Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
09-04-2019, 15:27:50

Witam ,szyjki też czekam na operację tak bardzo się boję Pytanie do Joanna 240577 Jak zniosłaś zabieg ? Jak to wygląda przed i po .Pa
gość
10-04-2019, 13:26:46

Gość 2019-04-01 14:56:41
Czesc! Mam pytanie do dziewczyn. Czy lekarz przesuwa planowany zabieg z powodu miesiaczki? Mam wyznaczony termin operacji, ktory zbiegnie sie na pewno z moim okresem😞 nie wyobrazam sobie nawet takiej sytuacji tym bardziej ze te moje okresy sa bardzo dokuczliwe....Ratujcie!!!
gość
10-04-2019, 13:29:37

Hej. Miesiączka nie jest przeciwskazaniem do zabiegu. Tylko nie wolno zakładać tamponu. Mi pozwolono założyć majtki z podpaską, mogą też zaproponować pampersa😉 trzymaj się. Ania. P s. Ja jestemmiesiąc po szyjnym
Początkująca
10-04-2019, 14:22:06

Witajcie drogie szyjki 😃
Do gościa pytajacego o operację 😉
Ja panikowałam strasznie, przez co dwie wcześniejsze operacje odpuściłam- teraz wiem, że nie warto było się męczyć i doprowadzać do takiego stanu-no ale mądry Polak po szkodzie 😉
Mi się naprawdę poszczęściło, bo wszystko się udało, obudziłam się na pooperacyjnej sali, sprawdziłam czy nogi działają, potem czy ręce i już byłam szczęśliwa, za niedługą chwilę zabrali mnie już na oddział na moją salę, gdzie już przy drzwiach oddziału witali mnie mąż z synem. Ból o wiele mniejszy niż przed operacją-tylko troszkę krtań obolała-ale to naprawdę nic w porównaniu do bólu przed operacją. W drugiej dobie już nie korzystałam ze środków przeciwbólowych.
Dziś mija tydzień i z dnia na dzień lepiej-oczywiście trzeba się oszczędzać, bo jak poszaleję za bardzo to troszkę poboli, ale już 100 ×mniej niż przed 😁
Mam nadzieję że choć trochę pomogłam 🙂
Pozdrawiam szyjeczki 😘
Renatko, Brw72 co u Was kochane?🤗
gość
10-04-2019, 15:51:16

Witam serdecznie Szyjki kochane 😘😘
Joanna 240577 u mnie jak narazie ok.Po pobycie w sanatorium przywiozłam straszne przeziębienie ,kuruję się czym mogę.W piątek jadę do mojego lekarza co mnie prowadził przed operacją po pozwolenie powrotu do pracy ,ponieważ moja doktor od medycyny pracy musi mieć podstawę aby mogła mnie dopuścić do pracy,jadę do niej w poniedziałek jeżeli załatwię zaświadczenie w piątek .Z tego co wiem bo wczoraj rozmawiałam przez telefon i powiedziała mi że raczej przed świętami Wielkanocnymi do pracy mnie nie dopuści.Kazała mi składać jeszcze dokumenty do ZUS na dalszy zasiłek rehabilitacyjny,ale powiedziałam że nie mogę sobie pozwolić na siedzenie w domu bo za 75 % wynagrodzenia .Zobaczymy co będzie dalej ,czuję się na siłach aby iść do pracy , dziś dokładnie mija już 6 miesięcy od mojej operacji jak naprawiono mi szyjkę!!!!!
Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka 😘
Początkująca
10-04-2019, 16:09:07

Renato, oj to zdrówka życzę 😉
Super, że czujesz się na siłach aby wrócić do pracy, ale już chyba takie dzwiganie jak przed operacją odpada.
Ja dziś miałam komisję Zus i przyznali mi dalej rentę na rok czasu z tytułu częściowej niezdolności do pracy-to już trzeci rok.
Wcześniej miałam swoją działalność kosmetyczną, ale jak ręce wysiadły i ból nie dawał siedzieć to niestety wszystko musiałam zakończyć 🙄
Od roku pracuję sobie na pół etatu w przedszkolu-trochę w kuchni, trochę z dziećmi ,trochę sprzątam i
też mam nadzieję, że w miarę szybko do pracy wrócę 🙂
🤗🤗🤗🤗🤗
gość
10-04-2019, 19:06:51

ZOSIA 40☺
Witam Was😘
Renato, czyli świadczenie juz się kończy.Piszesz , że czujesz się na siłach wracać do pracy.A ten ból kręgosłupa po ćwiczeniach już minol?A jak Miałaś na wypisie z sanatorum ""Dziwi mnie trochę że po uzdrowieniu przez Zus , lekarz medycyny chce papier o zakonczeniu leczenia .Ja też , bym chciała wrócić po tych 4 miesiącach.aTylko, czy to dla nas nie za wcześnie!😠Daj znać jak Będziesz po wizycie u lekarza.A to swiadczenie o przedłużenie kiedy sie sklada((nie wiem ile wcześniej))
Ja od poniedziałku mam rehabilitację ;pole, laserek,krio.Z ćwiczeń zrezygnowałam .Nie dam sobie krzywdy zrobić((szyja na wyciagu😂😂😂))Wczoraj czulam się fatalnie.
Mam nadzieje, ze bedzie lepiej .Caly czas boli mnie kark barki i lopatki.
Martwię się o Brw 😘
Pozdrawiam i Życzę Zdrówka😘😘😘
Początkująca
10-04-2019, 20:19:39

Witajcie kochane!
Wybaczcie to milczenie....nie chcialam nikogo straszyc swoimi doswiaadczeniami...mialam ciężka operacje. To nie byl tylko wymieniony dysk na implant. Stad taka reakcja mojego barku. Dziekuje Zosiu ze to napisalas. Mam teraz nadzieje ze faktycznie to minie...jestem jeszcze w szpitalu. Mialam duzo badan i lekow ale jeszcze nie ma konkretnej diagnozy. Moze w piatek po zdjeciu szwows wypisza mnie do domu na pare dni a od 18 kwietnia ide na oddzial rehabilitacyjny w moim miescie.
Reka ledwie popuscila ale niestety trzeba to jak najwczesniej wyrehabilitowac.
Zosiu a czemu Ciebie w yakim razie wypisali do domu i kazali samej cwiczyc reke?
Ja jestem juz uspokojona ze znalezli mitak szybki termin!
Czyli...u mnie szyja naprswiona a do naprawy jest bark i reka 😞 ale juz mam lepszy nastroj. Bo w sobote swiat mi runął...😱😞
Dziewczyny! Roznie to bywa z tymi operacjami. A powodzenie calkowite zalezy tylko i wylacznie od stanu naszego kregoslupa ☺
Reniu! Ciesze sie ze Ty jestes wyrehabilitowana i chetna do pracy! 😘
Dla mnie 75% swiadczen to tez malo na przezycie....ale życie tak sie poukladalo na te chwile ze wole pobyc na tych swiadczeniach i dojsc do całkowitej sprawnosci.☺
Joasiu Tobie zycze bezbolowosci idobrego funkcjonowania 😘
Dobrej nocy Wszystkie Szyjki😘
gość
11-04-2019, 13:54:09

Zosia 40☺
Witaj Brw 72😘😘😘
Przede wszystkim Moja Kochana ani Ty , czy ktoś inny nikogo tu nie straszy.Nie martw się o to.Kazdy wszystko przechodzi inaczej, a kto. nie chce niech nie czyta .!
Ja mialam operację na Nfz , ale w prywatnym szpitalu dlatego tak szybko do domu.Otoz to jest inaczej.Do szpitala szlam w czwartek wieczorem w piatek operacja , a poniedziałek wieczorem wypis.Reka po opracj była praktycznie bezwladna, z medycznego punktu lekarz powiedział że operacja sie powiodła.A w prywatnym szpitalu to jest inaczej, zajmują sie tylko tym co jest refundowane.Reszta należy do ciebie.Czyli po wyjsciu szybka wizyta u ortopedy.Przd operacją nawet dostalam do podpisu , że wyrazam zgodę na przewiezienie w razie komplikacji do szpitala ,,panstwowej opieki zdrowotnej""
Doskonale Wiem co czujesz, bo ja bylam załamania.Ale teaz ręka jest sprawna.
Także Trzmaj się☺ .Super, że będziesz Miała tak szybko rehabilitację.To będzie na rękę TAK??
Czy ćwiczysz nią leżąc?.Ja tak robilam .
A u Ciebie bardziej bark przdramie czy dłoń??
Odpoczywaj )
Pozdrawiam i życzę zdrówka❤❤❤
Początkująca
11-04-2019, 14:34:39

Witajcie😘😘😘
Zosiu! Mysle ze lekarze tutaj troche sie przestraszyli...duzo dla mnie robia, chodza ogladaja, badaja, zastanawiaka sie...reka byla cala niewladna po operacji oprocz dloni i nadgarstka. Umialam zlapac wszystko ale nie mialam rotacji nadgarstka. Dzwignac reki do gory nie idie do teraz. Cwicze duzo na lezaco z odciazeniem. Jutro mam wyciagniecie szwow i byc moze jeszcze jakies badania. Martwie sie czy nie doszlo u mbie do calkowitego zerwania nerwow...mam nadzielje ze nie. Reka troche lepiej niz na drugi dzien po ooeracji. Wiec ta nadzieja gdzies jest☺ jutro bedzie tydzien po operacji i nie wiem czy mnie puszcza do domu na pare dni czy na rehabilitację prosto stad? Perspektywa swiat w szpitalu...😞slabo...😞ale jesli to ma byc po to by reka dzialala normalnie to smutek mam mniejszy ☺
Zosiu! Sciskam Cie mocno, zdrowka zycze i na pewno bede sie odzywac co dalej ze mna😘😘😘
Buziaki dla reszty forumowiczow😉😘😘😘

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

ZOBACZ INNE DYSKUSJE

gość
Proszę o pomoc i poradę
Matkę chorą na stwardnienie zaniku mięśni bocznych, z dnia na dzień jest coraz gorzej nawet tabletki przeciwbólowe nie działają mama robi się nerwowa wulgarna itp . Nie wiem co mam już robić.
gość
Zaniki korowe
Witam mam 46 lat i ostatnio neurolog wysłała mnie na badania z powodu bólów głowy które męczą mnie od ponad 20 lat i wyszło coś takiego z badania:/ kazała powtórzyć za rok ale chciałem zapytać czy ktoś może miał coś podobnego?
gość
Mielopatia - wymiar rdzenia 4mm
Cześć, mam zdiagnozowaną dyskopatia na poziomie C5 C6 i C6 C7. Dodatkowo też rozwinęła się już mielopatia / ucisk na rdzen bo wymiar strzałkowy wynosi tylko 4mm. Neurochirurg na razie nie widzi konieczności operacji bo nie mam ciężkich objawów. Aktualnie to lekko obnizona sila miesniowa w rekach, sporadyczne uciski w okolicach karku. Mam tez mrowienie lewej polowy twarzy ale powiedzieli ze to z innego powodu (mam tez zmiany w mozgu). Badania neurologiczne w normie. 2 fizjoterapeutów odmówiło rehabilitacji bo nic się już nie da zrobić a nie chcą zaszkodzić. Nie wiem co robić. Z jednej strony po co się operować jeśli objawy nie są mocno dokuczliwe, z drugiej strony nie chce żeby było za późno... Doradźcie proszę
gość
Dr Nikodem Przybyłko.
Witam, czy kogoś z Państw operował dr Nikodem Przybyłko? Wydaje się, że jest to naprawdę super fachowiec. Czeka mnie operacja. Pozdrawiam Piotr
Reklama: