Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Początkująca
15-06-2012, 18:27:02

Witaj.Bogna Ciesze sie ze mi pomoglas w prosty sposob sie tutaj "pojawic".Ja nie pisalam wczesniej ze mam termin operacji na 12 listopada -bo bylam pewna "ze mi sie poprawi" i po prostu zrezygnuje . Chyba jednak sie mylilam .Lekarz twierdzi ze trzeba to przyspieszyc -a sama widze ze nie daje juz rady .Co do lekarza to zasiegalam opinii i wiem ze jest dobrym fachowcem.Pozdrawiam i ZDROWKA. Ps dzieki jeszcze raz .......zadzwonie...
ewaparz2
Początkująca
15-06-2012, 19:17:21

Redr, jeśli szpitalne leczenie uzdrowiskowe przez NFZ czyli poszpitalne to chyba nie mamy wpływu na miejscowość i ośrodek.Tak było w moim przypadku.
A właśnie dostałam takowe leczenie, co prawda z innej bajki medycznej. Jadę 21 sierpnia do Połczyna i nie omieszkam podreperować tam także swojej szyjki!
Vika
Wtajemniczona
15-06-2012, 20:25:14

Vika!
Polecam Połczyn. Mój mąż -szyjka z mielopatią /podobne schorzenie jak u Halinki/ był w Połczynie w tym roku i jest b.zadowolony z bazy zabiegowej i atmosfery panującej w ośrodku.Życzę miłego pobytu i kochanego zdrówka!
wiesia
Forumowicz
16-06-2012, 07:11:05

anTosiu Wiersz jakiś smutny a jakże piękny. Pisz bo ślicznie je piszesz aż się serce raduje jak się czyta .
Siedzę pod brzozą myśląc ze tego lasu nie zaorzą .
Lecz postęp wielkomiejskie budowle się pchają
Pchają i rozrastają rosną jak grzyby wiosną
tam droga tu domek tam garaż ej zaraz
tu przecież człowieku Drogi był las bez drogi.
Gdzie ptak ma schronić swe dzieci
gdzie sarna i dzik ma się schować
Gdzie Ty człowieku ukoisz nerwy
czy tam na drodze pędzących aut
czy w blokowiskach miejskich
czy w tym lesie zielonym w śród ptaków ,
i ostępów gdzie cicho sarenka się pasie
gdzie dzik w swym hałasie szuka żołędzi.
Człowieku dokąd pędzisz !!!!!
ks Janusz
gość
16-06-2012, 08:15:14

Witaj Miłośniku i Piewco Przyrody …oraz poezji Tamten jest smutny, bo „pomigrenowy” i taki sytuacyjny… ale, ale... coraz bardziej zadziwiasz mnie Wielebny swoją!
Mam coś takiego, trochę spóźniony, bo już dawno ją mamy, ale jeszcze na czasie i w lepszym nastroju
Przyjdź wiosno szalona
zielonym wiatrem nadziei
oddechem ziemi po długim śnie
muzyką pszczół co nut nie znają a grają
pierwszym piorunem na niebie
po którym odliczam jak daleko
szalona pachnąca świeża
wiosno poetów malarzy i żab
wiosno słowika rdzawego
który odsypia swój wieczorny popis
przyjdź skowronkiem na nitce
co wisi u nieba i rolnikowi przy orce
jak walkman przygrywa
Miłej soboty i pozdrawiam
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
Początkująca
16-06-2012, 08:25:15

cześć wszystkim w taki piękny poranek.
Długo się nie odzywałam, bo dopadł mnie psychiczny kryzysik , pewnie to normalne, szybko chce się wrócić do pełnej sprawności a to idzie jak po grudzie...
Boli już dużo mniej, zresztą trochę chyba zapomniałam że oprócz szyjki mam inne choróbsko tzn fibromialgię i w naiwności swojej myślałam, że operacja uwolni mnie od wszelkich dolegliwości. Dlatego pewnie tak długo odczuwałam silny ból, bo w fibro zaburzone jest odczuwanie bólu. No cóż, trzeba się cieszyć, że choć ręka sprawniejsza.
Niestety dalej mam problem ze słuchem, wszystko jest ok. dopóki leżę, jak wstanę ucho prawe, czyli od tej strony operowanej zaraz się zatyka.
I tak cały dzień, położę się na chwilę i słyszę , wstanę i głucha znów jestem, można się załamać.
Bognaj powiedz czy to może jeszcze być po operacji, już będzie 3 tygodnie, czy mam cierpliwie czekać?
Do neurochirurga dopiero na początku lipca mam się zgłosić z rtg kontrolnym.
Miłego dzionka a już szczególnie wieczora wszystkim szyjkom życzę
anja
anja
Forumowiczka
16-06-2012, 08:45:10

Anja, kiedyś moja znajoma jak miała zawroty głowy po operacji to lekarz jej mówił że takie różnego rodzaju przejściowe zaburzenia po otwarciu kanału kręgowego się mogą zdarzać, bo wtedy zmienia się tam ciśnienie i trzeba czasu żeby wszystko się znów ustabilizowało.
Piszę ci to nie po to, żebyś się nie konsultowała w tej sprawie, tylko żebyś miała podstawę do zachowania optymizmu. Najgorsze są te rożne odsuwane od siebie złe myśli po operacji - one wykańczają psychicznie i przeszkadzają w powrocie do zdrowia.
Tak więc oczekując na wizytę u swojego lekarza pamiętaj o tym, co powiedział tamten gość mojej znajomej :)
Asia
Forumowiczka
16-06-2012, 08:48:57

wklejam jeszcze raz mojego posta, bo zawisł w internetowych przestworzach i się nie pojawił :)
Anja, kiedyś moja znajoma jak miała zawroty głowy po operacji to lekarz jej mówił że takie różnego rodzaju przejściowe zaburzenia po otwarciu kanału kręgowego się mogą zdarzać, bo wtedy zmienia się tam ciśnienie i trzeba czasu żeby wszystko się znów ustabilizowało.
Piszę ci to nie po to, żebyś się nie konsultowała w tej sprawie, tylko żebyś miała podstawę do zachowania optymizmu. Najgorsze są te rożne odsuwane od siebie złe myśli po operacji - one wykańczają psychicznie i przeszkadzają w powrocie do zdrowia.
Tak więc oczekując na wizytę u swojego lekarza w sprawie problemów ze słuchem pamiętaj o tym, co powiedział tamten gość mojej znajomej :)
Asia
gość
16-06-2012, 09:53:08

Ewa cała przyjemność po mojej stronie. Cieszę się, że mogłam być pomocna. Jeśli możesz i to naprawdę w miarę szybko skonsultuj się ze swoim lekarzem. Powodzenia.
Ania z Olsztyna, to ja dziękuję bardzo i czekam na Nasze spotkanie. Oczywiście, że dam znać wcześniej. Pozdrawiam serdecznie.
Bogusiu, moja imienniczko - staram się dbać o siebie, czasem mnie ponosi, po prostu zapominam, że mieszkają w moim kręgosłupie dwa implanty. Myślę sobie, że mój kręgosłup jest bardzo gościnny i przyjął "gości" z należytą starannością więc nie dokuczają poprzez ból. Dziękuję za udzielenie ostrzeżenia. Mnie czasem trzeb postawić do pionu.
Anja - ja miałam zablokowane ucho około 3 tygodni ale minęło bezpowrotnie, taką mam przynajmniej nadzieję. Myślę, że dużo racji jest w tym co napisała Asia. Organizm każdego z nas inaczej reaguje. Mam nadzieję, że problem niebawem zniknie i będziesz szczęśliwą posiadaczką słuchu bez zaburzeń. Zosia powtarza - daj czas czasowi. Pozdrawiam
Kochani Poeci - bez Waszej twórczości nie ma radości. Miło się czyta takie piękne linijki. Pełne mądrości, przemyśleń....dobrze jest spotkać człowieka z duszą...dziękuję
Bogna
Forumowicz
16-06-2012, 09:55:03

anTosia jeszcze na czasie bo nadal jest wiosna chciało by się krzyczeć jeszcze i jeszcze anTosiu pisz jeszcze
Choć wena opuszcza me ciało
i wierszy w mym sercu jest mało
gdy pustka w tej siwej głowie
co zrobić miłe panie i mili panowie
jak ją przywrócić do życia ?
np któż mi na to odpowie?

anja czy to była naiwność ta operacja?
co poszłaś pochopnie bez żadnej wiedzy jak może być?
Czasem trzeba dać sobie czas by dolegliwości ustąpiły lub były mniejsze jak przed operacją cierpliwość to teraz twój priorytet
Pozdrawiam
ks Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: