Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29022)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
11-04-2019, 14:37:59

Zapomnialam dopisac: mam uszkodzony bark i cos w nim nie dziala ale nie mam dokladnej diagnozy. Boli od karku po prawej stronie, łopatka, bark i reka😞☺😘
gość
11-04-2019, 14:51:06

Witam wszystkie Szyjki
Zosia 40 świadczenie miałam na 4 miesiące i właśnie w poniedziałek już powinnam być w pracy .Jeżeli chodzi o wypis z sanatorium to nic tam nie napisali o uzdrowieniu i że Jesteś zdolna do podjęcia pracy .Na wypisuje jest ole i jakie miałam zabiegi ,ćwiczenia i prelekcje z lekarzami .Napisane jest że mam wykonywać dalej ćwiczenia w domu ,przestrzeganie podanych zaleceń dalsze leczenie pod kontrolą POZ i dotychczasowych poradni specjalistycznych.
No co zrobić takie wymogi mają ,zobaczymy co z tego będzie .Może i za wcześnie ale płacą grosze i nie myślę siedzieć za 75 % wynagrodzenia w domu .Jeżeli chodzi o składanie ponownego wniosku o zasiłek rehabilitacyjny to trzeba skladać ok 4 tygodni od kończenia się świadczenia.I mnie i tak już po jabłkach bo powinnam złożyć przed sanatorium .Jeżeli chodzi o moje butle to wydaje mi się że to odzywa się rwa kulszowa ,dziś od rana boli ,jutro jadę na wizytę do lekarza co prowadził mnie przed operacją to się dowiem
Pozdrawiam
gość
11-04-2019, 15:01:06

Zosia 40
Brw 72😘 widzisz masz to szczescie , że jestes szpitalu ""panstwowym""nie jesteś pozostawiona Sama sobiie.Ja musiałam rtg i usg barku i ręki robić szybko prywatnie.A przecież mam odprowadzanie skladki.
Nie moglam zwlekać i czekać 3 m-ce na wizytę do ortopedy.Apropo barku z tego co slyszalam od pielegniarek nie jednej tylko kilku to po opracji szyjnego dużo pacjentów ma problem z barkim,...............
Do góry glowa👸OK
gość
11-04-2019, 15:17:46

Zosia 40
Witaj Renatko😘
A , może lepiej byłoby złożyć jeszcze o przedłużenie.Zobaczysz co lekarz Tobie powie.Ja właściwie od poniedziałku fatalnie się czuję..Nie Wiem czy to po tych zabiegach.
Pozdrawiam❤I życzę zdrówka.
Daj znać. 😘😘😘
gość
11-04-2019, 16:44:45

Brw72 witaj kochana.
No to nie za ciekawa sytuacja z Tobą ,nie wszyscy jednakową przechodzą operację ,jedni już po operacji dobrze się czują i wszystko ok a u drugich coś jest nie tak .Głowa do góry ,trzeba być dobrej myśli ,bo co Nas nie zabije to Nas wzmocni.
Kochana życzę dużo zdrówka i wytrwałości ,pozdrawiam serdecznie
gość
12-04-2019, 22:32:03

Witajcie kochane. Śledzę ten wątek od jakiegoś czasu, gdyż czeka mnie usunięcie dysków C5-C6 i C6-C7 ze
stabilizacją Peec. Operacja będzie w Bydgoszczy w Szpitalu Wojskowym na NFZ. Mam obawy jak to będzie, bo mam jeszcze inne problemy z kręgosłupem i kilka mniejszych wypuklin. ale panicznie boję się paraliżu a w szyjce już stenoza bezwzględna i ucisk na rdzeń, drętwienie lewej ręki, osłabienie prawej i ogólnie kiepsko z siłą, staram się oszczędzać. Ale funkcjonuję w miarę normalnie, pracuję na 3/4 etatu, (w biurze) jeżdżę
samochodem, robię po trochu wiosenne porządki...Mam wielką nadzieję, że będzie lepiej po operacji,
gość
12-04-2019, 23:11:28

Do Gościa Również mam stenoze na poziomie C5C6 Czeka mnie operacja Jeżeli czytasz kto będzie operował Cię Wojskowym Szpitalu w Bydgoszczy? NFZ Ta operacja niesie duże ryzyko Jaki jest termin w Bydgoszczy na zabieg na NFZ? Odpisz proszę lub podam ci numer tel 883 908 170 jeżeli możesz odezwij się
gość
13-04-2019, 08:07:32

Ja nie mam ucisku na rdzen a buja strasznie I zyc sie nie da. A czym rozni sie stenoza wzgledna id bezwzglednej?
gość
13-04-2019, 08:36:05

Dzień dobry kochane Szyjki.
Witam cieplutko w ten chłodny i śniegowy dzwonek ,u mnie poruszy śnieżek.
Wczoraj miałam wizytę u lekarza który prowadził mnie przed operacją.Dostałam.pozwolenie na powrót do pracy ,jeszcze w poniedziałek jedna wizyta u lekarza medycyny pracy i wszystko będzie jasne czy wrócę do pracy przed świętami czy nie .Oczywiście tryb pracy oszczędny😂😂 ,i tak się zastanawiam jak w handlu może być oszczędny tryb pracy ,no ale to już nie przelewki ,dwa stabilizatory w szyjce to trzeba dbać o siebie.Do tego chyba początek rwy kulszowej się zaczyna ,ale się nie poddaję i chce wrócić do pracy.Czas pokaże co będzie dalej .Życzę miłego dnia i dużo zdrówka,pozdrawiam serdecznie 😘😘😘
Początkująca
13-04-2019, 08:46:29

Witajcie drogie Szyjki!
Poczytałam zaległe posty z ostatnich dni. Renatko, Brw72, widzę, że borykacie się z niełatwymi problemami. Bardzo, bardzo trzymam za Was kciuki, kochane!
Renatko, piszesz o problemach z odcinkiem lędźwiowym. Ja ostatnio też odczuwam bóle tego odcinka, a dodatkowo od kilku miesięcy boli mnie w lewym boku, Początkowo diagnozowane to było pod kątem nerki, ale Pani robiąca usg stwierdziła, że to bzdura, bo "nerki nie bolą" (tylko dlaczego internista zlecił usg?!). Wynik badania dobry, z sugestią, że to kręgosłup. Mam wrażenie, że się sypię cała .
Dziewczyny, przy okazji - czy słyszałyście kiedykolwiek, żeby ktoś z dyskopatią szyjną miał poważne zaburzenia widzenia po dłuższej chwili z pochyloną głową? Ja niestety tak mam i po wyprostowaniu kręgosłupa coraz dłużej trwa powrót do dobrego widzenia – obecnie 15-20 minut. Okulistycznie wszystko wnikliwie zostało przebadane, przepływy w tętnicach szyjnych sprawdzone a mój problem narasta. Ostatnio trafiłam do neurolożki w luxmedzie prosząc o powtórne skierowanie na MR szyi, ponieważ poprzednie było sprzed 1,5 roku a idę na konsultację do neurochirurga. Przez uprzejmość nie podam nazwiska tej lekarki, bo wizyta była parodią. Wyszłam stamtąd z komunikatem, że jestem zdrowa i powinnam się gimnastykować, mimo że mam skierowanie do neurochirurga w celu rozważenia operacji oraz zakaz rehabilitacji. No, ale to osobny temat. Mam nadzieję, że ta pani ma rację, na marginesie pisząc. Parodią było to, że kompletnie nie słuchała, co mam do powiedzenia. Czułam się jak histeryczka. Natomiast bardzo dziwną sprawą było to, co lekarka powiedziała a propos moich problemów ze wzrokiem, mianowicie cytuję „kręgosłup i wzrok maja się do siebie jak -1”. Słysząc to całkiem zgłupiałam. Co Wy na to?

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: