Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29018)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

Forumowicz
14-06-2012, 06:25:54

Bożeno i ja dziękuje że po tylu latach forumowej znajomości mieliśmy sposobność spotkać się w rzeczywistości trochę ponarzekać na nasze szyjki ja na l-s . Cieszy mnie że Toruń się podoba Tobie i mam nadzieje że i dzieciaczki będą go mile wspominać . Zdjęcia dzisiaj zacznę wysyłać.Pozdrawiam
Bogna tak jak wiele razy pisaliśmy na tym forum że to iż jesteś już 2 miesiące po i forma ciała zwyżkuje to takie wyskoki z jazdą tylu kilometrów nie dzisiaj nie jutro mogą sie odbić jeśli teraz odpowiednio zadbasz o normalizacje stanu swojej szyjki może być dobrze do końca życia i oby tak było . Wiesz ze na to wpływ zawsze mają małe urazy których nie zauważamy na co dzień one się kumulują nakładają się na siebie i potem są problemy. Nie myśl że ja chcę aby tak było ale musisz mieć tego świadomość jak się nie raz i nie dwa kończy własna niefrasobliwość wynika to bardziej z troski niż jakiejś zawiści czy też złośliwości . Więc nadal twierdzę oddawaj mi to kółko
Pozdrawiam
ks Janusz
gość
14-06-2012, 07:13:26

Janusz, nigdy nie pomyślałam oraz nie pomyślę, że ktoś z tego forum, może być złośliwy. Masz wiele racji w tym co byłeś uprzejmy napisać. Staram się jak mogę, jak nie mogę, też się staram, dbać o stan mojej szyjki...ale coraz częściej zapominam o tym, że mam implanty. Nic nie boli, więc zwyczajnie chce mi się żyć.
Jestem jednostką ludzką w miarę ugodową więc skoro tak ma być to oczywiście oddaje w Twoje ręce kółko.
Pozdrawiam i dobrego dnia.
Bogna
Początkująca
14-06-2012, 08:17:13

Vika,
mam nadzieję, że mnie pytałaś o cuda w szyi, bo "Ań ci tu dostatek". Ja mam implanty tytanowe z tego co powiedział mi operator. W karcie mam wpisane "solis" i myślę, że te łączniki miedzy nimi są tytanowe... bo tak to widać na rtg. Mam nadzieję, że nie będą mi ich wyjmować... nie strasz mnie... Czuję się dobrze.
Bogna,
jak będziesz wybierała się do Olsztyna daj znać, możemy się spotkać, możesz przenocować aby nie jechać w ten sam dzień z powrotem. Mogę Ci zaofiarować wycieczkę po Olsztynie i miasteczku akademickim Kortowie, gdzie pracuję
pozdrawiam
Ania z Olsztyna
gość
14-06-2012, 08:43:41

Aniu z Olsztyna dziękuję bardzo za zaproszenie i nie omieszkam skorzystać. Wybieram się za cztery tygodnie do Olsztyna więc z ogromną przyjemnością spotkam się z Tobą. Znam troszeczkę już miasto ale z przyjemnością poznam bardziej szczegółowo Olsztyn pod Twoim przewodnictwem. Miasteczko akademickie jest naprawdę fajne i tętni życiem. Wiesz Aniu, na oddziale neurochirurgii było wielu studentów. Uniwersytet nabiera tempa i to jest rokujące. Pozdrawiam serdecznie.
Bogna
Początkująca
14-06-2012, 19:00:03

Bogna,
cieszę się, że jesteśmy umówione za cztery tygodnie. Oczywiście kilka dni wcześniej daj znać.
Jutro idę do lekarza zakładowego i nie wiem co dalej czy wracam do pracy, czy idę na dalsze pół roku urlopu zdrowotnego
Pozdrawiam cieplutko
Ania z Olsztyna
Wtajemniczona
15-06-2012, 08:37:32

Witam Was ...Drogie Szyjki....:)
Ja tylko z informacją co u mnie....
Mam pecha - chyba?. Wczoraj przed stołówką pies uwiązany przy drzewie..zerwał się i oczywiście do kogo?....Do mnie:(..Poszarpał mnie za nogę.Na szczęście miałam grube spodnie ale i tak dostał sie do nogi...:(..Kły na szczęście nie przecieły skóry..ale siniaki zostały...To, to małe piwko..Ale przy tym musiałam - (nie wiem sama)... jakoś przy bronieniu się cały mój kręgosłup kręcił sie chyba w kółko...Przecież ja chodzę jak "mumia"...cała usztywniona..no i tracę równowagę okrutnie...Przewracam się przy każdym kroku...
Przepraszają i właściciele psa i właściciel ośrodka .. ale co mi z tego...Teraz muszą mnie trzymać osoby abym sobie większej krzywdy nie zrobiła...
Teraz stosuję podwójne dawki leków...betaserk i wicebrolu...Może mnie doprowadzą do pionu....?
Pozdrówka....:)
halina z mielopatią...
masaże rąk i nóg - świetne!...
Halina z mielopatią...
gość
15-06-2012, 09:48:44

Oj Halinko, to faktycznie pech… jak nie urok, to… przemarsz wojsk!(( Pies tu niczemu nie winien, tylko właściciel jego. Różne są reakcje psów na otoczenie, ale o tym powinien wiedzieć on- właściciel i nie wiązać psa blisko trasy, gdzie chodzą ludzie.
No cóż… stało się, jest to przykre i bardzo mi szkoda, że Ciebie to spotkało strach i ból, a teraz złe samopoczucie spieprzyło, że tak powiem uroki Twojego pobytu nad morzem. Ale głowa do góry, odpoczywaj, kuruj się i miej zawsze kogoś obok siebie.
Życzę szybkiej poprawy samopoczucia...
… z dedykacją wiersza i kwiatuszkiem
Szukamy
Czasami słów pocieszenia,
czasem zwykłego milczenia.
Każdy chciałby znaleźć
przystań od życia znoju,
wśród zmartwień i burz-
- małą, cichą oazę spokoju.
To dziwne, że tak dążymy-
- by znaleźć w życiu nadzieje,
choć los uparcie gnębi
i w twarz głośno się śmieje.
Każdemu potrzeba czasem,
by ktoś utulił w rozpaczy.
Kto raz chociaż przeżył rozpacz
- wie ile to znaczy.
To dziwne gdy o tym pomyślę –
- trzeba nam tak niewiele.
Być sobą zawsze dla siebie,
dla kogoś - być przyjacielem.
Pozdrawiam
PS. Coś szwankuje dzisiaj technicznie nasze forum, raz są posty, raz ich nie ma?
anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
Początkujący
15-06-2012, 14:22:12

Witam Państwa bardzo serdecznie,
cieszę się że trafiłem na to forum, jednakże przeszukanie niemal 1000 stron w poszukiwaniu interesującego mnie wątku jest prawie niemożliwe :) Otóż potrzebuję cennej porady dotyczącej szpitala uzdrowiskowego. Moja mama jest już ponad 2 miesiące po operacji C5/C6 kręgosłupa szyjnego, właśnie kończy we wtorek rehablitację w szpitalu. Teraz pora złożyć wniosek o kontynuację leczenia w szpitalu uzdrowiskowym, jednakże jest tego bardzo dużo, o wielu profilach leczenia, a jak wiadomo placówka placówce nierówna. Chciałbym się zapytać o Państwa doświadczenia na tym polu. Są jakieś miejsca które możecie Państwo polecić? Myślałem o Busku Zdroju, Ciechocinku, Cieplicach Śląskich, Dusznikach, Iwoniczu, Konstancinie, Lądku, Kudowie, Polanicy i Swoszowicach. - jednkaże nie chciałbym mamy wysłać byle gdzie, a według Pani ordynator oddziału rehabilitacji , jak we wniosku się zasugeruje miejsce, na ogól się je dostaje. Będę bardzo wdzięczny za każdą informację.
Przy okazji chciałbym zapytać, bo troszeczkę mnie to niepokoi, czy po 2 miesiącach operacji, wszelkie dolegliwości powinny ustąpić? Mama nadal uskarża się czasami na drętwienie ręki czy szumy w uszach.
Życzę dużo zdrowia :)
Początkująca
15-06-2012, 15:33:30

Witam wszystkich serdecznie po dość długiej przerwie Widzę że doszło kilka osób Ja należę do tych które rzadko piszą ale od bardzo dawna czytają i czerpią wiedzę z tego forum Trzy dni temu wróciłam z Zakopanego Cztery tygodnie rehabilitacji zawdzięczam głównie Irkowi bo to on poradził mi w jaki sposób szybko sie tam dostać Dzięki Ci za to Ireczku Szpital ten cały czas jest remontowany i modernizowany Wszystko byłoby w porządku gdyby ni warunki sanitarne Dostałam pokój w starej części Widoki z okna przecudne ale ... Dwie łazienki na 10 pokoi z czego jedna wiecznie nieczynna Ale poza tym wszystko w porządku Mnóstwo zabiegów ćwiczeń i gimnastyk Wprawdzie większość z nich przechodziłam na zasadzie ...tego pani nie wolno albo na tym niech pani lepiej nie ćwiczy ... ale cóż spodziewałam się tego gdyż maja mielopatia też nie pozwala na zbyt dużo Nie mniej jednak coś próbowali ze mną robić Ja za wszelką cenę próbuję odsunąć od ssiebie termin 3 operacji ale nie wiem jak długo to mi sie jeszcze uda Pod koniec czerwca mam wizytę u" mojego " neurochirurga Na pytanie czy rehabilitacja mi pomaga odpowiadam że na pewno mi nie szkodzi Jak się oszczędzam i nic zakazanego nie robię to jest dobrze ale niestety gdy z czymś przeholuję to szyjka bark i cała ręka dają o sobie znać Po zabiegach w Zakopanem zniknęły u mnie zawroty głowy i mam nadzieję że tak pozostanie Wszystkim młodym szyjkom zwłaszcza mojej imienniczce Bognie radzę jednak więcej ostrożności bo .... kręgosłupa nie da się wymienić Pozdrawiam wszystkich serdecznie Halince życzę pięknej pogody bo mi za bardzo nie dopisała no i wszystkim dużo słońca i mało bólu
Bogda
Forumowicz
15-06-2012, 16:07:58

Redr pewnie w tych miejscowościach które podajesz jest rehabilitacja na dobrym poziomie z podanych przez ciebie miejscowościach wybrał bym Busko-zdrój 23 Wojskowy szpital rehabilitacyjny kolejki są tam długie i pewnie tak szybko mama się nie dostanie ale jeśli skierowanie idzie przez NFZ to może będzie szybciej w Konstancinie tez jest jedna z lepszych rehabilitacji wybór jest spory .
Witaj Bogda witaj po długiej niebytności . Ważne ze chociaż jedno minęło zawroty głowy każdy krok ku lepszemu jest ważny i oby tak pozostało.
Pozdrawiam
ks Janusz

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: