Reklama:

DYSKOPATIA KRĘGOSŁUPA SZYJNEGO A OPERACJA (29021)

Forum: Dyskopatia kręgosłupa

gość
11-06-2012, 20:19:54

anTosia O wartości życia rozstrzygają nie czyny, choćby wielkie, ale miłość, choćby mała.
Forumowiczka
11-06-2012, 20:22:49

annano 2012-06-11 21:29:30 Asiu Buraczku,
niestety nie odpowiem Ci na to pytanie jak mam osadzone implanty, bo nie wiem a nie wiem bo nie miałam MRI PO tylko przed. PO miałam tylko rtg. Jak zapytałam mojego operatora czy nie powinnam zrobić kontrolnego MRI, to odpowiedział, że jak jest dobrze to on nie daje skierowania... i bądź tu mądry
Pozdrawiam
Aniu ja nie mam MR PO. To na RTG widać jak jest osadzony implant - czy centralnie, czy z boku.
U mnie zdecydowanie jest z boku. Z donosów moich koleżanek ze szpitala wynika, ze tak jest celowo. pod koniec czerwca dam ci znać jak to samo usłyszę od mojego operatora.A że gość naprawdę dużo tłumaczy, więc pewnie będę tez wiedziała dlaczego taka technika.
Wścibska
Asia
Forumowicz
11-06-2012, 20:37:41

Bogna czy Ty chcesz abym dostał ślinotoku jejku ale apetyczne mniam
ks Janusz
gość
11-06-2012, 21:11:37

Janusz jutro raniutko wybieram się do Olsztyna a więc las i poziomki w nim... wszystkie prześlę do Ciebie DHL em lub UPS em...do Torunia całkiem blisko z Olsztyna. Wieczorem będziesz mógł się delektować. Te ze zdjęcia już są zutylizowane...
Bogna
Początkująca
12-06-2012, 08:26:55

Witajcie Szyjki:)
W Gdańsku póki co pięknie i słonecznie. Bardzo dziękuję za obszerne odpowiedzi, bardzo mi pomagają Wasze doświadczenia.
Janusz, mam nadzieję, że Cię nie uraziłam. Przeczytałam całe forum i nieco mi się informacje mieszają. Ale wiem, że nikt nie stoi przed neurochirurgiem i nie merda ogonkiem z radości na wieść o krojeniu.
Za to błądzimy we mgle, bo przy dolegliwościach nie wiemy co zrobić i w dobrej wierze przyjmujemy środki przeciwbólowe, przeciwzapalne, chodzimy do kręgarzy itd. Rehabilitacji albo nie ma, albo czeka się na nią niemożliwie długo, albo jest zupełnie do ....kitu. JA na ostatniej rehabilitacji wykonaywałam takie ćwiczenia na wzmocnienie mięśni, że teraz włos mi się filcuje na głowie - wszystkie zabronione przy dyskopatii. A pani rehabilitantka moje nieśmiałe wątpliwości zbyła stwierdzeniem, że teraz wszystko się w rehabilitacji zmieniło i mogę robić wszystko i żyć jak każdy człowiek. I najlepiej chodzić na basen (oczywiście).
Pamiętam, że były tu osoby, które trafiły na stół "ekspresowo" np. w ciągu 2-3 miesięcy, więc one raczej nie mają doświadczeń wieloletnich.
Z "przedoperacyjnych" najlepiej kojarzę Irka i anTosię.
Teraz już wiem, że przed operacją jest też Pawik:) Dziękuję Ci za Twój post Pawik. Ja tak paskudnie czułam się luty-maj, a teraz odpuściło. Oszczędzam się oczywiście, przestrzegam kodeksu "Szyjek" itd. Nie mam ochoty na powtórkę na własne życzenie. Nie chcę spóźnić się na pociąg (jak pisze Janusz).
Z tego powodu potrzebuję jak najwięcej informacji, żeby właśnie tego sygnału odjazdu nie przegapić.
Bardzo żałuję, że w latach 80-tych nie było jeszcze internetu. Albo - że nie jestem o 20-kilka lat młodsza. Wiedza tu na forum na pewno pomogłaby mi inaczej żyć, szybciej właściwie się leczyć i to mniejszym nakładem sił, potu, łez i .... kasy
pozdrawiam Agnieszka
gość
12-06-2012, 09:11:44

anTosiu, dziękuję, już nie walczę, chyba nie ma o co, jeśli idzie o szyję, czekam na telefon....chce żyć normalnie, jeździć z dziećmi na rowerze, rolkach, łyżwach jak kiedyś, jeszcze rok temu... ostrożniej, delikatniej ale zawsze.
Powalczyć muszę o lędźwiowy ale przy takim samopoczuciu nie ma jak po prostu...dziękuję Ci
Agnieszko nie ma za co dziękować, cieszę się że Ci lepiej
a powiedz pracujesz? Ja też przestrzegam kodeksu szyjek, ale siedzenie w pracy dobija mnie, choć i jak nie pracuję to bywa różnie, ale wiadomo jak mogę się położyć, to nie doprowadzam do rozkręcenia objawów, oprócz tego mam 2 dzieci, jest co robić chociaż uważam na wszystko...
pozdrawiam
gość
12-06-2012, 10:17:43

Witam wszystkich cierpiących oraz tych mniej cierpiących albo szczęśliwców bez bólu, oraz wszystkich świętujących cokolwiek w dniu dzisiejszym :).
W związku z tym, że często wraca temat dobrego rehabilitanta, proponuję aby każdy kto spotkał takiego na swojej drodze męczarni, podał adres takowej przychodni.
Ja mogę kolejny raz z całą odpowiedzialnością polecić ludzi którzy zajmują się moim sponiewieranym kręgosłupem od kilku lat, sprawdzeni, zaufani.
http://www.centrumgr.pl/
http://www.twojecentrum.com.pl/
http://www.swiat-zdrowia.pl/zoz/placowka/40087-reha-med-przychodnia-rehabilitacyjna-filia-nr-1
Ostatnia pozycja również na NFZ + pani doktor rehabilitacji również NFZ. ( polecam, sam korzystam )
================================
Jeśli już wiesz na czym stoisz, upewnij się jeszcze obok kogo.
================================
Wszystkie szyjki trzymają kciuki POLSKA - ROSJA 2:1
Miłego, Irek
krak62 Lata biegną, ale to my dostajemy zadyszki.
Wtajemniczona
12-06-2012, 10:48:21

Trzymamy za Polskę!!!,a Rosja jak przegra to zapowiedziała że pójdzie na niedwiedie.Kurcze mamy tylko jednego w p III Radio
Krak62
a jeszcze trzeba wiedzieć za czym ,za kim i przed kim się stoi.Lepiej wiedzieć wszystko.
Wtajemniczona
12-06-2012, 10:50:50

Pawik
pisz, jak coś już będziesz wiedziała
pozdrawiam cieplusieńko
Kasia
gość
12-06-2012, 10:55:49

kazulu
Krak62
a jeszcze trzeba wiedzieć za czym ,za kim i przed kim się stoi.Lepiej wiedzieć wszystko.
To wie tylko Chuck Norris
==================================
- Byłaś u szefa na dywaniku?
- Tak, a skąd wiesz?
- Wzorek Ci się odcisnął na plecach.
=================================
Irek
krak62

gość

Dopuszczalne formaty pliku graficznego: jpg, jpeg , png.

Rozmiar zdjęcia nie powinien przekraczać 0.6MB.

Reklama:
Reklama:
Reklama: