mam bo był mi potrzebny na krótko kilka lat temu, ale nie wiem czy on będzie dobry, chyba mi powiedzą w szpitalu jaki będzie najlepszy.
gość
15-04-2019, 07:05:42

Witam Szyjki kochane .
Też miałam dwa poziomy operowane ,do domu miałam krótszą drogę niż 100 km i nie miałam kołnierza ale Ty tak jak napisała Joanna ,kołnierz miękki na wszelki wypadek powinien być .Z tym transportem medycznym to chyba przesada ale każdy robi jak uważa ..Zdrówka życzę 😉
gość
15-04-2019, 07:10:20

Co tam u Was słychać Szyjki kochane???
Ja dzisiaj jadę z wizytą do lekarza medycyny pracy no i się okaże czy pójdę do pracy przed świętami czy nie .Pani doktor zadecyduje .Czuję się ok tylko przeziębienie już tydzień czasu mnie męczy i nic nie odpuszcza .
Pozdrawiam cieplutko i zdrówka życzę 😘😘

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: