Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29023)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
06-04-2019, 12:13:50

Brw72 witaj kochana .
Super że Jesteś już po operacji ,nie załamuj się,wszystko po malutku minie .Ja też tak byłam parę minut po 8 poszłam na blok a ok 14 na salę . Różne są reakcje organizmu na operację jednych boli bardziej innych mniej .Kochana głowa do góry !!!!Odpoczywaj i dbaj o siebie .Dużo zdrówka życzę 😘😘😘
gość
06-04-2019, 12:28:23

Zosia 40
Brw 72 Witaj😘😘😘
Moja Droga chciałabym Cię choć trochę uspokoić.Otóż ja mialam tak samo z prawą ręką.Jestem po dwóch pozimach c4-c5.c5-6stabilzacj implanty stale.Ja po operacj tez mialam niedowlad prawej ręki.Bylam zla na siebie 😁po co sie zdecydowałam na operację dopóki lekarz mi nie wyjaśnił, ze to minie.Bylam zalamana nie mogłam nawet utrzymać jogurtu w reku reka mi leciala.Tak było przez 3 tygodnie.Dzis reka jest sprawna.lezalam i cwiczylam tyle ile moglam.Także Moja Kochana nie martw sie na zapas.Teraz tylko odpoczywaj i postaraj się nie denerwować.Wtedy czlowiek tylko jest spięty , a to nam nie pomaga.
Zdrówka z Calego❤😘😘😘
gość
06-04-2019, 13:02:42

Joanna240577 Czy to nie za wcześnie po takiej operacji od razu myć głowę ???Nie wiem jak u Ciebie ale mi lekarz zabronił co najmniej do tygodnia podnosić rąk do góry ,opuszczać głowy do dołu nie wspomnę o wygnaniu szyji do tyłu ,aż jestem z dziwiona tym co napisałaś .Uważaj na siebie 😘😘😘
Początkująca
06-04-2019, 18:40:05

Renatko myłam ją w pionie i nie wyginałam głowy w żadną stronę, już nie mogłam wytrzymać z brudnymi włosami. Pilnuje się bardzo, żeby nie zrobić jakiegoś nie takiego ruchu. Nie było to łatwe, bo od zawsze myje włosy z głową na dół, bo mam długie, no ale teraz trzeba się nauczyć myć w pionie 😉rozmawiałam z lekarzem i pytałam do jakiej wysokości mogę podnosić ręce, powiedział, że do wysokości głowy mogę,tak żeby spiąć, czy umyć włosy. Pomimo, że kołnierza mam nie nosić, to jednak w kołnierzu dużo łatwiej się funkcjonuje i pewniej się czuję-dziś do robienia obiadu założyłam i o niebo lepiej.
😘😘😘😘😘
gość
08-04-2019, 13:40:02

Witam serdecznie wszystkie Szyjki 😘
Co tu taka cisza !!!!!
Kochani ja wczoraj już wróciłam do domu ,po sanatorium zostało tylko wspomnienie ,trochę sprawniejsza szyjki i ból po lewej stronie kręgosłupa lędzwiowego.Najważniejsze jest to że już jestem w domku z kochanym mężem ,bo bardzo mi Go brakowało .Dziś piękny słoneczny dzionka no i oczywiście wróciłam do rzeczywistości,pranie ,zakupy (bo światło tylko w lodówce) ,gotowanie no i oczywiście obowiązkowy spacerek.Kochane Szyjki a co u Was jak tam zdrówko i jak się czujecie .
Joanna 240577 i Brw72 co tam u Was ?
Pozdrawiam cieplutko Wszystkich 😘😘😘
gość
08-04-2019, 14:25:46

Witajcie. Niestety pisząc w telefonie, nie mogę się zalogować a komputer padł. Z tej strony Beata 😉. Nie pisałam chyba że dwa tygodnie, moje obowiązki zawodowe mnie "pozeraja" niemal w całości. Widzę że sporo u Was wszystkich zmian. Mam nadzieję że idzie ku lepszemu.
Jak pisałam wcześniej dwóch neurologow stwierdziło że moja szyja jest do operacji. Więc najpierw w szoku, a teraz już bardziej spokojnie próbuje dostać się na konsultację do nieprzypadkowych neurochirurgow. Myślałam o dr. Wilku albo/i dr. Górskim. I tu zaczynają się schody, bo nawet na wizyty komercyjne ciężko się dostać. Czy Wasze operacje robiliście na NFZ? Ciekawa też jestem jak długo musieliscie na nie czekać.
Myślę też sobie,czy pójście na wizytę prywatną ma sens skoro w razie czego i tak tylko zabieg na fundusz wchodzi w grę w moim przypadku. Czy moglibyście się podzielić, co o tym wszystkim myślicie?
Ostatnio coraz mocniej dretwieja mi ręce i zaczęły nogi Czy wytrzymam "w całości" jeśli termin będzie odległy... Masakra
Początkująca
08-04-2019, 17:27:13

Witajcie drogie moje 🤗🤗🤗
Renatko u mnie po wolutku, po nocy fajnie jak wstaję (a przed operacją noc i po nocy to był ciężki temat, najpierw proszki, żeby zacząć funkcjonować) ręce nie dretwieją i nie budzą w nocy, ból nie budzi 😌za to jestem jeszcze słabiutka, troszkę się pokręce po domu i muszę poleżeć, bo szyjka ciężka i boli. Wczoraj i dziś spacerek, ale 15 minut-narazie na więcej nie mam siły. Pomimo to i tak uważam, że jest lepiej niż przed operacją, bo to przecież wszystko dolegliwości pooperacyjne. Też jestem ciekawa jak Brw72 🤔mam nadzieję, że lepiej się czuje 😘
Beato, ja na pierwsze dwie operacje miałam termin po 8 miesiącach od wizyty,ale nie poszłam-strach wygrał. Na obecną czekałam 1,5 roku, wszystko w ramach nfz.
Pozdrawiam cieplutko i zdrówka życzę 😘😃
Początkująca
08-04-2019, 17:34:09

Beato dodam jeszcze, że od pół roku też bardzo mi drętwiały ręce i bolały, w ostatnich
dwóch miesiącach zaczynała mi drętwieć też prawa noga . Na szczęście po operacji wszystko minęło 😉
gość
08-04-2019, 19:48:24

Joasiu, bardzo dziękuję Ci za odpowiedź. Przede mną w kwietniu konsultacja u dr Nowaka, próbuję jeszcze u kogoś sprawdzonego. Czas pokaże co mi z tego wyjdzie. Przez kilkanaście lat odwlekalam zdiagnozowanie narastających problemów. A teraz kiedy zaczęłam drazyc temat i docierają do mnie możliwe konsekwencje mojego zaniedbania zdrowia, jestem wystraszona i próbuję stanąć na rzesach, żeby nie dopuścić do najgorszego Eh...
To dretwienie nóg mam od kilku dni,bolą mnie też zewnętrzne części łydek. A może to jakaś moja paranoja ?
gość
08-04-2019, 19:59:50

A przy okazji pozdrawiam bardzo serdecznie wszystkie Szyjki, te przed operacją i te po .
Jesteście nieocenieni, dziękuję że piszecie i dajecie swój czas innym. Mam nadzieję że też będę mogła być w przyszłości komuś pomocna, żeby przekazać dalej to bezinteresowne dobro. Dobrej nocy! Beata

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: