Reklama:

śpiaczka (15630)

Forum: Neurologia - forum dla rodziny i pacjenta

Forumowiczka
20-07-2007, 06:48:00

Witam
Asiu3 bardzo się cieszę że z twoim bratem lepiej, możecie oprócz jogurtów dawać mu inne smaki - polecam sok z cytryny, wodę z curkem itp. Do jakiego szpitala jedzie twój brat na rehabilitację?

Mój Michał na radzie jest na furaginie, nie dostał antybiotyku bo jeszcze nie gorączkuje. Kupiłam mu Urosept czy coś takiego, herbatkę żurawinową i witaminę C do rozpuszczania w wodzie. Ma wyjęty cewnik. Boli go już mniej, ale dalej boli. Teraz się krzywi przy robieniu siusiu.

Czy ktoś z was ma może jakieś namiary gdzie można wypożyczyć lampę BIOPRON Zeptera w Warszawie lub okolicach?
Pozdrawiam
Ania [addsig]
Aniaiania
gość
20-07-2007, 12:08:00

Cześć:do Anii:asika3 ,Mój brat jedzie do szpitala koło Płocka ok 30 km, miejscowość Gostynin, Kruk, mam nadzieje,że będzie sto razy lepiej po tej rehabilitacji,Pozdrawiam i zdrówka wszystkim Spiochom
gość
20-07-2007, 13:04:00

hej.czy ktos moze mi podac namiary na szpital w bydgoszczy ,mama jest w spiaczce po zawale serca i potrzebna jest teraz rehabilitacja,narazie bladze i nie mam nic konkretnego.
yivonn
Forumowiczka
20-07-2007, 13:19:00

Szpital Uniwersytecki im. dr. Antoniego Jurasza w Bydgoszczy Adres szpitala:
ul. Skłodowskiej-Curie 9
85-094 Bydgoszcz
tel. (0-52) 585 40 00
e-mail: sekretariatszpitala@cm.umk.pl

Katedra i Klinika Rehabilitacji
tel./fax (0-52) 585 43 30
tel./fax (0-52) 585 40 42
Kierownik: dr hab. n.med. Wojciech Hagner prof. UMK
[addsig]
Aniaiania
gość
20-07-2007, 13:25:00

dzieki bardzo.
czy potrzebne jest mi jakies skierowanie?
moze wiesz jak moge sie dostac do tej kliniki czy powinnam kontaktowac sie z prof.Hagnerem?
potrzebuje pilnie skontaktowac sie z kims kto mi pomoze.
yivonn
gość
20-07-2007, 13:40:00

hei.
czy moze mi ktos podac telefon kontaktowy do prof.Hagnera z kliniki w bydgoszczy,potrzebuja rowniez informacji jak moge sciagnac skierowanie do szpitala w Bydgoszczy.
Iwona
gość
20-07-2007, 13:42:00

Witaj,

yivonn: do Kliniki w Bydgoszczy nie przyjmują juz niestety ludzi w śpiączkach . Pacjent musi mieć 9 pkt w skali GCS. Oczywiście jak najbardziej warto skontaktowac się z Prof. Hagnerem i z nim porozmawiać.
Dla zainteresowanych: wysłałam skierowanie do REPT do GCR - wiem,że tam przyjmują ludzi w śpiączkach i po ciężkich uszkodzeniach mózgu - dostałam decyzję odmowną, elegancko, na piśmie, wysłaną pocztą z informacją,że mój Grzesiek nie zakwalifikował się do rehabilitacji ponieważ oni przyjmuja ludzi , którzy mieli incydent (udar,uraz,wylew,wypadek) max . 3 miesiące wstecz.
Porażka.
Buziaki Kochani
Asia
gość
20-07-2007, 14:47:00

http://www.szpitaluniwersytecki.bydgoszcz.pl/kliniki/KiK_Rehabilitacji.htm
Tutaj znajdziesz skierowanie do Kliniki Rehabilitacji.

Pozdrawiam
Asia
gość
20-07-2007, 17:14:00

Witam
Byłem w reptach 2 miesiące z ojcem to jest dramat. Syf straszny. Ostatnio dzwonila znajoma ktorą poznałem tam to personel strajkuje i jest jena pielegniarka i 1 pielegniarz na 50 łóżek. Nie mają żadnego pojecia o śpiąśczkach ojciec mial godzinę rechabilitacji biernej i koniec. Przyjechał bez cewnika to mu na 2 dzień zalożyli . pod koniec wizyty juz sikal blotem a przy wyjeżdzie ordynator mówił żeby przypadkiem nie wyciagac bo ojejku. W Bydgoszczy usuneli go od razu i po tygodniu miocz malina. Ale po Bydgoszczy dużo sobie nie obiecujcie. To jest teraz ośrodek rehabilitacyjny dla osób po obrażeniach mózgu ale obudzonych.( I to mają świetnie zorganizowane) Samo wybudzanie to już wspomnienie. Jestem tam 3 tygodnie i sie zbieram bo lepiej zorganizuję to sobie w domu.
To tyle na temat ośrodków w Polsce.
pozdrawiam
Michał
Forumowiczka
21-07-2007, 21:44:00

Michale chyba chciałeś napisać mocz cytryna , a nie mocz malina. Bo jak mocz jest koloru malinowego to stan zapalny, a jak przechodzi w żółty to już lepiej. Nie miej mi za złe że cię prostuje, ale jakoś mi to przyszło tak do głowy jak przeczytałam to.

Ja z moim Michałem też przeszłam sprawę cewników, lekarka na Neuroliogii to jedyną dobrą rzecz jaką zrobiłą dla Mojego Michała to kazała wyjąć cewnik wewnętrzy i przejść na zewnętrzyny. Tylko że w ZOL-u było im nie wygodnie i znów założyli wewnętrzyny - no i oczywiście zapalenie. Błaganie żeby go wyjeli i wyjeli w końcu.

Dziś rozmawiałam z matką chłopaka który leży 3 lata w śpiączce. Powiedziała, że nikt im niepowiedział, ze jak długo będzie cewnik wewnętrzyny to już później się pęcherz przyzwyczaja i sam nie może już sikaś. Ten chłopak będzie miał cewnik już do końca życia, bo teraz jest za późno aby przyzwyczaić z powrotem pęchęrz do opróżniania. Także radzę - wyjmujcie to czym prędzej.

Matka tego chłopak będzie mi pożyczać lampę Biopron. tylko problem jest w tym, ze oni nie mają już instrukcji obsługi i nie wiem, jak długo mogę naświetlać i co. czy samą ranę, czy miejsce zmienione, czy może nawet zdrowe miejsce też można, zeby pobudzić krążenie?
A może któś z was ma instrukcję i mógby mi skserować i przesłać pocztą na adres domowy, lub zeskanować i przesłać na miala. Bardzo proszę, pomóźcie. Przypominam namiary do mnie ania.ania.michal@neostrada.pl

Miej nocy Ania[addsig]
Aniaiania

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: